Mit csinál a dolgozó a dolgozóban?

Telefon

Vannak, akik természe­tesnek tartják, hogy sze­mélyes ügyeiket a munka­helyükről intézik - telefo­non. A kollégák a privát telefonálásban általában cinkosok. A főnök már nem annyira.Nem arról van szó, hogy sürgős ügyben ne te­lefonálj „bentről". De a húszperces „drótot" a ba­rátnőnek, a rendelést a csemegésnek inkább ott­honról add le!


Tippünk:

- Ha lehet, tarts ki ebédszünetig, és akkor in­tézd el a dolgodat, de a lehe­tő legrövidebben.
- Soha ne telefonálj munka közben, különö­sen ne ügyfél vagy üzleti partner előtt.
- Ha már beszélsz, amikor idegen lép a szobába, ne várakoztasd meg; amint tudod, tedd le a kagylót.


Rongyrázás

Mutass többet, mint ami vagy? Új módi a munka­helyen, ahol manapság már nem illik siránkozni, panaszkodni - pedig vol­na rá ok. Az új munka- és életstílus inkább a sikert, a szépséget, az eleganciát, és mosolygást feltételezi. Nincs munkaköpeny, szoknya-blúz, van viszont utolsó divat. Már akinek van.


Vigyázz! Ne ess végletekbe. A szegény, szerencsétlen munkatársat, sajnos, hamar me­nesztik. Esetleg azt is, aki rongyrázósan ad magára, de azt később. A beosztott tehát legyen elegáns, üde, jókedvű, gondtalan, problémamentes – ha kedves az állása.


Buli

A céges bulik, ünneplé­sek nemcsak a csapatszel­lemet erősítik, hanem ki­tűnő alkalmat adnak a kapcsolatteremtésre és in­formációcserére is.

Figyelj azonban a követke­zőkre

- Ne tolakodj! Egy­szer elég mindenkit ille­delmesen meghívni. Ha valaki megköszöni, de nem akar élni a lehető­séggel, ne orrolj meg rá.
- Ne ajánlkozz! Ha hallottad, hogy buli lesz, de nem hívtak meg - törődj bele, és ne provokáld ki az invitá­lást.
- Inkább délután, a munkaidő végén kezdjétek az ünneplést. És akkor is a főnök tudtával. Mert talán mondani sem kell: őt is illik meghívni, méghozzá az elsők kö­zött!
- Ha új munkahelyre mész, és neked kell megszervezni egy kisebb céges bulit, először érdeklődj, hogy mi ott a szo­kás. Nincs annál kíno­sabb, amikor túllicitálod a régieket.
-Ne igyál sokat! Munkahelyen nem illik becsípni.
- Ne add ki magad! Oldottabb hangulatban könnyebben kifecsegheted személyes titkaidat. Sem­miképpen ne tedd, mert megtörténhet, hogy va­laki később visszaél a bizalmaddal.
- Semmilyen körülmények között ne jusson eszedbe kolléganőd születésnapjára chippendale fiút rendelni a céges partira.
- Végül pedig illik összetakarítani. Ha nem teszitek, akkor legalább hagyjatok egy kis kóstolót a takarítónőknek!



A főnök

Legalább egy fokkal szebb az ördögnél. Mégsem ajánljuk, hogy megcélozd. Lehetőleg kerülni kell az ilyen kalandot. Mert szinte mindig a nő veszít. Még ha való­di, kölcsönös érzelmek ébrednek is a két fél között. A munka­helyen nyilvános enyelgés, kézszorongatás, beszédes pillantások váltása - tilos. A magánéleti problémák sem valók a mun­kahelyre. Szerelmi bánatunkat ne a kollégá­inknak sírjuk el!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL