HOROSZKÓP

Diétázz a csillagjegyed szerint!

Szerző:
Szabó Anna
Nyakunkon a strandszezon, ennek köszönhetően a fogyókúra szezon is! Ha már mindent kipróbáltál, mégis maradt rajtad pár kiló súlyfölösleg, próbálj talán a csillagjegyedhez igazodva lefogyni.
Kos

Test: Szép, arányos testalkat, jó felépítés, de vastag csontozat.

Kockázati zónák: Főleg a has, és a csípő.

Táplálkozása: Rendszertelenül, össze-vissza étkezik. Sokszor főétkezés helyett is csak bekap egy szendvicset, vagy pogácsát. Egész nap pörög, nincs ideje az étkezéssel foglalkozni. Mivel szervezete gyorsan égeti a kalóriákat, évekig büntetlenül ’bűnözhet’, az évek múlásával az ülő munka, a sport és szex hiánya miatt azonban előjöhetnek nála is a súlyproblémák.

Diéta: Fontos a rendszeresség, és a fehérjebevitel csökkentése. A Kos arche típusa a harcos, ebből kifolyólag szívesen csökkenti éhségét húsfélékkel. Szervezetének azonban rostokra és vitaminokra is szüksége van.

Tipp: Makrobiotikus diéta


Bika

Test: Nehéz, húsos, telt formák, de vékony csontozat, karcsú végtagok, finom vonások.

Kockázati zónák: Csípő, fenék, comb és a nyak.

Táplálkozása: A mértéktelen, az életélvező. Addig eszik, míg a tányérján étel van. Lelki válság idején a hűtő és a kamra is veszélyben. Bánatát ugyanis nassolásba fojtja. A hízást elősegítik a változások okozta belső félelmek (munkahely, lakhely, partner), és a semmittevés.

Diéta: Sok-sok könnyű saláta, mérsékelt mennyiségű szósszal. Zsiradékban és cukorban szegény élelmiszereket, sok gyümölcsöt és zöldséget egyen.

Tipp: Atkins-diéta


Ikrek

Test: Hosszú, kevésbé húsos, vékony, törékeny csontozat, vékony végtagok.

Kockázati zónák: A test alsó része, különösen a has, fenék és a csípő.
Táplálkozása: Szereti a rágcsálnivalókat, emiatt a hagyományos étkezési idő nem biztos, hogy éhesen éri. Ez az életvitel egyértelműen kaotikus étkezési szokásokhoz vezet. A levegő elem rendszerint gyenge emésztését erősebb fűszerezéssel lehet javítani, de a fehérje és szénhidrát egyidejű fogyasztását érdemes kerülnie. Túl nagy megterhelés emésztőrendszerének.

Diéta: Legyen az étkezésnek rítusa: meghatározott idő, megterített asztal. Egyen minél több halat, tenger gyümölcseit, C-vitaminban gazdag gyümölcsöket (narancs, kivi).

Tipp: 90 napos diéta


Rák

Test: A test alsó részén kerekebb formák jellemzik: has, fenék, csípő tájékán.

Kockázati zónák: Gyomor, has, csípő és a vállak, karok is.

Táplálkozása: A Rák jegy uralkodó bolygólya a Hold, emiatt a jegy szülöttei általában hízásra és vizesedésre hajlamosak. Érdemes figyelnie a só bevitel mérséklésére. A Rák jegyűek is szeretik a hasukat, főleg a habos, krémes süteményeket, és a kényelmet sem vetik meg. Az elhízás a mozgáshiányhoz köthető, vagy testének rossz regenerálódásához.

Diéta: Rizs, főtt tészták és kenyér helyett könnyű egészségesebb és tápanyagokban gazdag ételeket és zsírszegény tejterméket fogyasszon.

Tipp: Joghurt diéta


Oroszlán

Test: Jól felépített, erős csontozat, hosszú, izmos végtagok.

Kockázati zónák: A köldök tájéka, alhas.

Táplálkozása: Az életélvező Oroszlán a királyi lakomák nagy híve. Kaviár, libamáj, vad ételek, gyakran kerülnek a tányérjára. Előszeretettel jár étterembe vacsorázni, ahová nem feltétlenül ér oda hat előtt. A késői étkezésnek pedig meg van az ára. Izmos testalkatára az évek múlásával fokozatosan lerakódnak a zsírpárnák.

Diéta: Több sovány húst, tejterméket, rizst, párolt zöldséget egyen. Figyeljen a mennyiségre.

Tipp: Rizs-diéta


Szűz

Test: Hosszú, vékony testalkat, vékony végtagok.

Kockázati zónák: Has és csípő.

Táplálkozása: Keveset eszik, de gyakran. Mind közül a szűz jegyűek fordítanak a legtöbb figyelmet az egészséges táplálkozásra. Utánajár, elmegy a bioboltba érte, és gondosan előkészíti. Szinte már az egészségmánia határát súrolja az a mentalitás, ahogy az ételekkel bánik. Egyébként nem nagy étvágyú, és igénytelen is. Képes napokig vajas kenyéren élni, ha nincs más.

Diéta: Egye, amit szeret, különben a stressz hízáshoz vezet, és rendszeresen, meghatározott időpontokban. Emésztési problémáira rendszeres natúr joghurt fogyasztása javasolt.

Tipp: Fehérje diéta


Mérleg

Test: Kerek formák, a felső rész igen fejlett (váll, mellek), formás, izmos lábak.

Kockázati zónák: A köldök alatt, és a mell, arc, nyak, váll, karok.

Táplálkozása: A Mérleg is társasági lény, rendszeresen jár bulikra, partikra és rendezvényekre. Ahol teheti, végigkóstolja a hidegtálakat és a sütiket. Ugyan csak az ízek kedvéért, de a nassolás sosem vezet jóra. Hízásának oka az egészségtelen életmód.

Diéta: Kevesebbet szórakozzon, többet pihenjen, regenerálódjon! Keresse a nyugalmat. Sok lassan égő cukrot (kenyér, müzli) fogyasszon, ne nassoljon. Levegő jegy lévén, meleg, főtt ételek tudják egyensúlyban tartani a levegő elem száraz, hideg jellegét. A nyers ételek fogyasztását ne vigye túlzásba.

Tipp: 90 napos diéta


Skorpió

Test:
Izmos, húsos, alul nagyon fejlett, vastag végtagok.

Kockázati zónák: A test középső része (has, csípő), de a felesleges kilók mindenütt megjelennek.

Táplálkozása: Általában, mivel későn ébred, nem szokott reggelizni. Egy gyors kávé, és már rohan is be a munkahelyére. Mivel a túlzások embere, hajlamos az étkezésben is elvetni a sulykot. Felgyülemlett energiáját gyakran evésben vezeti le. Szereti az egzotikus ételeket, de a hagyományos ízek is ínyére valók, és a habos sütemények is könnyen leveszik a lábáról.

Diéta: A víz elem nedves és nehéz jellegét száraz, könnyű ételekkel hozhatja egyensúlyba. Érdemes kerülnie a nehéz, zsíros fogásokat, és a sok édességet. Az édes gyümölcsöktől is tartózkodjon, édesítővel igya a kávét. Javasolt a grillezett hús és hal, párolt zöldségek.

Tipp: Fehérje diéta


Nyilas

Test: Húsos (vállak, csípő), alul-felül igen fejlett, izmos végtagok.

Kockázati zónák: Főleg a köldök alatt (csípő, fenék, combok).

Táplálkozása: Nagy kanállal falja az életet, és az ételeket is. Szinte meg sem rágja, már le is nyeli. A gyorséttermek gyakori vendége. Hízásának oka a mozgáshiány és a városi életforma, a szennyezett környezet.

Diéta: Jobban figyeljen oda arra, hogy mit eszik. A tűz elem tulajdonságait hideg, folyadék dús ételekkel lehet egyensúlyba hozni. Kerülje az alkoholt, mert az csak erősíti szervezetében a ’tüzet’.

Tipp: Zöld diéta


Bak

Test: Vékony, hosszú, kevésbé húsos (a csípő tájéka kicsit kerekebb), törékeny csontozat, hosszú végtagok.

Kockázati zónák: Has, fenék, combok.

Táplálkozása: Egész nap stresszel a munkáján, gyakran csak este enged ki, amikor leül a vacsorához. A fő étkezés éppen ezért nála a vacsora. Meleg étel, több fogás. Ezzel azonban megterheli szervezetét. A hízást elősegíti a stressz, a túlhajszoltság, az anyagi gondok, az álmatlanság, vagy a túl sok alvás.

Diéta: Egészségesebb életmód, csupa nagybetűvel. A túl sok stressz is megterheli a gyomrot, pláne, ha még az étkezési szokásokkal is ráteszünk egy lapáttal. A három fő étkezés hagyományát próbálja komolyabban venni, szervezete meg fogja hálálni.

Tipp: Folyadék diéta


Vízöntő

Test: Hosszú, vékony végtagok, alul és felül harmonikus formák.

Kockázati tényezők: A test középső része (gyomor, has, csípő), továbbá az arc, a nyak és a fenekek is.

Táplálkozása: A vízöntők számára sem jelent központi kérdést az étkezés. Mivel nem hajlamos a hízásra, szívesen nassol napközben, és nem számolja a kalóriákat sem. Ahogy azonban telnek az évek, ha nem figyel oda, az ő alakján is meg fog látszani.

Diéta: Csökkentse a gyorsan égő cukrokat (mondjon nemet az édességekre, alkoholra). Levegő elem miatt fontos a melegételek rendszeres fogyasztása. Levesek, forró teák, olajjal főtt zöldségek, főtt ételek.

Tipp: Alap diéta


Halak

Test: Telt alak, kerek formák (különösen a csípő alatt), kevés izom, harmonikus felépítés.

Kockázati zónák: Mindenütt.

Táplálkozása: Hízásra hajlamos és a rák jegyű szülöttekhez hasonlóan szervezete fogja a vizet. Az ételek nagy ínyencséggel ízlelgeti, emiatt jellemzően lassan eszik.

Diéta: Több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszon, kerülje az édességeket a nehéz, zsíros ételeket és a cukros üdítőitalokat.

Tipp: Hétvégi diéta


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL