HOROSZKÓP

Színhoroszkóp

Szerző:
Szabó Anna
Vajon miért van az, hogy mindannyian más és más színeket kedvelünk, más és más környezetben érezzük otthonosan magunkat? Érthető, hogy mindenki megpróbálja olyan színekkel körülvenni magát, amely a legjobban illik a személyiségéhez. És mindezt a csillagok befolyásolják.

Válaszd ki azt a csillagjegyet, amelyben születtél és olvasd el a színek és a környezet értelmezését.


Kos

A Kos a Zodiákus első jegye, ezáltal egyfajta természetes vezető egyéniség. Otthonában rengeteg pirosat találhatunk, mert ez a szín személyesíti meg az aktív, életerős és gyakran versengő életmódját. Kedveli a magas mennyezeteket, melyek által tereket nyit meg, tehát a hatalmas padlásterek igencsak ínyére vannak. Ha saját kénye kedve szerint rendezi be otthonát, akkor biztos, hogy egyszerű bútorokkal veszi körül magát, fapadlózattal és hatalmas ablakokkal, amelyeken keresztül folyamatosan áramlik be a fény.


Bika

A Bika jegyű ember a kényelmes, ismerős környezetben a legboldogabb. Otthonát szinte birtokolja, és mintegy álomszerű környezetben érzi jól magát. A viharos Bikát lecsendesíti az ég színe – a kék, és annak minden árnyalata. Imádja a rózsaszínt és árnyalatait, de semmiképpen sem tűri meg a pirosat. A természet színei szintén megnyugtatják – a zöld és a barna lecsendesítik, csillapítják indulatait. Pontosan ezért imád annyira kertészkedni is. Érdeklődik a szép dolgok, a zene, a művészet iránt. Ezek általában harmóniát hoznak otthonába.


Ikrek

Az Ikrekre az elevenség, az élénkség jellemző. Nem állhatja az unalmat és az unalmas dolgokat. Pontosan ezért gyakran változtatja munkahelyét, ruháit, környezetét. Ettől függetlenül mérhetetlenül tehetséges a szakmájában. Igen érzékeny és képes nagyon bájos lenni. A tiszta színeket kedveli – a sárgát, a zöldet, a kéket. De jól érzi magát akkor is, ha ezüstszínek veszik körül. Lakása akkor tűnik otthonosnak számára, ha változatosak a falak színei, fényesek a bútorszövetek, és az évszakok hangulatát tükrözik vissza. Nem szereti a zsúfoltságot, ezért otthonában nem találunk régiségeket, és olyan tárgyakat sem, amelyeket pusztán az érzelmi értékükért őrizne. Kizárólag a modern, egyszerű berendezést részesíti előnyben, és azt is állandóan változtatgatja.


Rák

A Rák pont az ellentéte az Ikreknek. Otthona visszatükrözi a múlt iránti szeretetét, és képes a rendetlenségben is kényelemben érezni magát, ha körülveszik a régi emléktárgyai. Elsősorban a tengerzöldet, a csillámló ezüstöt, vagy aranyat részesíti előnyben. Nagyon tud ragaszkodni egy-egy ételhez, ezért a konyha és az étkező szintén fontosak a Rák számára. Állandó hangulatváltozások jellemzik, ezért ne lepődjünk meg, ha egy festmény ma még az előszobában van, holnap már a hálóban lesz.


Oroszlán

Mint ahogy az állatvilágot uralja a nagymacska, úgy uralkodik az embereken az Oroszlán. Szeret gondtalanul, fényűzően élni. Kedveli a magasan fekvő vidékeket, a finom ételeket és italokat, a lágy zenét. Az a szín áll hozzá a legközelebb, amely a leginkább hasonlít a borostyánkőhöz – a narancssárga és a tüzes piros, de mindenképpen a sárgás árnyalatok. Az Oroszlán egyébként egy önmagában is színes karakter.


Szűz

Kedveli a galambszürke, és a tiszta fehér színeket. Nagyon pontos és precíz, körülötte szinte mindig rend uralkodik. Otthonában mindennek meg van a maga helye, és ehhez a rendszerhez nagyon ragaszkodik. Nem tűri maga körül a nagyon színes dolgokat, a vad, fényes színek zavarják csendes, belső harmóniáját. A letisztult, átlátható berendezéseket kedveli. A fehéren és a világosszürkén kívül még esetleg a bézst képes elviselni.


Mérleg

A Mérleg egy jóindulatú és kellemes ember, ugyanakkor makacs és nyugtalan. A legtöbb művészlélek a Mérlegek közül kerül ki. Szereti a hangok, a színek, a költészet és a szavak harmóniáját. Állandóan az egyensúlyra, a harmóniára törekszik, ezért gyűlöli a durva színösszeállításokat. Kizárólag a pasztellszínek vonzzák – a halványszürke, a világoskék és a mályva. A Mérleg otthona kimondottan ízléses, a berendezés a harmóniáról árulkodik. Életének nagyon fontos része a kellemes, hangulatos zene, az érdekes beszélgetések, a kellemes borok.


Skorpió

A Skorpió színei híven tükrözik erős, gyakran mágnesesen vonzó személyiségét. A mély pirosak, a karmazsinvörösök, az erőteljes kékek mind-mind közel állnak hozzá. A Skorpió szereti magát luxussal körülvenni, és általában nagyon büszke a kényelmes otthonára, amelyek hűen tükrözik jó ízlését. Gyűlöl bármiféle csalást és ámítást, ezért a bútorzat is tisztaságot sugall. A mély színek miatt azonban a hatás gyakran érzéki és drámai.


Nyilas

A Nyilas nagyon kedveli a merész, fényes színeket, különösen a mályvák, a kékek és a bíborok vonzzák. Gyűlöli azonban, ha a bútorszövet vagy a függöny túl sok, erős színt tartalmaz. A színek efajta keveredése szabályszerűen taszítja. A kasmírmintákat viszont nagyon kedveli. Otthona inkább vidám, eklektikus, mintsem modern és kifinomult. Bútorait legszívesebben telerakja díszes párnákkal, trófeákkal, melyek messzi tájakon tett utazásaira emlékeztetik.


Bak

A Bak jegyében született ember nyugodt, tettei megfontoltak. Legjobban a sötét színeket kedveli – a feketét, a barnát, a tengerészkéket, vagy a sötétzöldet. Olyan otthonban érzi jól magát, amelyben a falak minél sötétebbek. Kedveli a régi stílusú berendezési tárgyakat, festményeket, díszeket is. Megjelenésében is gyakran konzervatív, és hagyományos.



Vízöntő


A Vízöntő jegy szülöttje imádja a hóbortokat, gyakran próbál ki valami újat, valami ismeretlent. Ez a hóbortja mind az öltözködésben, mint az otthona berendezésében jelen van. Környezetét ez néha váratlanul éri, neki viszont teljesen természetes. A legjobban illenek hozzá az indigó és szürkéskék, továbbá a fekete. Az egyszínű berendezési tárgyakat sokkal jobban kedveli, mint a mintásakat.


Halak

Nagyon sok művész ember születik a Halak jegyében - színészek, drámaírók, zenészek és festők. A Halak nő igazán nőies, és nagyon kedveli a pasztellszíneket. Főként a türkizkéket és a tengerzöldet, kisebb mértékben a fehéret és a világosszürkét. Otthonában imádja kombinálni a kék világosabb árnyalatait. Többnyire eklektikus a Halak otthon, miközben visszatükrözi a művészetet.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL