Szabó Anna
Hozzávalók| Tipp: nagyon kevés sót adjunk csak hozzá, mert így a cukor íze jobban érvényesül. |
2. Töltött káposzta | Tipp: alacsony zsírtartalmú tejföllel meglocsolva isteni magyaros ételt tálalhatunk az asztalra. |
3. Zöldborsós, csirkemelles rizottó
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 45 dkg fagyasztott zsenge zöldborsó
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olíva olaj
- 2 db Maggi tyúkhúsleves kocka
- só, feketebors ízlés szerint
- 1 csomag petrezselyem
- 1 bögre barna rizs
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
Elkészítés
1. A kockára vágott hagymát dinszteljük meg, és adjuk hozzá az apró kockára vágott csirkemellet. Kislángon kevergessük, míg levet nem enged. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és a paprikát, majd engedjük fel 1 bögre vízzel. Forráskor tegyük bele a tyúkhúsleves kockákat és további öt percig főzzük.
2. Adjuk hozzá a zöldborsót és ezzel is forraljuk fel. Forráskor adjuk hozzá a rizst és kétszer annyi vizet, majd az ismételt forrás után további 10 percig főzzük. Fedő alatt hagyjuk párolódni még 20 percet, majd tegyük rá az apróra vágott petrezselymet.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK