FÉSZEK

Tökéletes egyensúly a kertben

Szerző:
Szabó Anna
Kínában és Japánban a kert szent helynek számít, ahol kipihenhetjük a fáradt hétköznapokat és feltöltődhetünk energiával. Mire ügyeljünk, ha a kertünket a feng shui elvei szerint akarjuk kialakítani?

Milyen telket válasszunk?
Ritkaságnak számít nálunk az olyan ház, amelyhez nagy kert is tartozik, ahol marad elég terünk ahhoz, hogy szabadon rendezkedhessünk a pozitív energiaáramlás érdekében. Azonban, ha van is ilyen lehetőség, az megfizethetetlen számunkra. A feng shui abban is a segítségünkre lehet, hogyan osszuk be leghatékonyabban a legkisebb teret is. Ha azonban olyan szerencsések vagyunk, hogy nagy kerttel rendelkezünk, sokkal több lehetőségből válogathatunk a feng shui eszköztárából. Egy kerti pavilon egy nagyobb kert esetében a párkapcsolat területének megerősítésére is alkalmazható. Ha épp lakásvásárlást bonyolítunk, feltétlenül vegyük szemügyre a kertet is.


Milyen az első benyomásod?
Ha egy belső hang azt súgja, hogy a kert számodra idegen, sosem fogod otthonosan érezni magad benne. Így szinte lehetetlen harmóniát teremteni a kertben, ezért feltétlenül tegyük fel magunknak az alábbi kérdéseket:


- Vannak énekesmadarak a kertben?
- A növényzet egészséges?
- Mennyire ápolt a kert és a ház?
- A talaj megfelelő- e zöldségek, gyógynövények, gyümölcsfák ültetéséhez?
- Létrehozható- e tavacska vagy patak?

A feng shui szerint derékszögű illetve négyszög alakú telkek a legideálisabbak. A sík vagy csak kissé emelkedő telek rendelkezik a legkedvezőbb energiaáramlással. A szokatlan formák, a szabálytalan zegzugos kertelrendezések további feladatok elé állíthatnak minket.
A háromszög alaknál célszerű a kertet úgy felosztani, hogy négyzet vagy téglalap alakot formáljanak a részei, így egy-egy résznél kialakíthatunk zöldséges- vagy virágos kertet, esetleg helyet kaphat a fürdőmedence, más részeket viszont szabadon is hagyhatunk.


L vagy U alakú telek esetén téglalappá vagy négyzetté kell alakítani a kertet a feng shui néhány eszközének segítségével, pl:


Ültessünk a kert határába sövényt, de télikerttel vagy terasszal is ideálissá formálhatjuk kertünket. A lejtős telkekre különleges figyelmet kell fordítanunk, ha nem akarjuk, hogy a pozitív csi elvesszen a lejtőn.




Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük meg, hogy különféle dekorációs elemekkel megfékezzük a csi útját, pl: nagyobb virágedények, kövek, szobrok, kerti padok.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL