2018. május 23. - Dezső
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. május 23. - Dezső
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Ahonnan már nincs visszaút

Balázs Bogi

Most azt gondolhatnád, hogy micsoda kérdés ez? Vége akkor van valaminek, amikor már nem folytatódik tovább. Ez így is van, mondjuk a tanévvel, munkaidővel vagy a vacsorával, de nem a szerelemmel.

A szerelem sokkal bonyolultabb jelenség annál, mintsem ilyen egyszerűen kijelenthetnénk, hogy kész, vége, megszűnt. Különösen akkor válik bonyolulttá a dolog, ha a szakítás nem nagyjelenettel zajlik, vagy éppen csak az egyik fél kívánja befejezni a viszonyt. S bár a férfiak nehezebben szánják rá magukat a váltásra, vannak olyan jelek, amikor már érdemes elengedni őket. A nők sajnos hajlamosak a szakítást követően még sokáig reménykedni abban, hogy visszatalál hozzájuk a szerelmük, ezért összegyűjtöttük azokat a jeleket, melyek arra utalnak, hogy a férfi már végleg lezárta magában a kapcsolatot.


1. Visszaküldi a nála maradt személyes tárgyaidat

Az a pár nap, becsapós lehet, amíg a volt barátodnál maradnak az évek során összegyűlt ruhák, könyvek és más apróságok. Ez az időszak hetekig is elhúzódhat, ami könnyen reménykedésre adhat okot. De nehogy komolyan beleéld magadat a folytatásba! Ismered a férfiakat, a végtelenségig kényelmesek. Ha már lelkileg nem kötődnek, nem zavarja meg őket, ha minden reggel a köntösödbe botlik a fürdőszobában, vagy ha meglátja a Cd-idet, melyek ott sorakoznak a polcán. Sajnos nehezen szánják rá magukat a ’nagytakarításra’. Ha azonban megérkezik a nem várt csomag az egyértelműen annak tudható be, hogy vége mindennek.2. Nem akar baráti viszonyt sem fenntartani veled

Létezik férfi és nő között barátság? Ugye, hogy nem. Ezt a szíve mélyén mindenki tudja. A szexuális kísértés mindig ott lebeg, főleg, ha két volt szerelmesről van szó. Ha pedig felbukkan a szex gondolata, akkor máris besétált az elszántan szakítani akaró fél a csapdába. Tudjuk, hogy ez a célod, hiszen szeretnéd őt visszaédesgetni magadhoz, de valljuk be, ez elég kétes módja az újrakezdésnek. Hiába tudod pontosan, hogy kell őt levenni a lábáról, a csábítással nem feltétlenül érsz célba, maximum a szakítás idejét hosszabbítod meg vele. Ha elzárkózik a barátság gondolatától, akkor sajnos jól ismer téged, és saját ingatagságát is. Fogadd el, hogy ő már elvágta a titeket összekötő szálakat.


3. Nem ér rá hétvégén

Vannak olyan nők, akik szeretik figyelemmel követni, hogy alakul volt szerelmük további sorsa. Persze abban reménykednek, hogy ha nyomon követik az ex életét, akkor az alkalmas pillanatban újra lecsaphatnak rá. A haverkodás szintén női praktika. Az ilyen felületes kapcsolatra azért van szükségük, hogy belelássanak a másik életébe. Lazán neki szegezik a „mit csinálsz a hétvégén?” kérdést, mintha bármiféle közük is lenne hozzá. A pasik azonban nem mindig látnak át a szitán, és ösztönösen válaszolnak. Na, ebből ered a reménysugár, ami hamisan ragyog. Az, hogy vitorlázni megy a haverokkal, vagy focimeccset néznek nála a többiekkel, még nem feltétlenül sugallja azt, hogy még szabad préda. Azonban, ha olyan válaszokat kapsz, hogy „még nem tudom”, „lehet, hogy be kell mennem dolgozni”, „ki akarom pihenni magam, egyedül szeretnék lenni”, akkor már ott az új nő a küszöbön. Az ugyanis, hogy nem akar beavatni, vagy furcsa ürügyei vannak, már intő jelnek számít. A legtöbb férfi ugyanis a szórakozásnak szenteli a hétvégéjét. Jobban teszed, ha te is kikapcsolódsz kicsit, és új irányba indulsz tovább.4. Már nem jár le a törzshelyetekre

Ha új szórakozóhelyekre kezd járni, az azt jelenti, hogy már az ismerősökkel is meg akarja szakítani a kapcsolatát, akik annak idején egy párként kezeltek titeket. Nem akar magyarázkodni a többieknek, így inkább le sem megy a kedvenc helyére többé, vagy legalább is egy jó ideig elkerüli. A másik nyomós ok, hogy nem szeretne még véletlenül sem összefutni veled. Ez nem hangzik jól, de sajnos tény. El akar szakadni, még ha nem is tudatosan mindentől, ami a múltjára emlékezteti. Új vadászterületeket keres, ahol az ismeretlenségbe burkolózva élvezheti az újdonsült szabadságát. A negyedik reményvesztő viselkedés tehát, ha nem tűnik fel többé a közös törzshelyeken.


5. Egy szenvedélyes éjszaka után nem jelentkezik

Ez a legkellemetlenebb szituáció mind közül. Ha véletlenül összegabalyodtatok egy éjszakára, és másnap nem jelentkezik, az nagy sebeket tud ejteni. Te is megalázva érzed magadat, és őt is szégyenérzet járja át. Nem akar ő hitegetni, sem bántani téged. A szexuális vonzalom múlik el a legnehezebben a férfiakból, és mint tudjuk ehhez semmi köze az érzelmeknek. Csak a nőknél egy fogalom a szeretet és a szex. Egy szenvedélyes visszaesést soha ne értékelj visszatérésnek. Ne keverd össze a kettőt! A szakítás nem jelenti azt, hogy rögtön érdektelenné válsz számára, és nem jössz be neki többé. Nem erről van szó, de ha a döntés megszületett, akkor kár erőltetni a dolgot. Ha élvezted, akkor a legtöbb, amit tehetsz, hogy szép emlékként őrzöd ezt az utolsó éjszakát.Mit ne tegyél a visszahódítás érdekében?

Próbálkozni persze mindig szabad, de vannak olyan dolgok, amelyeket érdemes elkerülni:

- Váratlanul betoppanni hozzá szexi ruhában
Jaj, annyira átlátszó! Ráadásul a váratlan vendéget váratlan meglepetés is fogadhatja. Ha például egy még nálad is szexisebb lány nyitja ki az ajtót.

- Meglátogatni a munkahelyén
Ezt már akkor sem szerette, amikor még dúlt a szerelem, ugye? A férfiak szeretik elkülöníteni a magánéletet a munkától, különösen, ha a váratlan látogatásnál van esély a nagyjelenetre. Nincs annál kínosabb, mint a kollégák gúnyos tekintetétől követve kikísérni egy zokogó nőt.


- A barátai vállán sírni
Ezzel szinte választásra kényszeríted a barátait. Ha nekik meséled el, hogy mennyire ki vagy borulva miatta, azzal a barátai előtt is lejáratod, és nem érsz célba te sem. Senki nem fog melléd állni. Sírásra ott vannak a barátnők, velük oszd meg a bánatodat.

- Az orra előtt kikezdeni a legjobb barátjával
Az egyik legócskább trükk. Egyrészt mert nagyon olcsó eljárás, másrészt, mert nem számolsz a következményekkel. Mi van, ha a barát hagyja magát? Lefekszel vele csupán bosszúból? És ha kikosaraz? Ez már végképp megalázó lenne.

- Lépten-nyomon róla kérdezgetni
Tipikusan női viselkedés, amivel csak azt lehet elérni, hogy az ex már annak fog örülni a legjobban, ha egy fél napig esetleg nem hall rólad. Nagyon kínos dolog egész nap azt hallgatni, hogy „találkoztam a volt barátnőddel, és kíváncsi volt, hogy vagy".

- Levélben könyörögni az újrakezdésért
A dolog azért veszélyes, mert írásban jóval messzebb merünk elmenni, mint személyesen, így aztán könnyen megbánhatod, amit egy gyenge pillanatodban papírra vetettél. A pasik amúgy is utálják „te vagy az életem értelme" és a „nem tudok nélküled élni” típusú mondatokat.


- Akaratán kívül teherbe esni
Ez a legnagyobb felelőtlenség és a legdurvább dolog, amit egy nő egy férfival művelhet. Ezzel csupán három ember életét teheted tönkre: a volt kedvesét, a sajátodat és a születendő gyermekét.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

8 undorító szokás, melyek valójában igenis jó hatással vannak ránk

8 undorító szokás, melyek valójában igenis jó hatással vannak ránk

Mindannyian hallottuk már azt, hogy egy új dolog 21 nap alatt szokássá válik, amihez ragaszkodni fogunk. Ez természetesen igaz a jó és rossz szokásokra egyaránt. Ám valójában némely rossz szokásunk nem is annyira szörnyű, mint ahogy azt gondolnánk. Íme, egy lista azokról az undorító szokásokról, melyek valójában jót tesznek egészségünknek.

Tovább »
A férj inzultálja a szobalányt! - Látod a dühös feleséget a képen?

A férj inzultálja a szobalányt! - Látod a dühös feleséget a képen?

Mint láthatod, a jómódú férj a szolgálólányukat inzultálja és nagy az esélye annak, hogy nem akar egy csóknál megállni. Na, igen ám, de a feleség pont rajta kapja, amint megcsókolja a szoablányt. Ebből bizony nagy balhé lesz! Talán jobb nem is közbe avatkozni… látod a dühös feleséget a képen? Vajon hol rejtőzik és fortyog a mérgében?

Tovább »
Válassz egy napszimbólumot és fogadd be bölcs Napisten üzenetét - Elárulja, mi rejlik benned!

Válassz egy napszimbólumot és fogadd be bölcs Napisten üzenetét - Elárulja, mi rejlik benned!

Nap nélkül egyetlen bolygó sem létezhetne a világegyetemben, hiszen nemcsak az élet elengedhetetlen velejárója, hanem egyben az élet megteremtője is. A Napisten nem más, mint egy égi istenség, aki a Napot, vagy annak egy aspektusát képviseli itt, a Földön. Hatalmát és erejét a Nap biztosítja. A bölcs Napisten most felfedi előtted üzenetét, mely egyben a személyiségedet is rejti.

Tovább »

Kalkulátor

Hajfestési kisokos

A rengeteg hajfestéknek, színezőnek köszönhetően szabad utat engedhetsz a fantáziádnak. Ám a drasztikus módon történő beavatkozás nem mindig marad következmények nélkül. Tudj meg hát mindent a hajfestési módszerekről, mielőtt belevágsz!

Még több kalkulátor »

Szakértők

S.Tóth Márta

Life-, business coaching

Kérdezz! »
Összes szakértő »
S.Tóth Márta

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép