FOGYÓKÚRA

A körte típus

Szerző:
Szabó Anna
A körte reggel fáradt, gyengének érzi magát, este viszont tele van energiával. Ha ülő foglalkozást végez, elégedetlen az életével, rosszkedvű, anyagcseréje lelassul, és csendesen hízni kezd. Ha viszont érzelmi megrázkódtatás éri, rohamosan fogy. Sem egyik, sem másik nem kellemes.


A körte típusú nőnek:

- szélesebb a csípője, mint a válla,
- csípő alatt súlyosabb,
- mindig van dereka,
- lapos a hasa,
- gömbölyded a csípője és a combja,
- ha hízik, főleg az alsó csípőtájékra, fenékre és combra szed fel kilókat,
- csípőjéhez képest kicsi a melle,
- finom, vékony a nyaka,
- ritkán hízik a vállára és az arcára



Meryl Streep elegáns körte típus, kifogástalan a stílusa. Nőies, egyszerű, könnyű ruhákat visel, melyek erősítik felsőtestét, kiemelik karcsú derekát, és ellensúlyozza gömbölyded csípőjét.


Étkezés

Sok gyümölcs, zöldség, zsírszegény ételek. Kerüld a sertéshúst, és hiába szereted a kolbászt, a szalonnát, akkor is mondj le róla, ha egyelőre nem vagy elhízva. Ha két étkezés között éhes vagy, egyél kefirt, almát, narancsot.


Sport

A megerőltető testmozgás nem ajánlott, de a torna, az úszás és a séta segít megszabadulni a felesleges kilóktól. Ha pedig sovány vagy, a testmozgástól izmos és energikus leszel.


Öltözködés

A körtének mindig van dereka, bármennyit is mutat a mérleg. Ezért a derekadat érdemes kihangsúlyozni. A ruhák követik a test vonalát. Válassz könnyed anyagokat, mint a puha gyapjú, vagy a selyem, és karcsúsított blézereket, kabátokat. Ha egy kicsit túlsúlyos vagy, egyenesebb fazont viselj, akár a legszélesebb testrész fölöttiig érőt, akár éppen csak a derék alatt végződőt. Szűk, egyenes szoknya helyett előnyösebb a tulipánszabású, a rakott, esetleg a gyengén loknis fazon.


Vissza a cikkhez »


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL