FOGYÓKÚRA

A téglalap típus

Szerző:
Szabó Anna
A téglalap típusú nő késő éjszakáig fenn tud maradni, ha unkáról vagy szórakozásról van szó. Utál korán kelni. Alakja általában izmos, sportos, kiváló érzéke van a divathoz. Gondoljunk csak bele, életében milyen jól öltözött Diana hercegnő. Vagy figyeljük meg Glenn Close stílusát.


A téglalap típusú nőnek:

- nincs élesen kitűnő dereka, még akkor sem, ha sovány
- erős, robosztus a teste
- gyakran vékonyak a lábai, egyenes a csípője, lapos a feneke
- főleg a hasára, a mellére a hátára és a csípő felső részére hízik,
- azt a kis derekát is elveszíti, ami volt, ha néhány kilót felszed,
- feltűnően egyenesek a lábai.


A téglalap típusnak nagy az étvágya, hajlamos az elhízásra harmincas-negyvenes éveiben. Minden testtípusú nő közül a téglalap szed fel a legtöbbet a nyakára és az arcára. Tokát növeszt, pedig nagyon nem akarja.


Étkezés

Ha egyszer elkezd enni, nehezen hagyja abba. Olyan diétára van szüksége, amely szigorúan megszabja, mennyit és mikor táplálkozhat. Esetében nem megengedhető a „ha nagyon éhes, egyél egy kis túrót” típusú tanács, mert a kis túróból hamarosan egy nagy habos torta lesz.


Sportolás

Szüksége van a rendszeres és fárasztó testmozgásra, mert enélkül gyakorta levert. A legjobb az izzasztó aerobic, a gyorsúszás, a futás, a kerékpározás.


Öltözködés

A blézereket és a felsőrészeket feltétlenül méretre szabottan válaszd ki. A fazon legyen egyenes, szögletes vállal, derékban ne szűkítsd be. Ragaszkodj az erős anyagokhoz, mint pl. a vastagabb selymek és a durvább gyapjúszövet. A nadrág és a szoknya lefele szűküljön, mindenféle hajtás vagy húzás nélkül. Előnyös a rövidebb szoknya.


Vissza a cikkhez »

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL