A Skorpió gyermek

Jellemzés

Önfejű, makacs és konok már kicsinek is - hatalmas tudásszomjjal és kalandvággyal. Korán érő típus. Amit elhatároz, ellentmondást nem tűrően közli a szülőkkel. Megfigyel mindent, és azt hiszi, mindenkin - szülőkön, nevelőkön, testvéreken - „átlát". Véleményét nem tartja meg magának. Önállóan fejlődik ki a személyisége, azon igen nehezen lehet változtatni neveléssel. Mindig is rejtély marad szülei és testvérei számára. Míg másokból jó pszichológiai érzékkel szinte minden titkot kiszed, ő teljesen bezárkózik.

Jó pszichológus, természetgyógyász, tudós és kriminológus lenne belőle. Karrierje azonban nem töretlen, sokszor intrikáknak van kitéve. Ha nem képes kompromisszumokra, magas pozícióból is hirtelen a mélybe zuhanhat. Ugyanez érvényes a magánéletére is. Partnerét a tulajdonának tekinti, és hevesen szereti. Ragaszkodása sokakat menekülésre késztet.


Nevelés

Csak egészen fiatal korában fedezhető fel benne valamelyest hajlékonyság, ekkor még nevelhető. A Skorpió-gyermekben valami erős rombolási kedv és kényszer is lakozik. A szülőknek vasakarattal és következetes szigorral kell semlegesíteni e rossz tulajdonságokat. De a módszer sohasem lehet erőszakos, csak szeretetteljes. Már kora gyermekkorában le kell szoktatni arról, hogy éles nyelvével, gunyoros, csípős megjegyzéseivel embertársait piszkálja. Hajlamos erre még akkor is, amikor semmi oka sincs rá, amikor a vele szemközt álló még csak nem is ellenszenves neki. Nem szabad fukarkodni az elismeréssel és dicsérettel sem, feltéve, hogy azt valóban meg is érdemli. Ezzel hallatlanul fel lehet csigázni munkakedvét, igyekezetét. Skorpió-gyermekek részére a legmegfelelőbb hivatások: sebészorvos, fogorvos, katona, borbély, gyógyszerész, vegyész, technikus, fémmunkás, gépész, vaskereskedő, fűtő, kovács.


SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL