2018. április 27. - Zita, Mariann
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. április 27. - Zita, Mariann
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A számok bűvös titka

Fehér Izabella

Ősidők óta hisznek az emberek abban, hogy a számok meghatározzák sorsunkat, elárulják jellemvonásainkat, megmutatják jövőnket, és segítenek megtalálni a boldogságot. Állítólag minden számnak mágikus jelentése van.

Vajon véletlen csupán, hogy a Bibliában is olyan sokszor szerepel a 7-es szám? (Sámson, pl. hét napig ünnepelte esküvőjét) A görögök szerint hét világcsoda létezik, és hét bölcs. Egyikük hét időszakra osztotta fel az emberi életet is. A világ teremtője a hetedik napon pihent.


A számok rejtélyességének titkát sokan kutatták már

A filozófus Pitagorasz, a jós Nostradamus és a modern pszichológus C. G. Jung is. Megdöbbentő, de eredményeik teljesen megegyeznek!


Minden embernek 2 sorsszáma van

1. A szívszám árulkodik rejtett belső lényünkről.
2. A születési számból pedig megismerhetjük sorsunkat és jövőnket.1. A szívszám

Add össze a vezeték- és keresztnevedben szereplő magánhangzók pontszámát. A hosszú magánhangzók megfelelnek a rövideknek. (Az y magánhangzónak számít, ha a vezeték- vagy keresztnév más magánhangzót nem tartalmaz.)


1

2

3

4

5

6

7

8

A

B

C

D

E

U

O

F

I

K

G

M

H

V

Z

P

Q

R

L

T

N

W

Ü

 

J

S

Ö

X

 

 

 

 

Y
Példa: Kiss Elek

1 + 5 + 5=11 = 1 + 1 = 2


2. A születési szám

Add össze születési idődnek számjegyeit.

Példa: 1964. 01.06.

1 + 9 + 6 + 4+1+6 = 27 = 2 + 7 = 9


Most már csak azt kell tudni, hogy mit jelentenek a kapott számok.


Isten száma

Az 1-es szám minden dolog ősi egységét, az „egész"-et, a mindenhatóságot, a világegyetemet és a jóságot jelenti. Mint minden páratlan szám, az l-es is a férfiasságot jelképezi.

Az 1-es szívszámú ember tulajdonságai

Célratörő, sikeres, állhatatos jellemű, öntudatos, becsvágyó, önálló, erélyes, megbízható, lelkesedni tudó és nyitott minden új iránt. Nagyon jó koncentráló képességgel és emlékezőtehetséggel rendelkezik.

Negatív tulajdonságai

Gyakran makacs, néha uralkodni akaró, sőt zsarnoki. Nem kész alárendelni magát, nehezen köt igazi barátságot.

Az 1-es születési számú emberek 2008-ban számítsanak arra, hogy sorsukra harcias erők hatnak. Környezetükben új helyzetek alakulnak ki. Ez az év sok meglepetést tartogat számukra. Maradj figyelme, koncentrált és fegyelmezett!


A számok anyja

A 2-es szám az ellentéteket és a nőiséget jelenti (mint minden páros szám). Vannak olyanok, akik a 2-es szám kettősségét - tehát negativitását - hangsúlyozzák, vannak, akik pedig pont az ellenkezőjét. Hiszen a 2-es szám nélkül nem lennének a világban egymást kiegészítő dolgok. Két nem létezik (nő, férfi, két pólus: pozitív és negatív, a jó és a rossz, a fönt és a lent).

A 2-es szívszámú emberek tulajdonságai

Szelíd, szeretetre méltó, tapintatos, békülékeny, kiegyensúlyozott, békeszerető, harmonikus, lelkiismeretes, rendszerető, szerény és diplomatikus. Jellegzetes szellemi képességekkel rendelkeznek.

Negatív tulajdonságai

Gyakran ingadozó és határozatlan.

A 2-es születési számú emberek számára az 2008-os év izgalmasan kezdődött, de gyengeség és tétlenség időszakával folytatódhat. Tanulj meg mértéket tartani, és legyél megegyezésre hajló!


A tökéletes szám

A 3-as szám legyőzi az 1-es és 2-es szám közti ellentétet. Jelenti az egységet, a harmóniát, a bölcsességet és a keresztény szentháromságot. Három dimenzió létezik (hosszúság, szélesség, mélység), három halmazállapot (szilárd, folyékony, gáz), három alapszín (piros, sárga, kék), három napszak (reggel, dél, este) és három világ (Ég, Föld, Pokol).

A 3-as szívszámú emberek tulajdonságai

Nagyon tehetséges, fantáziadús, sokoldalú, energikus, merész, eleven, szellemes, vicces, élénk, sikeres, becsvágyó, tevékeny, szorgalmas és szerencsés.

Negatív tulajdonságai

Némelykor szétszórt, fecsegő, szeszélyes, sőt parancsoló.

A 3-as születési számú emberek számára a 2008 év új barátságokat, új lehetőségeket, pénzügyi nyereségeket és művészi sikereket hoz. Legyél nyitott a változásokkal kapcsolatban!


A rend száma

A 4-es szám a rendet és a teljességet jelenti. Négy égtáj van, négy évszak, négy Hold-szak, négy alapelem és négy vérmérséklet. A Biblia négy evangélistát ismer, de ugyanakkor az Apokalipszis négy lovasát is, akik a halált és a romlást hozzák.

A 4-es szívszámú emberek tulajdonságai

Szolid, praktikusan gondolkodó, földhözragadt, nyugodt, kitartó, szorgalmas, társadalmilag elismert, jó szervezőkészséggel rendelkezik, és nagyon keményen tud dolgozni.

Negatív tulajdonságai

Néha kissé fantáziátlan és nehézkes.

A 4-es születési számú emberek számára a 2008. év anyagi csődöt és kudarcot hoz. Ezért legyél nagyon óvatos, és kerüld a hirtelen döntéseket.


A természet száma

A nagy pszichológus, C. G. Jung számára az 5-ös szám a természetes ember jelképe (törzs, két láb, két kar). Goethe javasolta az ötéves próbaházasságot. Öt érzékszervünk van, öt ujjunk, sok virágnak öt levele.

Az 5-ös szívszámú emberek tulajdonságai

Intelligens, szimpatikus, szeret utazni, kedveli a kalandokat, szereti a rizikós helyzeteket, mozgékony, sokoldalú, szórakoztató, lelkesedni tudó és jó üzleti érzékkel rendelkezik.

Negatív tulajdonságai

Kissé kiszámíthatatlan, nyugtalan és türelmetlen vagy.

Az 5-ös születési számú embereknek a 2008. év sok izgalmat, kalandos vállalkozásokat, rizikós helyzeteket hoz. Ezért ez az év túlnyomó többségében fárasztónak és bizonytalannak mutatkozik. Viszont sok új ismerősre teszel szert.


A szerelem száma

A 6-os szám a szexualitás, otthoni élet, házasság és család jelképe. A hatágú csillag alakja Indiából származik, és leegyszerűsített módon ábrázolja két háromszög egyesülését. (A 3-as szám az egységet és a megtermékenyítést jelenti.) A világ teremtése is hat napig tartott. Ezért számít a 6-os szám a jól megalkotott művek jelképének.

A 6-os szívszámú emberek tulajdonságai

Kellemes és vonzó ember, akinek keresik a társaságát, és tanácsaira adnak. Nagyon képes szeretni erotikus, szociális és lelki értelemben véve is. Kész feláldozni magát a családért. Gyakran vannak romantikus elképzelései. A háziasság és kényelmesség sokat számít.

Negatív tulajdonságai

Néha kissé pazarló és féltékeny.

A 6-os születési számú emberek számára a 2008. év kiegyensúlyozottságot és békességet hoz. Főleg a családban és az otthoni rendtartásban találod meg a teljes boldogságot.


A bűvös szám

A 7-es szám jelképezi a teremtés rejtélyeit. A hetedik napon pihent meg Isten, a Bibliában a 7-es a leggyakrabban előforduló szám. A hét 7 napból áll, és a vallás is hét halálos bűnt ismer.

A 7-es szívszámú emberek tulajdonságai


Nagy fantáziával rendelkező, intelligens, áldozatkész, idősebb korában méltóságteljes, tartózkodó, tud magán uralkodni. Jellegzetes tudományos és filozófiai hajlamai vannak, és jó érzéke a misztikához.

Negatív tulajdonságai

Gyakran túl komoly, és nincs humorérzéke. Néha nem eléggé tapintatos.

A 7-es születési számú emberek számára a 2008. év nagyon változatos lesz. Az egyik embert titkos szerelmi ügyek csábítják, a másikat egyedüllét és elhagyatottság fenyegeti. Azonban a sok csalódás után se legyél pesszimista! Jönnek még jobb idők is.


A szerencse száma

A 8-as szám volt az antik világban a szerencse, a paradicsom és a beteljesedés száma. Noé bárkájában nyolc ember menekült meg (Noé, a felesége, három fia, és azok feleségei). A keresztelőmedence nyolcágú. Az arabok, indiaiak, kínaiak, és japánok számára a 8-as szám a teljességet jelenti.

A 8-as szívszámú emberek tulajdonságai


Erős, nagy az ellenálló képessége, praktikus, munkakedvelő, óvatos, kitartó, sikeres, és képes a gazdasági gondolkodásmódra.

Negatív tulajdonságai

Néha túl kemény, sőt zsarnoki vagy.

A 8-as születési számú emberek számára 2008-ban a siker és sikertelenség nagyon közel áll egymáshoz. Főleg anyagi természetű ügyekben legyél nagyon óvatos!


A bölcsesség száma

A 9-es a tőszámjegyek sorát zárja le, és ezért a bevégzettség számának tekintik. Kilenc hónapig tart a terhesség és a termékeny év (a három téli hónap levonásával). Jézus a 9. órában halt meg. Az indiaiak kilenc igazságot ismernek.

A 9-es szívszámú emberek tulajdonságai

Idealista, romantikus, szenvedélyes, kedves, segítőkész, barátságos, van akaratereje, lelkesedni tud, vonzó és ösztönző.

Negatív tulajdonságai

Néha túl hirtelen cselekszik, és egy kicsit önelégült.

A 9-es születési számú emberekre 2008-ban siker vár. Főleg a hosszú távra tervezett ügyekben. Ne hagyd magad mások által könnyen befolyásolni!


SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A 9 leggyakoribb baki, amit a szoknya viselése közben elkövethetsz

A 9 leggyakoribb baki, amit a szoknya viselése közben elkövethetsz

A szoknya elengedhetetlen darab egy nő gardróbjában. Legyen szó bármilyen eseményről, családi összejövetelről, vagy munkahelyi találkozóról, mindig kiváló viselet. Fontos azonban, hogy megfelelő darabot válassz, ám ez nem is mindig olyan egyszerű. Több dolgot is érdemes figyelembe venni, ilyen például a magasságod, az alkatod vagy éppen azokat a ruhadarabokat, amelyekkel a szoknyát kombinálod.

Tovább »
Napi Tarot - Péntek

Napi Tarot - Péntek

A Tarot mai üzenete: A Nap a világ működésébe való elégedett belenyugvást üzeni.

Tovább »
A pénteki nap angyalüzenete

A pénteki nap angyalüzenete

Raziel arkangyal - Kész vagy! Megvan a forrásod illetve a képességed, hogy elérd azokat. Az élet varázslatos.

Tovább »

Kalkulátor

Bőrápolás aromaterápiával

Hívd segítségül a természetet, és ápold a leghatékonyabban bőrödet, hogy az sokáig megőrizze fiatalságát, rugalmasságát. Hidd el, megéri!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Katharine Wood

Horary asztrológus

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Katharine Wood

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép