Burgonyás lángos
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1,2 burgonya
- 2 dkg élesztő
- 3 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1,5 dl olaj
- só
- olaj (a sütéshez)
A lisztet langyos helyre tesszük. A burgonyát jól megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Melegen áttörjük.
Az élesztőből, cukorból, lisztből, és a langyos tejből kovászt készítünk. Meleg helyen megkelesztjük. Ezután a burgonyát hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a megkelt kovászt, az olajat, megsózzuk, és annyi langyos tejet adunk hozzá, amennyit felvesz ahhoz, hogy kb. kenyértészta állagú (kemény) legyen. Jól összegyúrjuk, és kevés liszttel megszórva, tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen pihentetjük.
A megkelt lángos tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd ceruzavastagságúra nyújtjuk, nagyobb formával gömbölyűre szaggatjuk. Mielőtt a forró olajba tesszük, minden lángost két-három helyen éles késsel bevagdosunk azért, hogy ne húzódjon össze sütés közben. Serpenyőben, egy kevés forró olajban kisütjük, előbb az egyik oldalát ropogósra, majd megfordítva ugyanúgy a másik oldalát is.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK