FÉSZEK

Vaszati tanácsok a gyerekszobához

Szerző:
Szabó Anna
Az iskolakezdésre már szinte minden készen áll, legtöbben beszerezték az iskolatáskát, füzeteket, tankönyveket. Természetesen mindent meg szeretnénk adni gyermekünk sikeres iskolakezdéséhez. Gondoltál arra, hogy gyermeked szobája milyen hatással lehet teljesítésére?

A vaszati – indiai eredetű térrendezés- megmutatja és segít kialakítani gyermekünk tanulószobáját, hogy az pozitív irányba terelje iskolai eredményének kimenetelét. A vaszati térrendezéskor figyelembe vesszük az egyéni égtájakat, ezt pontos születési dátumból tudjuk kiszámítani. Ha már tudjuk az egyéni égtájat pontosabban alkalmazhatjuk a egyénre alakított térrendezést. Ne essünk kétségbe, ha nem tudjuk pontosan születési időnket, a vaszatit így is alkalmazhatjuk, hiszen sok általános elv van. Hasznos ötletek még alapként is jól jöhetnek.


Az íróasztal helyzete

Az íróasztalt igyekezzünk úgy elhelyezni, hogy miközben használja gyermekünk észak, kelet vagy észak-kelet felé nézzen. Ha ilyen irányba tekint, sokkal jobban megy a tanulás. Szerencsés, ha eközben a bejárati ajtónak sem ül háttál, a biztonság érzetét megtarthatja.


 

íróasz


Fontos, hogy mindig rendet tartson íróasztalán, hiszen a rendetlenség negatív hatású. A rendetlenség a Szaturnusz bolygót vonzza, melynek jelenléte álmosságot, lustaságot okoz, és a tanulásban akadályozza gyermekünk.


Bolygóenergiák és színek

A tanulásért a Merkúr és Jupiter bolygó felelős első sorban, ezért ezeket a bolygókat jó bevonzani. Megerősíthetjük őket színekkel, pl. zöld, citrom sárga színnel és zöld növényekkel és a vaszati energetikai eszközeivel, a yantrákkal. A Merkúr hozzájárul a logikus (matek, fizika) tudás fejlesztéséhez, a Jupiter a humán tudás, érdeklődés kialakításához.

Továbbiakban a gyermekünk szobájában szerencsés a többi berendezést úgy elrendezni, hogy az szintén a szellemi és lelki fejlődését segítse. Természetesen az lenne a legjobb, ha már lakáson belül kiválaszthatnánk a neki megfelelő helyet, ami az egyéni égtáj alapján történik. Ennek hiányában, azért szobán belül alakíthatjuk az elrendezést, hogy az fegyelembe vegye a vaszati kívánalmakat.


 

szoba2


Ha az íróasztal a helyére került, jöhet az ágy és a szekrény, polc, stb. helyretétele. A nehezebb bútorok kerüljenek dél-nyugatra, de a dél és a nyugat sem elvetendő, ha épp erre a területre nem megoldott tenni. Az ágy helye lehet dél, de az előzőekhez hasonlóan itt is több megoldás lehet, attól függően, hogy hova tettük a szekrény. A vaszati nagyon fontos tanácsa, hogy a fekhely dél-keletre ne kerüljön. Sőt, a hálószoba kialakításánál is javasoljuk tanácsadásunk során.

Alvás közben a fej előnyös, ha kelet felé néz, ez a legkedvezőbb. Ha nem megoldott a nyugati és a déli irány is jó lehet. A zenei blokk (tv, hí-fi) a szoba dél-keleti területére kerüljön. A szoba észak-keleti része ne legyen zsúfolt. Ide kerüljenek a kisebb bútorok, polcok. A színek melegek legyenek, a tanulást pozitív irányba segíti, emellett a zöld színre is fektessünk hangsúlyt. A fent említetteket végig gondolva, már sokat tehetünk annak érdekében, hogy gyermekünk eredményes, kiegyensúlyozott legyen.


Energetikai eszközök, a yantrák

A gyermekek tanulásáért, a már említett két bolygó is felelős, a Merkúr és a Jupiter. A bolygók hatását erősíteni tudjuk a vaszati yantrájukkal. Minden bolygóhoz kapcsolhatunk egy-egy yantrát, ezek a yantrák 2 dimenziós spirituális eszközök. Fontos, milyen geometriai ábrákat, színeket tartalmaznak. Épp ezért az indiai védikus írások leírásai alapján készültek. Hatásuk erősségét növeli, hogy kedvező bolygóálláskor készülnek és védikus mantrákkal vannak feltöltve.
Az említett bolygók kedvező hatását erősíthetjük a hozzájuk kapcsolt vaszati yantrákkal.


buddhaA Merkúr bolygót a Buddha yantra képviseli. A Merkúr otthonunk északi részén uralkodik és felelős a jó kommunikációért, boldog gyerekkorért, anyagi sikerért. A gyermekszoba északi terültén lenne ideális feltenni, akár falra, polcra. Segít, ha gond van a matematikával, fizikával, kommunikációval.



yamanaA Jupiter bolygót a Vamana yantra képviseli. Jupiter otthonunk észak-keleti területén uralkodik. Hozzá tartozik a gyerekszoba és természetesen minden olyan tevékenység, ami a tanulással hozható összefüggésbe. A yantrát a tanulószoba észak-keleti területére kellene elhelyezni. Lehet ezt is falra, szekrényre, íróasztalra.



sra yantraA yantrák „királya” a Sri yantra, az emberiség egyik legrégebbi és legerőteljesebb szimbóluma. Évezredek óta alkalmazzák egészség, gazdagság, szerencse elérésére. Rendkívüli ereje pontos geometriáján alapszik. Észak, észak-keletre előnyös szobán, vagy lakáson belül elhelyezni. Gyermek tanulószobájában az észak-kelet részre javaslom a Vamana yantra mellé.



 

A cikket összállította: Lendvai Ibolya Vaszati Szakértő

A szakértő nőtől itt kérdezhetsz »

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL