A Nyilas gyermek

Jellemzés

Nyugtalan és kíváncsi. Mágikusan vonzza minden új. A változatosság élteti, mindent kipróbál. Gyorsan belelkesedik, ugyanakkor hamar fel is adja a próbálkozásait. Sokat nevet. Optimizmust sugall a viselkedése, de a felnőttek nagyon könnyen megijeszthetik. Érzékeny lelkületű. Ugyanakkor szeret füllenteni. Magabiztos. Nem szereti a kötöttséget, büszke függetlenségére. Imádja a társaságot, ezért a ház állandóan tele van barátokkal.

A Nyilas lányok különcködők, a fiúk szeretnek Don Juan szerepében tetszelegni. Tartós kapcsolatra fiatal korban kevés a reményük. A munkában is csak később számíthatnak sikerre. A Nyilasok már gyerekkorban is váltogatják érdeklődési körüket, ha tehetik, iskoláikat is, később pedig a lakóhelyüket. Nincs ez másként a cégekkel, illetve foglalkozásokkal sem. Végül talál majd olyan munkát, ahol kiélheti utazási kedvét. Szereti az önállóságot, és lehet, hogy nyugalmat élete végéig sem talál.


Nevelés

A szülők legfontosabb kötelessége az alaposságra nevelés. Szívós munkával kell rábírni a gyermeket arra, hogy ne csak a felszínen lebegjen, ne csak a külszín után ítélje meg a dolgokat. A lényeglátásra legkönnyebben a mesemondással lehet észrevétlenül rávezetni. Úgy, hogy a mese után a szülő kifejti a tanulságot, megmagyarázza annak mélyebb értelmét, átvitt értelemben vett jelentését, a példakép valódi, tanító értelmezését. Különösen fontos a gyermek nagyotmondási hajlamát kiirtani. Bármilyen módszer és eszköz jó erre. Kezdetben szép szó, szeretet, rábeszélés. Később már a szigor is szükséges. Változatosságkényszere is levezethető. A nevelő ne engedje, hogy egyszerre több dolgot tegyen, hanem előbb az egyikkel készüljön el alaposan. A Nyilas-jegyűeknek alkalmas pályák: bankár, kereskedő, sportember, állattenyésztő, szakács, természettudós, tanár, bíró, ügyvéd, ügyész, tisztviselő, lelkész.


SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL