KÖZÉRZET

A réttől a cukorkáig - A Föld legnagyobb gyógyszertára a természet...

Szerző:
Szabó Anna
Elgondolkodtató, hogy manapság legtöbben a legapróbb panaszok előfordulása esetén is szinte azonnal gyógyszerek után nyúlunk, pedig a legnagyobb gyógyszertár maga a természet…

 

A világ különböző pontjain fellelhető gyógynövények olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek kémiai úton nem helyettesíthetők. Ezek az anyagok segítenek a szervezetnek a betegségek elleni harcban, de megelőző hatásuk is van. Az emberiség történelme során, az utóbbi kb. 50 évet kivéve, az emberek a különféle betegségek gyógyítására szinte kizárólag gyógynövényeket használtak.

Európában először Dioscorides görög orvos írt könyvet a gyógynövényekről az I. században, amelyben mintegy 600 gyógyító „fa" leírása található. Az általa leírt gyógyhatások közül sok, napjainkban is ismeretes. Marcus Aurélius császár udvari orvosa, Galenus szintén jelentős hatással volt a fitoterápia fejlődésére, aki lerakta a gyógynövények rendszerezésének alapjait. A gyógynövények sok beteg ember életét mentették és hosszabbították meg, ezért nem meglepő, hogy napjainkban ismét magukra vonzzák figyelmünket.

 

 

A réttől a cukorkáig... és miért pont a Verbena?

A természet inspirálta a Verbena cukorkák kifejlesztését is. A Verbena töltött cukorkák valódi gyógynövény-kivonatokat tartalmaznak. Amíg azonban a gyógynövény valóban a cukorkába kerül, hosszú utat kell megtennie...


A folyamat alapja a gyógynövény-kivonat extrakció útján történő előállítása. Ez egy olyan eljárás, amely során a gyógynövények hatóanyagai valamilyen folyadék hatására oldott állapotba kerülnek. Az extrahálás hideg, ill. meleg víz, szesz, olaj vagy ehhez hasonló anyag felhasználásával történhet. A kivonatok készítése előtt mindig meghatározzák azt az eljárást, amellyel sikerül megőrizni az egyes gyógynövényekben található lehető legtöbb szükséges hatóanyagot.


A cukorkák gyártásának fontos eleme természetesen a gyógynövények minősége, amelyekből a hatóanyagokat kivonják. A Verbena cukorkához olyan mennyiségű gyógynövényre van szükség, amelyet nem lehet egyszerűen a természetben begyűjteni, ezért sok gyógynövényt a hegyaljai vidékek tiszta térségeiben termesztenek. Ez biztonságosabb, mint a szabad természetben történő gyűjtés, amely a gyűjtő ismereteitől és tapasztalataitól függ. Minden feldolgozásra kerülő gyógynövénynek megvizsgálják mikrobiológiai minőségét, hatóanyag- és nehézfém-tartalmát.

A gyógynövényeknek nagy előnyük van a kémiai vegyületekkel szemben, mivel a bennük levő hatóanyagok a mellékanyagok jelenlétének és ezek kölcsönös arányának köszönhetőn biológiailag mindig kiegyensúlyozottak, tehát a szervezetben nem halmozódnak fel és nincs káros mellékhatásuk.

A Verbena cukorkák ízletesek és olyan gyógynövény kivonatokat tartalmaznak, amelyeket ismerünk és tudjuk, hogy miért bízhatunk bennük.


A Verbena gyógynövényes cukorkák ízei:
- csipkebogyós;
- hársfavirágos;
- zsályás
- bodzás
- gyömbéres
- és a két legújabb íz: galagonyás és citromfüves.

Ezenkívül a diétázóknak és cukorbetegeknek sem kell lemondania a Verbena cukorkák fogyasztásáról, hiszen csipkebogyó és bodza ízben már cukormentes verzióban is kaphatóak.


További hasznos információk: www.verbena.hu

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL