ANGYALISKOLA

Az érzelmek iskolája

Szerző:
Szabó Anna
Forrás szempontjából a szeretet és a félelem ugyanannak az energiának két ellentétes pólusa. A megtapasztaláson keresztül vezet az út a fejlődéshez. A Te fejlődésedhez is. Mert visszakapsz minden érzelmet, amit kibocsátottál. Visszatér hozzád, mint a bumeráng, ezt ne feledd!

A szerző üzenete

Kedves Olvasó! Kérlek, érkezz meg teljes figyelmeddel… lélegezz néhányat, fújd ki magadból az alantas energiamintákat, a stresszt, a félelmeket… engedd, hogy a következő sorokból az angyalaid közreműködésével kaphass néhány olyan szót, olyan gondolatot, amely segít utadon. Segít visszakapcsolódnod a belső forrásodra, saját bölcsességedhez.


A Harmónia Angyalának üzenete


„Harmóniára neked kell törekedned, a szíved legmélyéből, enélkül a diszharmónia és a káosz folytatódik az életedben. Az elme szív nélkül csak diszharmóniát képes létrehozni. Az életed egy csodatanfolyam, Kedves Olvasó! Elvégzése kötelező. Csupán azt választhatod meg szabadon, hogy mikor végzed el. A szabad akarat nem jelenti azt, hogy te határozhatod meg a tantervet. Csak annyit jelent, hogy szabadon eldöntheted, az adott alkalommal megtanulod-e, vagy sem. A Tanfolyamnak nem célja megtanítani a szeretet jelentését, mert az túl van mindenen, ami megtanítható. Célja viszont, hogy eltávolítsa az akadályokat a szeretet átélésének útjából, hiszen a szeretet természetes örökséged. A szeretet ellentéte a félelem, de annak, ami mindent magába foglal, nem lehet ellentéte. Egy más példával is megvilágítom mondandómat: a kedvességhez vezető út nem a kedvetlenség, hanem a jókedv. Csak választás kérdése! Ezt a tanfolyamot tehát nagyon röviden így lehetne összefoglalni: Semmi nem fenyegethető, ami valóságos. Semmi nem létezik, ami nem valóságos. Ebben rejlik Urunk békéje.”


Az érzelmi bumeráng

Számtalan ezoterikus könyv, apokrifnek nevezett ősi szöveg, próféták és látnokok kinyilatkoztatásai állnak rendelkezésükre az elmúlt több ezer évből, mióta írni tud az ember ezen a bolygón. Mind azt tanítja, hogy csupán két érzelem létezik: a szeretet, amely természetes örökségünk, valamint a félelem, amelyet az emberi elme talált fel, tehát csupán illúzió. A nap minden pillanatában e kettő közül választunk; döntésünk meghatározza, milyen napunk van, milyennek látjuk a világot. A repertoárunk pedig kimeríthetetlenül sokrétű és színes. A motiváció, a neveltetés, a jellem és a személyiségjegyek mind meghatározók az érzelmi megélések során. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen az érzelmek mindenki számára más-más megtapasztalást jelentenek. A közös mindannyiunk érzelmi életében, hogy reakcióink erednek valahonnét, de ehhez lelkünk legmélyére kell nézni.


Megtapasztalásaink eredményeként érzékelünk, amelyre azután reagálunk. Az érzés testi, lelki, szellemi együtthatás. A végül formába öntött érzés megnyilvánulhat szavaink, gondolataink és cselekedeteink által. Ez az energiaminta pedig nem vész el. Megkapsz minden érzelmet, amit valaha kibocsátottál, visszatér hozzád, mint egy bumeráng. Az életed meglepetésekkel teli valóságáról, kiderül, hogy nem történik más, mint: azt kapod, amit adsz! Ha elveszel, elvesz, ha adsz, akkor ad. A dolgok így kiegyenlítődnek.



Hallgass a belső hangodra

Tehát ha megválogatod, milyen gondolatokat engedélyezel magadnak, akkor törölheted azt az attitűdöt, hogy a körülmények áldozatának tekintsd magad. Nem kell többé másokat hibáztatni saját boldogtalanságod, problémáid, gondjaid-bajaid miatt. És természetesen nem kell elvárnod másoktól, hogy változtassanak saját felfogásukon. Ideje rájönni, hogy nincs más ellenségünk, mint a saját támadó gondolataink, a szeretet nélküli attitűd, amihez ragaszkodunk.

Ahhoz, hogy irányítsd belső folyamataidat, tudatosság, idő és állandó késztetés szükséges a belső harmóniára. A kalauzt, aki kivezethet a kétféle világ dilemmájából, sokféle, látszólag különböző névvel illették: Jézus, Vezető, Tanító, Isten Szava, intuíció, felsőbbrendű Én, belső én - számtalan más szót és fogalmat is alkalmaztak rá. Ez a belső hang állandóan jelen van, hogy segítségedre legyen, ha kéred, ha úgy döntesz, hogy hallgatsz a szavára. Meghallani a szeretet útmutatását - olyan képesség, amely a legtöbb emberben nem fejlődött ki. Pedig a szikrája megvan valamennyiünkben. Csak annyi kell, hogy elkezdj figyelni rá. Minden olyan alkalom, amikor a békés megoldás mellett döntesz, teljesebbé teszi életedben a béke, a harmónia élményét. A szeretet hangjának meghallása lényeges a fejlődésünk szempontjából, mert minden cselekedetünkben vagy a félelem, vagy a szeretet útmutatására hallgatunk. Harmadik út nincs. A szeretet gondolatain kívül minden más gondolatot eressz ki a tudatodból. Ehhez kérheted Őrangyalod segítségét.


„Kedves Angyalom!

Szent Őrangyalom, akit Isten egész életemre kísérőként adott mellém, ments meg az örök élet számára, teljesítsd velem kapcsolatos kötelességedet, amit Isten szeretete rád bízott. Rázz fel fásultságomból és húzz ki gyengeségeimből! Torlaszolj el előttem minden helytelen utat és gondolatot! Nyisd meg szememet az én utamra és őrködj felettem, amikor alszom, nappal pedig adj erőt kötelességeim teljesítéséhez, hogy majdan a mennyben örömöd és jutalmad legyek.”




Felhasznált irodalom:
A Course of Miracles
Dr. Gerald G. Jampolsky: A szeretet tanítása

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL