A Halak gyermek

Jellemzés

Sokat sír, többnyire azért, hogy a szülők felvegyék. Sokáig igényli a gondoskodást, törődést. Későn érő típus. Hiszékeny és könnyelmű. Biciklijével sokszor ismeretlen tájakra kalandozik, nem az esze, hanem a hangulatai után megy. Rendetlen, fegyelmezetlen, nagyobb korában mindenhonnan elkésik. Túlságosan a sorsra hagyatkozik, hagyja magát sodorni az eseményekkel.

Olyan dolgokat is megérez, vagy előre lát, amelyek másoknak megfejthetetlen rejtélyt okoznak. Későn érő típus. Szeret a maga kényelmes tempója szerint élni. Szilárdan hiszi, hogy bármi, amihez fog, jól sül el. Szinte kultuszt csinál érzékenységéből. Domináns partnert választ magának, de valójában mégis ő az erősebb. Mindegy, milyen pályára megy: mindig segít embertársain.


Nevelés

A szülő legfontosabb feladata a gyermek önérzetének, önbizalmának és akaraterejének megerősítése. Terelje ingadozó jellemét határozott irányba. A Halak jegyének szülöttje inkább eltűri az igazságtalanságot, minthogy jogaiért küzdjön. Már a kicsi gyermekbe belé kell nevelni, hogy ne sértse az igazságtalanság, ne üssön a lelkén sebet a hálátlanság. Lelje meg nyugalmát abban a felemelő érzésben, hogy ellenszolgáltatás nélkül segített. A szülő kötelessége, hogy megtanítsa merni. Amikor a gyermek ahhoz a ponthoz ér, ahol az akadályok és nehézségek megbénítják, és lemondásra késztetik, akkor kell bátorítással meghatványozni ellenálló képességét, legyőzni félelemérzetét. A legmegfelelőbb hivatások: minden foglalkozás, ami a lélekkel, szívvel, szeretettel és a vízzel van összefüggésben. Lehet lelkész, pszichológus, tengerész, halász, író, tanár.
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL