ANGYALISKOLA

Láthatatlan testőreink

Szerző:
Szabó Anna
Vallásuktól függően az emberek többsége hisz a védőangyalokban. Úgy vélik, biztonságot jelentenek számukra, megóvják őket a bajtól. Pontosan úgy, mint egy láthatatlan testőr, aki mindig a nyomukban van.

Madártesten emberfej?

A védőangyalok fogalmát az egész világon, szinte minden kultúrában ismerik, csak minden vallásban máshogyan ábrázolják. A nagy történelmi világvallások Egyiptomból, Perzsiából és Mezopotámiából erednek, ahol a madártestű, emberfejű kerubok voltak a mai angyalképek ősei. Az eltérő vallások és kultúrák hatása nyomán az ember képzeletében, fantáziájában furcsa, hihetetlen erővel rendelkező lények keletkeztek, akik menny és föld között lebegtek. Különleges hatalmuk volt az emberek felett, hiszen igen fontos közvetítő szerepet töltöttek be a láthatatlan égi és a látható földi dolgok között.

Az angyalokat az istenek hírvivőinek tartották, akik nem emberek, de nem is istenek. A Biblia rengeteg utalást tartalmaz rájuk, hiszen egy angyal hozta Máriának a hírt, hogy Krisztus szülőanyjává fog válni. Továbbá angyalok adták hírül a pásztoroknak Krisztus születését, és ugyancsak angyaloknak köszönhetjük a feltámadásról szóló történeteket.

Az angyalokról úgy tartják, hogy Isten közelében vannak, pontosan látják múltunkat, ahogy bepillantást nyernek jövőnkbe is, és velünk együtt élnek a jelenben.


Szárnyas lények netán?

Hogy miként is néznek ki a védőangyalok, arról az emberekben kétféle elképzelés él. Az egyik tábor fehér színű, szárnyas lényeknek képzeli őket, akik hangtalanul repkednek, suhannak körülöttünk, és néha-néha megjelennek az arra érdemes, kiválasztott személy előtt.

Az emberek másik csoportja számára az angyalok inkább csak érzéseket jelentenek. Amikor egyik pillanatról a másikra a védelem, a biztonság, a melegség, a ragaszkodás érzése hullámzik át minden porcikájukon. Ez rendszerint együtt jár azzal a furcsa érzéssel, hogy nincsenek egyedül, és az élet nagy harcait nem kell magányosan megvívniuk.


Beszélhetsz, szólhatsz hozzájuk

Mindenki támaszkodhat az angyalokra, beszélhet velük, tanácsot, segítséget kérhet tőlük. Ők mindenkit meghallgatnak, és egyformán oltalmaznak. Nem tesznek kivételt. A védőangyalok egyfajta testőr szerepet töltenek be az emberek életében. Nemcsak óvnak a bajtól, hanem megmutatják a nehéz helyzetekből kivezető utat is.

Mindig szólítsd a problémádnak megfelelő arkangyalt, bárhol, bármikor, ahol csak szükséged van rá. Mondogasd a nevét magadban, és azt is, hogy milyen probléma megoldásában kérsz tőle segítséget. Észre fogod venni, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbá válsz, és az életed is kedvezőbb irányt vesz majd.



Mihály arkangyal

Hívásával elsimíthatod az ellenségeskedést, a viszályokat. Még a családon belüli nézetkülönbségek is felszámolhatók segítségével. Távol tarthatod magad az irigy személyektől, akik lenéznek, lekezelnek, és el akarják venni tőled azt, ami a tiéd.




Gábriel arkangyal

Hírhozó angyal. Az érzelmi problémák, a szerelmi háromszögek felszámolójának, a szexuális zavarok, a féltékenység elűzésének angyala. Ha szeretnél megoldani egy problémát, vagy valakinek a figyelmét magadra irányítani, hívd Gábrielt, és az isteni szikra rövidesen kipattan a fejedből.




Rafael arkangyal

A betegségek megszüntetőjének, a gyógyításnak az angyala. Ha kevés az erőd, vagy orvosi vizsgálatra, esetleg műtétre vársz, hívd őt, mert pártfogásába vesz, és szinte biztos, hogy jó kezekbe kerülsz.




Muriel arkangyal

A fény, a világosság, a szeretet, a belátás angyala. Segítségére siet azoknak, akik arra vágynak, hogy őszinte szívvel szeresse őket egy általuk nagyon fontosnak tartott személy. Felruház a jóindulat, az alkalmazkodás képességével, és átsegít a szomorú, tragikus helyzeteken.



Uriel arkangyal

Megszabadít a gonosz erőktől, a démonoktól, a rosszindulatú emberektől, a negatív gondolatokról. Az állhatatosság és a hűség angyala, akit ha segítségül hívsz, nemcsak te magad leszel maradéktalanul őszinte, hanem azok is, akikkel érintkezel, akikkel kapcsolatba kerülsz.


Szuriel arkangyal

A megbocsátás angyala. Ha hívod, nemcsak egyszerűen bűnbocsánatot nyerhetsz, hanem magad is könnyebben gyakorolhatod a nagylelkűséget. Valaki önzetlen segítségére számíthatsz, és tisztán, érdek nélkül cselekedhetsz.



Raziel arkangyal

A kiegyenlítés angyala. Segít egyensúlyban tartania testet és a lelket. Azoknak is reményt ad, akik már feladták a bizakodást. Megteremti az újrakezdés vágyát, jó gondolatokat ébreszt, és megvilágosítja a képzeletet.






Talán egy angyal volt?


Történetemet azért küldöm be, mert addig én sem hittem az angyalokban, de mióta megtörtént velem az eset, sokat változtam, és egyre jobban érdekelnek hasonló dolgok.

"Kora reggel munkába igyekeztem. Öt emeletes budapesti belvárosi lakásban laktunk a párommal, amelynek homlokzata elég ramaty állapotban volt. Mivel esett az eső, és várnom kellett a buszra behúzódtam az eresz alá. A buszmegálló kb. 5 m-re volt a háztól. Nem sokat kellett várakoznom, a kanyarban máris feltűnt a busz. Általában - mivel nem szeretek gyúródni, sem lökdösődni - szeretem megvárni, míg mindenki felszáll, és legutoljára én szállok be. Most azonban egy belső érzéstől vezérelve, amint megláttam a buszt, kiléptem az eresz alól. Kb. 3 másodperccel később egy hatalmas faldarab zúdult alá. Kb.4-5 cm-re a vállamtól, és iszonyú csattanással csapódott a földre. Engem az őrzőangyalom mentett meg, hiszen ha az a faltömeg a fejemre esett volna, szerintem már rég hallott lennék, vagy legalábbis koponyasérülések nélkül nem úsztam volna meg. Én mindenkinek azt üzenem, angyalok léteznek, őrangyalunk végig mellettünk van, elég csak rágondolni és máris segít…"

A történetet Mackó küldte. Köszönjük!

Azoknak a történeteit, akik rendíthetetlenül bíznak az angyalokban, megosztjuk veletek. Nézzetek vissza, cikksorozatunkban rengeteg érdekességet olvashattok a későbbiekben is.


Ha veled is történt hasonló megmagyarázhatatlan, csodás dolog, kérünk, írd meg nekünk a Női Portál Palackpostájába!


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL