Tűz-elem: Kos, Oroszlán, Nyilas

TŰZ-ELEM

Kos, Oroszlán, Nyilas

A tűz típusú ember tele van energiával, tevékeny, kedveli a kihívásokat, de nem szereti, ha sarokba szorítják.


Válasz a fizikai igénybevételre

Szervezeted viszonylag erős, gyakori betegségeidnek oka, hogy a védekező rendszer nem működik elég hatékonyan. Edzeni kell testedet, hogy egészséges legyél, és formában maradj. Ha csak teheted, menj ki a szabadba. Figyelj a táplálkozásra, rágd meg alaposan a falatokat, akkor kevesebb lesz az emésztési problémád. Soha ne erőltesd túl magad!



Gyenge pontok

Kos: A fej. A Kos jegyű ember különösen hajlamos a fejfájásra, a migrénre. Kerüld azokat az ételeket, amelyek migrént válthatnak ki (pl. csokoládé, sajtfélék). Próbáld ki a masszázst, meglátod, oldja a feszültséget benned. Nemcsak a testednek használ, hanem a lelkednek is.

Oroszlán: A szív. Az Oroszlánok között meglehetősen sok a szív- és érrendszeri panaszoktól szenvedő beteg. Ha valamilyen stressz ér, próbálj meg nyugalmat erőltetni magadra. Figyeld a pulzusodat, lélegezz mélyeket, ülj mozdulatlanul, amíg az izgalom alábbhagy. A szívedet aerobicozással és koleszterinszegény ételekkel erősítheted. A jóga légzőgyakorlatai által pedig ura leszel indulataidnak.

Nyilas: A máj, a csípő és a derék. A zsíros ételekből, valamint az alkoholból származó pluszkalóriák a csípő környékén rakódnak le, és károsítják a májat. Ez a veszély a te esetedben még fokozottabb. Figyelj étkezési szokásaidra. Ezenkívül igyál sok ásványvizet, amely átmossa, tisztítja szervezetedet.


Így nyerheted vissza nyugalmadat

A stresszt unalom is okozhatja, különösen a tűz jegyű ember esetében, aki nem szereti az ismétlődéseket. Próbáld meg változatossá tenni a hétköznapokat, új programokkal, elfoglaltságokkal.


Így küzdhető le a rossz hangulat

A tűz jegyű ember őszinte az érzelmeiben, nehezen palástolja, mik van a lelkében. Ez viszont környezetednek és neked is rossz lehet. Tanulj meg uralkodni az érzelmeiden. Relaxálj, vagy jógázz sokat, ez nagymértékben segíteni fog.


SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL