GASZTRO

Burgonyás lángos

Szerző:
Szabó Anna
Nem kell várnod a strandig, hogy egy finom lángost elfogyaszthass. Ínycsiklandó finomság és nem kell hozzá sokféle alapanyag. Készítsd el otthon te is!

Burgonyás lángos

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1,2 burgonya
- 2 dkg élesztő
- 3 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1,5 dl olaj
- só
- olaj (a sütéshez)

A lisztet langyos helyre tesszük. A burgonyát jól megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Melegen áttörjük.
Az élesztőből, cukorból, lisztből, és a langyos tejből kovászt készítünk. Meleg helyen megkelesztjük. Ezután a burgonyát hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a megkelt kovászt, az olajat, megsózzuk, és annyi langyos tejet adunk hozzá, amennyit felvesz ahhoz, hogy kb. kenyértészta állagú (kemény) legyen. Jól összegyúrjuk, és kevés liszttel megszórva, tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen pihentetjük.


A megkelt lángos tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd ceruzavastagságúra nyújtjuk, nagyobb formával gömbölyűre szaggatjuk. Mielőtt a forró olajba tesszük, minden lángost két-három helyen éles késsel bevagdosunk azért, hogy ne húzódjon össze sütés közben. Serpenyőben, egy kevés forró olajban kisütjük, előbb az egyik oldalát ropogósra, majd megfordítva ugyanúgy a másik oldalát is.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL