Szabó Anna
Ínyenc barackos csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj szívvel
- 0, 25 dl kukoricaolaj
- 5 dkg vaj
- 50 dkg sárgabarack (konzerv)
- 0,5 dl barackpálinka
- tengeri só
- csipetnyi őrölt fehér bors
- csipetnyi majoránna
- finomra vágott petrezselyemzöld
A megtisztított, kockákra vágott csirkemájat és szívet olajban hirtelen megpirítjuk. Őrölt fehér borssal, majoránnával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Hozzátesszük a vajban párolt, negyedekre vágott barackot, átforgatjuk, együtt összepirítjuk. Barackpálinkával, sóval ízesítjük.

Fontos!
A májas ételt mindig utólag sózzuk meg, amikor már elkészült, mert a só kiszívja a májból a nedvességet, és kemény lesz.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK