FÉSZEK

Teraszos élvezetek

Szerző:
Szabó Anna
Közeleg a tartós jó idő, a szikrázó napsütés. Akiknek megadatott, hogy a házukhoz terasz vagy erkély tartozzon, biztosan rengeteg időt kívánnak majd eltölteni a nyugalmas és hangulatos kis paradicsomi fészkükben. Ha még nem alakítottad ki a saját oázisodat, mi segítünk neked ebben!

A növények a legkiválóbb díszítőelemek?

Már kora tavasszal elkezdhetjük beültetni a virágládákat árvácskával és százszorszéppel, amelyek a kora nyári időszakig virágoznak, majd elnyílnak. Érdemesebb azonban tartósabb növényeket választanunk. Válasszuk ki a hozzánk legközelebb álló dísznövényeket, kora tavasszal ültessük be a virágládákat, kerti zegzugokat. Így tavasztól egész nyáron át pompázik majd a teraszunkon vagy a kertünkben. Nem szükséges tehát lecserélni a tavasszal elültetett, és nyáron elnyíló virágokat más növényekre.
 


Tipp: Az örökzöld növényeket tavasztól a nyári szezon végéig, de még kora őszig is bátran ültethetjük.

Fontos, hogy a terasz stílusának megfelelő dísznövényeket helyezzünk el. A letisztult, egyszerűbb modern teraszhelyiségekhez az örökzöld, nagyobb cserepes növények ajánlottak. Igen fontos, hogy milyen virágládát, tartóedényt választunk. Függ a növény méretétől, és a terasz hangulatától.
 


Trendi kiegészítőkhöz, padokhoz, pihenő sarkokhoz divatos virágokat választhatsz. A rózsaszín, fehér, lila különböző árnyalataival igazi dizájnos környezetet teremthetsz. Manapság már egyre többen használják a trendi mediterrán típusú növényeket.

A terasz berendezési tárgyai, a ház formája, stílusa nagyban befolyásolja a további elrendezést. Hazánkban is egyre divatosabbá válnak a különböző, egyszerűbb kültéri padok, puffok.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL