UTAZÁS

Síparadicsom a Bükkben

Szerző:
Szabó Anna
Szeretnél síelni menni, de még sosem volt a lábadon léc? Nem kell külföldre menned ahhoz, hogy egy igazi jó kis sípályát találj. Kezdők, haladók, profi síelők nagy paradicsoma ez a csodálatos hely. Tanácsaink segítségével megtudhatod, hogy milyen szabályokat kell betartanod a pályán.

Az Északi-Középhegységben található Bükkben, Bánkút szívében lelhetsz rá hazánk fantasztikusan kiépített sícentrumára, amely remek szórakozási lehetőségeket kínál számodra.
A program legyen az síelés, szánkózás, vagy snowboardozás, fantasztikus élményt nyújt a gyönyörű környezetben.

Nemcsak a látvány, de a levegő is isteni az ottani hangulatos hegyi falvakban. Az egykori szlovák településről, Bükkszentkeresztről már régóta tudni lehet, hogy kristálytiszta levegőjével jótékony hatással van a légzőszervi betegségben szenvedőkre.


A sípályák száma: 7, amelyek különböző erősségűek. A kezdők, és a haladók is találhatnak maguknak megfelelő lejtőt. Hangulatos környékbeli panziók, turistaszállások várják a síparadicsomba ellátogató vendégeket.

A kezdő síelők sokszor megijednek attól, hogy sosem tudnak felsorakozni a már hosszú ideje síelni tudó partnereikhez. Úgy érzik, hogy örökösen kilógnak a sorból, és elveszettnek érzik magukat a sípályákon, akárhol is legyenek.


Akár belföldön, akár külföldön síelsz, tudnod kell néhány szabályról, amit érdemes betartanod. Hiszen azt, aki tisztában van a szabályokkal, nem érheti kellemetlen meglepetés.

Íme néhány fontos szabály:

- A kezdő síelőket sosem szabad ijesztgetni. Egy régóta síelni tudónak vigyáznia kell a kezdő testi épségére. Sosem szabad ott gyorsan siklania, ahol kezdőt lát, mert bármikor kizökkentheti a gyakorló síelőt a koncentrálásból, és könnyen baj történhet. Az önbizalom elszáll, a síelni tanuló bepánikolhat, amelyből súlyos baleset következhet.


- A sípályán mindig az elöl haladónak van elsőbbsége, ezért aki hátrébb siklik, annak kell kiszámítania az elöl haladó mozgásirányát. Így felkészülhet a hátsó síelő az elöl haladó hirtelen irányváltoztatására is. Ha az elöl, és a hátul haladó síelő összeütközik, a hátsó hibázott.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL