SZÉPSÉG

A távol-keleti szépség titkai

Szerző:
Szabó Anna
Csillogó haj, hibátlan és hamvas arcbőr… Vajon hogyan érik el ezt a világ más tájain élő nők? Most fellebbentjük a fátylat titkaikról
Zöld tea

Az egyszerűen, azaz fermentálás nélkül szárított tealevelek forrázatát Kínában, illetve Japánban immár több mint ezer éve fogyasztják naponta, és nem ok nélkül: a zöld tea vitaminokkal és különböző tápanyagokkal látja el szervezetünket, továbbá elősegíti a salaktalanítást és serkenti az anyagcserét.


Siacu – tetőtől talpig

Ha fáradtak és feszültek vagyunk, a jótékony siacu masszázstól egykettőre új erőre kapunk. A test bizonyos pontjaira gyakorolt gyengéd nyomás következtében nemcsak az izmok merevsége oldódik, de a szervezet saját energiái is felszabadulnak. Így a masszázs utáni ellazulás ellenére fittek és frissek leszünk. Aki nem óhajtja elsajátítani az európaiak számára is megtanulható siacu-technikát, szerezzen be tüskés gumilabdát vagy lábmasszírozó gépet – ezek segítségével is elérhető a kívánt hatás.


Szépítő ginzeng, gyógyító kanzou

E két gyógynövény nélkül elképzelhetetlen a hagyományos keleti orvoslás. A szépségápolásban a ginzeng az arcpakolások egyik alapanyaga, mely elősegíti a hámréteg regenerálódását, szabályozza a vízháztartást. Az Európában jóval kevésbé ismert kanzou csökkenti a gyulladásokat, és gyógyítja a napfény okozta bőrkárosodásokat.


Illatos pezsgőfürdő

Japánban a rituális esti fürdés nem annyira a tisztálkodást, mint az ellazulást szolgálja. A szigetország lakói 40 fok körüli vízben pihentetik testüket-lelküket, és nyugtató hatású, illatos fürdősókkal otthoni kádjukat is pezsgőfürdővé varázsolják. Érdemes kipróbálni!


Tisztítás, peeling

A makulátlan arcbőr előfeltétele az alapos tisztítás. Az ázsiai nők a radírozáshoz felkent, hámlasztó készítményt külön erre a célra készült, rövid sörtéjű kefével dörzsölik le, így eltávolítják az elhalt hámsejteket, és serkentik a vérkeringést. Hasonló kefék, továbbá az arcra vagy az egész testre alkalmazható radírozó készítmények itthon is kaphatók.


Illóolajos borogatás

A letisztított arcbőrt kényeztessük borogatással. Néhány csepp citromolajjal illatosított forró vízbe mártsunk puha törölközőt, csavarjuk ki, majd helyezzük az arcunkra. A pórusok kinyílnak, és így a bőr könnyebben felveszi krémünk hatóanyagait.



Az algák ereje

Bennük raktározódnak el a tenger tápanyagai. Az algákban előforduló vitaminokat és alapvető fontosságú ásványi anyagokat bőrünk is kiválóan hasznosítani tudja, ráadásul a friss tengeri algák nedvességtartalmuknál fogva pillanatok alatt helyreállítják a hámréteg vízháztartását. Azonnal ható, frissítő algapakolást egyébként házilag is egyszerűen előállíthatunk. Az ázsiai élelmiszereket forgalmazó nagyobb üzletekben vagy egyes bevásárló központokban beszerezhető, úgynevezett wakame algát éles késsel aprítsuk fel, egyenletes rétegben terítsük az arcra, vagy a dekoltázsra, és kb. 20 percig hagyjuk hatni.


Feng shui

A kínai feng shui egyfajta életfilozófiát, illetve életmódot jelent. Tanítása szerint harmonikus környezetet kell teremtenünk magunk körül, melyből hiányoznak a negatív energiaforrások, és csak kevés, de szép tárgyat szabad tartani közvetlen környezetünkben.


Lazítási technikák

Könnyebben ellazulunk, ha érzékszerveinkre is hatunk: egyeseket a füstölőpálca illata, másokat a halk, dallamos zene, a tenger moraja, az eső dobolása segít hozzá a pihentető kikapcsolódáshoz, megint mások a masszírozástól lazulnak el. Önmasszázshoz ideális segédeszköz egy faguriga. Az idegességet hatásosan csillapítja a mélylégzés: üljünk a sarkunkra, tenyerünket helyezzük a hasra, és lélegezzünk jó mélyeket!


{HUSVET2009}
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL