A Szűz gyermek

Jellemzés

A testvérek vagy osztálytársak közül vele van a legkevesebb gond. Ezért gyakran megfeledkeznek róla. Könnyen alkalmazkodik, mindig a háttérben marad. Inkább megfigyel, regisztrál, kivár. Így sokkal több mindent megjegyez, mint azt a szülők gondolják. Jó megfigyelőképességéből fakad túlzott kritikai érzéke és ironikus látásmódja. A Szűz-gyerek nem lóg a mama szoknyáján, nem könyörög örökké apjának, hanem a maga útját járja. Határozottan és tévedhetetlenül.

Nem éppen nyájas, de megbízható, korrekt. Szüleinek jó sokáig kell unokára várniuk. A jegy szülötte ugyanis hosszasan gondolkodik, és nagyítóval vizsgálja meg választottját. Kritikus pillantásai a legkisebb hibát sem tűrik el, a házasságot nem kapkodja el. Nem érzi boldogtalannak magát partnere nélkül sem, hiszen csak a tökéletes felel meg neki. A munkában viszont örömét leli, és sikereket ér el. Kiváló a megfigyelőképessége, jó emberismerő, már gyerekkorában okosabb, bölcsebb társainál.


Nevelés

A szülő, nevelő kötelessége elsősorban az, hogy rászoktassa a gyermeket: ne más embert vagy más dolgot bírálgasson, hanem saját magát. Soha semmiről ne alkosson ítéletet addig, amíg önmagában alaposan meg nem fontolta ítéletét. Rá kell vezetni arra, hogy foglalkozzék alaposan a dologgal, mielőtt kritizál. Ha nem használ a szép szó, jöjjön a sarokba állítás. Vagy - természetesen csak a legvégső esetben - akár másfajta drasztikus büntetés. A gyermek nem fogja erősen szívére venni azt sem. A Szűz-szülött Merkúr gyermeke, tehát minden Merkúr-hivatás alkalmas számára. Nagyon jó alkalmazott, tisztviselő válhat belőle. Jó könyvelő, kiskereskedő, utazó, élelmiszerkereskedő, banktisztviselő, postás, gyógyszerész lehet.

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL