A Kos gyermek

Jellemzés

Akaratát mindenáron keresztülviszi. Nem tűr beleszólást a dolgaiba. Lázad a szülői és tanári tekintély ellen. A lehető leghamarabb a saját lábára akar állni. Elég magabiztos és temperamentumos. Ugyanakkor hajlamos rá, hogy erejét túlbecsülje. Energiája gyakran csak ahhoz elegendő, hogy belefogjon valamibe. Kitartásra és fegyelemre a Kos-gyermek csak nehezen szoktatható. Becsvágya állandóan új célok fele hajtja. Nem bírja elviselni a konfliktusokat.

Szüleiknek sosincs nyugalmuk csemetéjüktől. A Kos fiú igazi Don Juan-természet, és szereti a változatosságot. A Kos lány csak azt a partnert tudja elfogadni, aki megfelelő szabadságot és függetlenséget biztosít neki. A munkában sikerekre számíthatnak, de csak akkor, ha hagyják őket önállóan dolgozni. A Kosok nem fogadják el, hogy bárki is parancsolgasson nekik. Jó vezetői képességekkel rendelkeznek, és szeretik a kihívásokat.


Nevelés

Megfelelő korlátok között utat kell engedni, hogy kiélhesse születési adottságát. De a megszabott, kijelölt korlátok között kell tartani, mert hajlamos a határvonalak túllépésére. A gyermeket gyengédséggel és jósággal újra és újra vissza kell vezetni a normális mértékhez. Ha százszor elölről kell kezdeni mindent, akkor is, mert veréssel, túlzott szigorúsággal nála éppen az ellenkező hatást váltanánk ki. A szülőknek óriási türelemmel és szigorú következetességgel kell ügyelniük arra, hogy a gyermek az általa tervezett dolgot (vagy legalább annak egy részét) végrehajtsa, de azt okvetlenül. Mindig egy-egy lépéssel kell továbbmenni, mindig csak egy kevéssel többet kívánni, és akkor a gyermek észrevétlenül tanulja meg azt, amire az életben elsősorban szüksége lesz. Pályaválasztásnál figyelemmel kell lenni arra, hogy ott érzi jól magát, ahol tűzzel és vassal kerül kapcsolatba, mind eredeti, mind átvitt értelemben. Csak ott tud karriert elérni, ahol a kiszemelt hivatás erővel, küzdelemmel, bátorsággal, mozgékonysággal van összefüggésben. Különösen alkalmas katonai, vasúti, minden technikai, nehézipari, kémiai, orvosi pályák betöltésére.


SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL