Munkahelyi trükkök kevésbé szorgalmasoknak

 

1. Pihend ki magad!

Ha másnap tovább szeretnél aludni, írj be valamit az asztalodon gondosan otthagyott naptárba. A „minisztérium" szó ugyanúgy megteszi, mint egy olvashatatlan bejegyzés.

 

2. Telefonálj, amennyi belefér

Magánbeszélgetéseidet - ha más is hallja - üzleti stílusban bonyolítsd le! Senkinek sem tűnik fel, ha a barátnőddel hivatalos modorban társalogsz, és időközben feljegyzéseket is készítesz.


3. Érkezz később, tűnj elsőnek

Ne ess kétségbe, ha elkésel! Egy a fontos: dugd el a kabátodat, és magabiztosan lépj a terembe! A jelenlévők azt gondolják, hogy egy másik, még fontosabb megbeszélésről érkeztél, vagy már régóta házon belül vagy.


4. Olvass - trükkösen

Ha nyugodtan akarsz újságot olvasni, két dologra van szükséged: ollóra és golyóstollra. Aki így felfegyverkezve lát, annak meg sem fordul a fejében, hogy nem hivatalos vonatkozású hírekre vadászol.

 

5. Rohanj állandóan

Mindig gyorsan mozogj a folyosón, még akkor is, ha csak a mosdó felé tartasz. Ezáltal azt sejteted, hogy rendkívül elfoglalt, komoly hölgy vagy.


6. Korai kezdés = hosszú ebédidő

Természetesen időnként szeretnél nyugodtan ebédelni, bevásárolni, egy-egy randit ebédidőben lebonyolítani. Nyugodtan megteheted, ha korábban indulsz az ebédre. Ez ugyanis kevésbé feltűnő, mint ha később érkezel vissza.

 

7. Tedd főnököd az élményeid részesévé

Ha elcsevegsz valakivel kávézás ürügyén, és pechedre éppen arra jár morc főnököd, aki rosszalló pillantásokat vet rád, nincs minden veszve. Jó tanács: keresd fel mintegy tíz perc múlva, és mesélj neki valami aktuális dolgot, mégpedig feltétlenül olyat, amit már ő is hallott.


8. Hízelgés a szívek nyitja

Mindig kifizetődik, ha igyekszel főnököd kedvében járni. Ha önként vállalsz néhány túlórát, vagy őt csodálod, belopod magad a legzordabb főnök szívébe is.

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL