A Vízöntő gyermek

Jellemzés

Derűs egyéniségével, sármjával azonnal szimpátiát vált ki mindenkiből. Nem kedveli a konfliktusokat. Inkább másnak ad igazat - látszólag -, csak hogy békén hagyják. Minden jegy közül a Vízöntő a legsokoldalúbb, legszínesebb egyéniség. Ez sokszor fejtörést okoz a szülőknek. Nem értik például, hogy gyerekük miért veti el a „normális" játékokat. És miért képes, mondjuk, egy öreg vasalót órákig bámulni? Sokan zseniálisnak, mások bizarrnak tartják.

Kötött idejű irodai vagy gyári munkára alkalmatlan, függetlenségre és szabadságra vágyik. Önállósága és gyors felfogóképessége miatt az alkotó tevékenység fekszik neki: lehet művész, üzletember vagy feltaláló. Csak a változatosság, az új keresése érdekli, a biztonságra fütyül. Így örökifjú marad, ami jó hatással van környezetére is. Sokoldalúságát és alkalmazkodó képességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy partnerkapcsolataiban hosszú távon gondolkozik. De nem esik kétségbe akkor sem, ha egyedül kell leélnie az életét.


Nevelés

Rendkívül jól teszi szülő, ha gyermekét újszerű gondolatainak elmondásakor megdicséri. Sőt biztassa, még a legkezdetlegesebb kísérleteinél is támogassa. Arra azonban ügyelni kell, hogy a gyermek fantáziája maradjon meg a realitásoknál. Rá kell vezetni, hogy a gyakorlati dolgok iránt tanúsítson érdeklődést, és ezekbe dolgozza be magát. A szülő akkor tereli jó irányba Vízöntő-gyermekét, ha ki akarja, és ki is tudja elégíteni határtalan tudásszomját, megismerési vágyát. Ha a gyermekben különcködét vesz észre, soha ne avatkozzon be erőszakosan. Inkább meg kell magyaráznia, hogy az nem praktikus, haszontalan. Kitűnő teljesítményekre képes a Vízöntő-gyermek, mint elektrotechnikus, fizikus, természetbúvár, feltaláló, repülő, kutató, régész, régiségkereskedő, csillagász. Született reformer és forradalmár.

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL