GASZTRO

Áfonyás túrópuding

Szerző:
Szabó Anna
Koronázz meg egy igazán jó ebédet ezzel a különleges finomsággal. Könnyű, rendkívül egészséges, és mégis hatékonyan csillapítja az édesség utáni vágyat. Receptünk segítségével könnyen és gyorsan elkészítheted.

Áfonyás túrópuding

Hozzávalók:

- 20 dkg áfonya
- 40 dkg túró
- 6 evőkanál méz
- 2 dl tejszín
- 6 dkg pirított mogyoró



Az áfonyát összeturmixoljuk. A túrót szitán áttörjük, majd összekeverjük három evőkanál mézzel. Hozzáadjuk az áfonyát és a tejszínből vert kemény habot. Puding formákat a maradék mézzel kikenjük úgy, hogy azt mindenhol jól befedje. Durvára vágott mogyoróval meghintjük, és belesimítjuk az áfonyával összekevert túrót. Mélyhűtőbe tesszük és jól kifagyasztjuk. A megdermedt túrópudingokat a formával együtt forróvízbe állítjuk, hogy könnyedén tányérra boríthassuk. A pudingokról megolvadt méz így lecsurog és ez szolgál majd öntetként. Tejszínhabbal és áfonyaszemekkel díszítsük. Ízfokozónak mentaleveleket is tehetünk mellé.

Nehézségi fok:

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL