UTAZÁS

Irány: Egyiptom

Szerző:
Szabó Anna
Aki mostanában tölti a szabadságát, és az itthoni borús, esős idő helyett valami mesés, napsütötte helyre vágyik, annak meleg szívvel ajánljuk Egyiptomot, a Nílus gyöngyét. Csodálatos élmények, mesés kalandok várnak rád, ahol sosem megy 20 fok alá a hőmérséklet.

Amit az utazáshoz feltétlenül tudnod kell:

Mit csomagolj a bőröndbe?

1) Napszemüveget és egy nagyobb karimájú kalapot, vagy baseball sapkát feltétlenül vigyetek magatokkal.


2) Zseblámpát is érdemes magatokkal vinnetek a templomok, sírok látogatásához. A részletesebb megtekintéshez szükségetek lehet rá.

3) Ha hajózni mentek a Nílusra, feltétlenül vigyetek magatokkal távcsövet.
A csodaszép látványt kár lenne kihagyni.

4) A lenge nyári, kirándulásra alkalmas ruhák mellett egy-két alkalmi darab még elfér a bőröndben. Egy nagyobb bulihoz, esti vacsorához nagy hasznukat veszitek majd. Ha nem is mentek szórakozni, még akkor is jó, hogy nálatok vannak a ruhák. Nem lesz bennetek rossz érzés egy nagyobb rendezvény esetén, hogy csak azért nem mentek szórakozni, mert nem vittetek magatokkal megfelelő öltözéket.


5) Magassarkú, elegáns cipőből elég egyet magatokkal vinnetek. A napokat úgyis kirándulásokkal töltitek, így a kényelmes zárt cipőkből, és papucsokból legyen váltás nálatok. A nyitott szandál kényelmetlen lehet a túránál, a nagy homok miatt.


6) Semmiképp se felejtsetek el vinni magatokkal egy lengébb széldzsekit.
A túrázásoknál bármikor szükség lehet rá.

Jó tudni!
A hölgy turisták ne léphetnek be ujjatlan felsőben, miniszoknyában, sortban, vagy bármilyen kihívó öltözékben a mecsetekbe!

7) Feltétlenül ügyeljetek a helyi szokásokra, és tartsátok tiszteletben őket.

Jó tudni!
Ha mecsetbe látogattok, mindig le kell vennetek a cipőtöket!


8) Ne feledjétek, hogy a bazári vásárláskor a kereskedők megvetik azokat a turistákat, akik meg sem próbálnak alkudozni. Csak bátran alkudozzatok az árengedményért! A helyieknél ez a szokás, és szinte furcsállják, ha egy vevő nem akar alkudni a termékeik áraiból.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL