GASZTRO

Sztárfalatok

Szerző:
Szabó Anna
A következő ismert sztárok nemcsak nagyszerű színésznők, hanem kiváló háziasszonyok is. Elhoztuk neked kedvenc egészséges ételük receptjét, ahogy ők készítik. Kellemes időtöltést, és jó étvágyat kívánunk hozzá!

Uma Thurman avokádókréme

Uma kedvenc reggelije: Friss avokádókrém pirítóssal és teával.

- Nagyon fontosnak tartom az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozást. Korán elhatároztam, hogy már a gyerekeimet is ennek szellemében nevelem majd.

- Régi nagy kedvenceim közé tartozik az avokádókrém. Ez a remek vitaminbomba igen jó hatással van a szív- és érrendszerre. Sajnos a mai rohanó világunkban szinte elengedhetetlennek tartom a rendszeres fogyasztását.


Sztártippek:

Sokszor előfordult, hogy nem elég érett avokádót vásároltam, de otthon gond nélkül megoldottam a problémát. Újságpapírba csomagoltam a mesés gyümölcsöt, és 1-2 nap alatt magától jól beérett. Különböző szendvicskrémeket, salátákat szoktam belőle készíteni. Főzni azonban sosem szabad, mert hő hatására keserű lesz az avokádó.


Az avokádó előkészítése:

1. Az avokádót hosszában kettévágjuk, majd óvatos, csavaró mozgatással a két részt szétválasztjuk egymástól.

2. Magját egy kanál segítségével kiszedjük.

3. Éles késsel finoman meghámozzuk úgy, hogy a húsa nehogy megsérüljön.

4. Hámozás után közvetlenül érdemes pár csepp citromlevet csepegtetnünk az avokádóra, mert a levegő hatására igen könnyen barnul.


Az avokádókrém elkészítése:

Fontos, hogy szép, érett avokádót vásároljunk. A leírtak szerint készítsük elő, majd az avokádó húsát tegyük bele egy turmixgépbe, adjunk hozzá kevés olívaolajat, friss zúzott fokhagymát, tengeri sót, őrölt fehér borsot. Olívaolaj helyett tejföllel is lazíthatjuk a krémet. Meleg pirítósra kenve fogyaszthatjuk.




Julianne Moore tortellinije

Julianne családja egyenesen rajong az általa készített olasz tésztákért, gyerekei pedig nagy örömüket lelik a különböző tésztaételek elkészítésében, na és persze az elfogyasztásukban is.


- Nagy unikumnak számít nálam, ha van egy kis időm a családomnak különlegességeket főzni. Remek időtöltés a gyerekeimmel együtt szakácskodni. Legtöbbször két kedvenc olasz tésztaételünket, a hússal töltött raviolit és a szarvasgombás, sonkás tortellinit szoktam elkészíteni.

- Érdemes egyszerre több adag tésztát készíteni, mert lefagyasztva bármikor isteni ebéd vagy vacsora készíthető belőle, és csak mártást kell mellé frissen készíteni. Természetesen nemcsak szarvasgombából lehet finom tölteléket készíteni. Firenzében, a Hannibál forgatásán ismerkedtem meg közelebbről az olasz tésztákkal, és elkészítésük minden fortélyával.


Sztártippek:

Nem is gondolnánk, hogy mennyire elronthatunk egy tésztaételt akkor, ha nem vagyunk teljesen biztosak az elkészítésében.

1. A frissen, házilag gyúrt tésztát nem kell olyan hosszú ideig főzni, mint a száraz bolti tésztát.

2. A megfőtt tésztát soha ne felejtsük a meleg főzővizében, mert akkor sajnos teljesen elázik.
Ha leszűrtük a tésztát, érdemes azonnal egy kevés olajjal elkevernünk, hogy ne ragadjanak össze.

3. A töltelékes tésztákat addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Mindig ügyeljünk arra, hogy semmiképp se tegyünk egyszerre sok tésztát a forrásban lévő sós vízbe, mert így a víz gyorsan lehűl, a tészta pedig ragacsossá válik.


A gombás, sonkás tortellini elkészítése:
(4 személyre)

Hozzávalók:

A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 4 egész tojás
- tengeri só

A töltelékhez:
- 60 dkg finomra darált sonka
- 12,5 dkg reszelt pizza mozzarella sajt
- oregano
- friss finomra aprított petrezselyem
- kevés vegeta ételízesítő

A mártáshoz:
- 6 dkg vaj
- 6 dkg liszt
- 5 dl tej
- 2 dl tejszín
- 25 dkg gorgonzola vagy kék márványsajt
- tengeri só
- őrölt fehér bors

Az 50 dkg lisztből a tojásokkal és csipet sóval gyúrt tésztát készítünk. Külön külön nagyon vékony lapokat nyújtunk a tésztából. Tipp: Érdemes ezt a műveletet tésztagéppel végezni, majd tortellini kiszúróval vagy pogácsaszaggatóval (kb. 6 cm átmérőjű) kiszaggatni. Mindegyik közepére tölteléket teszünk.

A töltelék elkészítése:

Vajban megfuttatjuk a ledarált sonkát, és a vékony metéltre vágott gombát, majd fűszerezzük. Az elkészült raguhoz hozzáadjuk a reszelt pizza mozzarellát. A töltött tésztakorongokat félbehajtjuk, jól összeillesztjük, megnyomkodjuk, és a két sarkát síkban középen összefogjuk, hogy a töltelék nehogy kijöjjön belőle főzés közben. Sós, olajos, forrásban lévő vízben kb. 5-6 perc alatt kifőzzük a tésztát, majd elkészítjük a mártást.

A mártás elkészítése:

Felhevített vajhoz hozzáadjuk a lisztet, majd apránként hozzáadjuk a tejet és a végén a tejszínt. Jól kiforraljuk, majd hozzátesszük a nagyobb darabokra vágott gorgonzola- vagy márványsajtot. Őrölt fehér borssal fűszerezzük. Mielőtt megsóznánk a mártást, mindenképp kóstoljuk meg, mert a sajt is elég sós.

Tálalás:
Tányérra tesszük a leszűrt, vajban átforgatott tortellinit és leöntjük a mártással.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL