2018. február 19. - Zsuzsanna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. február 19. - Zsuzsanna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Ezoterikus gyógymódok

Koczka Kinga

Bár sokan badarságnak tarják, ennek ellenére ezreknek adnak hitet és erőt a különféle ezoterikus gyógymódok. Rövid összefoglalásunkból megtudhatjuk, hogy hogyan segítenek a hangok, a jelek, a kövek és a fények az emberek gyógyításában.

Halld meg a hangot!

A hang, a zene jótékony hatása az emberi lélekre évezredek óta ismert. A hangterápia hangszálak rezegtetésén, hangok, hangcsoportok, mondatok ismételt kiejtésén, annak megnyugtató, feltöltő hatásán alapuló gyógyító eljárás. A hangok keltette rezgések gyógyító hatással vannak az egész testre. Segítségével megnövekedik az endorfinszint, amely kellemes közérzetet biztosít. Klinikailag is igazolták, hogy a magas vérnyomás, magas koleszterinszint, sclerozis multiplex esetén javulás állt be.


Többféle hangterápia létezik. Például a tibeti hangtálakkal való gyógyítás a hangok rezgésének jótékony hatásán alapul, oly módon, hogy a magas, finom (pozitív) rezgéseket a testünket körülvevő biomágneses energiamezőnk átveszi, a rezgései rendeződnek, energiatestünk kitisztul és feltöltődik. A hangterápiát légzésgyakorlatokkal és imaginációs terápiával társíthatjuk. Mindez maga után vonja fizikai testünk javulását. Nemcsak az emberi beszéd tartalma, hanem hangzása is nagyon fontos. Szeretteink hangja feltölt, megnyugtat bennünket.

Ahol hangterápiával gyógyulhatsz:

Hangterápia Stúdió


Figyeld a jeleket!

A természeti népeknél a testre rajzolt jelekkel való gyógyításnak ősi hagyományai vannak. Jóformán a világon mindenhol ismerik a szimbólumok gyógyító erejét. Erich Körbler a 80-90-es években felismerte a mértani formák, a hangok és a színek fizikai hatásmechanizmusát, és bebizonyította, hogy a mértani formák használatával befolyásolni lehet a szervezet egészségi állapotát. Körbler alkotott ehhez egy vektorrendszert, és kifejlesztett egy eszközt - a bioindikátort. Ez egy műanyag vesszőből készült egykarú inga, amivel érzékelni lehet a tér elektromágneses tulajdonságait. Az emberi szervezet maga a műszer, az inga pedig a mutató. Jelzi az egészség fázisokat, a szervezet számára kedvezőtlen, ártó hatásokat, és az elviselhetetlen, nagyon ártó hatásokat is.
A bioindikátor mozgásához tartozik egy-egy gyógyító jel. Kezdve az egy db vízszintes vonaltól, a 8-9 vízszintes vonalig. Ezek felületi gyógyító jelek, de vannak mélyebben, erősebben gyógyítók is. Más jelek kombinációjából Körbler alkotott egy átalakító és egy energetizáló lepedőt. Tehát csoportosította a jeleket.

A cél legfőképpen az energiarendszer, az aura befolyásolása, egyensúlyának megteremtése, az energiaszint emelése, a közérzet javítása - az öngyógyító folyamatok támogatása. Jelentősen egyensúlyba hozhatja a csakrákat. A rövid használati jelmezők tüneti szinten is segítenek, az erős fájdalmakat is képesek mérsékelni. De krónikus, sőt daganatos problémákban is segít, más természetes gyógymódok együttes használatával!


Válaszd ki a kövedet!

A kövekkel való gyógyításról már 5000 évvel ezelőttről is vannak feljegyzések. Betegségek és más negatív hatások ellen is a föld természetes ajándékait tartották a leghatékonyabb talizmánnak ősidők óta. A görögök például ametiszttel kirakott ékszereket viseltek, és ebből a lilás ásványból kifaragott csészékből ittak, hogy a gonosz erőket távol tartsák. Nálunk az egyre elterjedtebb ősi indiai Ajurvéda gyógyászat is ajánl köveket betegségek esetében a test és lélek harmonizálására.


Jól tudjuk, minden jegy szülöttének megvan a maga születési köve. Ezek a születési kövek többfélék lehetnek, előfordul, hogy egy fajta kő több csillagjegy mellé is van rendelve. A konkrét céloktól és mágikus alkalmazásoktól függetlenül is áldásos lehet, ha közvetlen környezetünkben kristályokat tartunk, vagy ékszerként viselünk, hiszen észrevétlenül is segítenek ráhangolódni minket a mindenhol jelenlévő misztikus energiaforrásra.


Nézz a nap felé!

A fényterápia gyógyító sugarai, melyek hatása a trópusi nap fényhatásának felel meg. Serkentik a keringést és az anyagcserét, és beindítják az öngyógyító folyamatokat.


Sokan nem jutnak elegendő napfényhez, ilyenek az ágyhoz kötöttek, idősek, mozgáskorlátozottak, krónikus betegségekben szenvedők, több műszakban dolgozók, stb. Ezért sokan szenvednek a bezártság következményeitől: anyagcserezavarban, immunrendszeri gyengeségben, a csontrendszer hiányos fejlődésében, pajzsmirigybetegségben, izomsorvadásban és bőrbetegségben, például ekcémában. A napfény hiánya miatt fáradékonyabbak, kimerültebbek leszünk. Mivel a mi szélességi fokunkon kevés a napfényben a B és C sugárzás, a tudósok kifejlesztettek egy olyan készüléket, mely a napsugárzás gyógyító hatású sugarait bocsátja ki, és meglepően eredményes fényterápiát tesz lehetővé. Segítségével mindezen probléma megoldható és ezen kívül kellemes élményt is nyújt.

Ahol fényterápiával gyógyulhatsz:

UVB-Fényterápiás Centrum

Segíts magadon és másokon! - Reiki

A Reiki japán szó, amely két részből áll: a „rei” a kozmikus jellegre utal, míg a „ki” életerőt jelent. Ez az életerő minden élőlény életének alapja. Élelem nélkül tán 2 hétig is el van az ember, víz nélkül már csak néhány napig, de az egyetemes életenergia nélkül mindössze néhány percig bírná.

A Reiki egy kézrátételes ősi tibeti gyógymód. A kezelések alkalmával a gyógyító életenergiát visz a szervezetbe, amellyel beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusát, továbbá egy méregtelenítési folyamatot. Az energia mindig oda áramlik, ahol az illetőnek a legnagyobb szüksége van rá.


Mindenki rendelkezik Reiki energiával, tehát bárki ráhelyezheti kezét egy másik személy testére, elősegítve ezzel a gyógyulási folyamat felgyorsulását, természetesen a mágneses energia átadásával. Ám az, aki behatóbban elsajátította a Reiki gyógymódot, az már megkapta a Reiki behangolásokat, a fizikai és éteri test magasabb rezgésszintre történő finomabb behangolásának egy nagyon ősi módszerét élte át. Ez azt jelenti, hogy megnyíltak már bizonyos energiaközpontjaik, ezáltal nagyobb mennyiségű egyetemes életerőt tud magán átáramoltatni, és azt a megfelelő rezgésszinten tartani.

Ahol Reiki-vel gyógyulhatsz:

Fodor György - Reiki mester

A mestertől itt kérdezhetsz »


Fül- és testgyertya

A Hopi indián eredetű természetes gyógyítási módszerek egyike a fülgyertyázás. Lényege, hogy egy az egyik végén szélesebb, másik végén keskenyebb, lenvászon alapanyagú, méhviasszal átitatott, középen üreges gyertyát helyeznek a fülbe, meggyújtják, majd egy ideig égetik. A fülgyertya egy, kb. 20-25 cm hosszú, üreges henger. A méhviasz a gyertya megnyújtásakor egyenletesen olvad, nem folyik le, cseppmentesen elég. A gyertya anyaga különböző betegségek kezelésére alkalmas gyógynövénykivonatokat tartalmaz:

Eukaliptusz: meghűlés ellen, bronchitis, torokgyulladás esetén fertőtlenítő hatású, immunerősítő.
Kakukkfű: idegerősítő, görcsoldó, hurutoldó.
Kamilla: fájdalomcsillapító, sebgyógyulást elősegítő, gyulladáscsökkentő, nyugtató.
Levendula: nyugtató hatású fejfájás, alvási zavarok esetén, ezenkívül görcsoldó, immunerősítő,
Orbáncfű: oldja a depressziót, immunstimuláló, görcsoldó.
Zsálya: erősítő, gyulladáscsökkentő, élénkítő, fertőtlenítő.

A fülgyertya kezelés a következő betegségek, panaszok esetén segít:

- fül keringési zavarai, fülzúgás, füldugulás;
- fül-, homlok- és melléküregek gyulladásai;
- halláscsökkenés;
- mandulagyulladás;
- fejfájás, migrénes panaszok;
- nátha, megfázás, szénanátha;
- feszült állapot, stressz, idegesség, szédülés;
- energiaáramlást akadályozó blokkok.


Fontos! Mindenképpen szakemberhez fordulj, mert bizonyos problémák esetén a fülgyertya nem alkalmazható. Pl. ha a gyertya anyagára vagy a benne rejlő gyógynövénykivonatra allergiás vagy.

A testgyertya a fülgyertya hatásmechanizmusán alapuló természetgyógyászati eszköz, amely a következő jótékony részfolyamatok együtteséből áll össze egységes egésszé:

- hőhatás,
- hatóanyagokat tartalmazó füstgázok, gőzök keletkezése,
- enyhe vákuum képzése,
- bioenergetikai hatás.


A testgyertya egy kúp alakú, viasszal átitatott lenvászon, vagy pamutvászon eszköz, melynek hossza kb. 20-25 cm. A viasz a gyertya meggyújtásakor egyenletesen olvad, nem folyik le, cseppmentesen elég. A kezelendő testrész feletti, vagy a csakrapontokat borító bőrfelületre helyezve hő és enyhe vákuumhatással, füstgázaival, gőzeivel stimulálja az adott ponton található idegvégződéseket.

A testgyertya kezelés a következő betegségek, panaszok esetén segít:

- testi fájdalmak csillapítása,
- anyagcsere rendellenességek,
- energiablokkok oldása,
- fejfájás, migrénes panaszok,
- feszült, ideges állapot, stressz, idegesség,
- mozgásszervi panaszok,
- méregtelenítés elősegítése.


Fontos! Mindenképpen szakemberhez fordulj, mert bizonyos problémák esetén a testgyertya nem alkalmazható. Pl. ha a gyertya anyagára vagy a benne rejlő gyógynövénykivonatra allergiás vagy.

Ahol fül- és testgyertyával gyógyulhatsz:

Aranygyökér Egészség- és Oktató Központ


Aromaterápia

Az aromaterápia az illóolajok gyógyító hatásán alapul. Az illóolajok egyes növényekből különböző eljárásokkal előállított, jellegzetes illatú, szobahőmérsékleten elillanó folyadékok. Vízben nem oldódnak. Oldószernek használhatunk tejet, mézet, és úgynevezett bázisolajokat (pl: napraforgó-, szőlőmag-, szója-, mandula-, avokadóolaj). A gyógyító illatanyagok felhasználásának többféle módja is lehet.


- párologtatás: hangulatjavító, illatosító, levegőtisztító (aromalámpa, fűtőtestre illóolajos-vizes edény)
- inhalálás: megfázás, fejfájás, légúti betegségek esetén, forró vizes tálba csepegtessünk a választott olajból, hajoljunk a gőz fölé, lélegezzünk mélyeket
- illatos fürdő: általános lazító vagy frissítő hatás elérése érdekében, a fürdővízbe egy kiskanál tejben feloldott illóolajat teszünk
- masszázs: a bázisolajba csepegtetett illóolajos masszázs kedvelt formája az aromaterápiának
- bármilyen kozmetikumba tehetünk néhány cseppet kedvenc illóolajunkból.


Ahol aromaterápiával gyógyulhatsz:

Bárkányi Orsolya - aromaterapeuta

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Mivel áld meg a Belső Istened erre a hétre? - A Namaste Jóskártya segítségével megtudhatod

Mivel áld meg a Belső Istened erre a hétre? - A Namaste Jóskártya segítségével megtudhatod

A „namaste” egy ősi szanszkrit áldás, üdvözlés. Nagyjából azt jelenti: "Megtisztelem a szellemet benned, ami bennem is van." Ugyanis tulajdonképpen mind egyek vagyunk, egy nagy szellemtől, forrástól származunk. A Namaste Jóskártya segítségével pedig megtudhatod, hogy a héten mivel áld meg a benned lakó isten.

Tovább »
Napi Tarot - Hétfő

Napi Tarot - Hétfő

Lehet, hogy hosszú elmélyülést igénylő időszakra van szükséged. Ne ijedj meg attól a csendes növekedéstől, ami belül zajlik.

Tovább »
A hétfői nap angyalüzenete

A hétfői nap angyalüzenete

Lelked arra áhítozik csupán, hogy örömmel szolgálj, és az üdvösség szüntelenül hömpölygő áramában úszkálj. Ez az áramlat folyamatosan azzal táplál, amire szükséged van. Figyelmedet teljes mértékben összpontosítsd arra, hogy bármi is legyen az, amit teszel, minden helyzetben az adás és elfogadás sodrában ússz tovább.

Tovább »

Kalkulátor

Kabala és amulett-kalkulátor

Az amulettek és a kabalák üzenetet közvetítenek és védelmeznek. Neked van már? Ha még nincs, válassz egyet. Vajon melyik az, amely a legjobban illik hozzád?

Még több kalkulátor »

Szakértők

Pető Judit

Testtartás- és mozgás-szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Pető Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép