GASZTRO

Hideg sárgadinnye leves

Szerző:
Szabó Anna
Remek, üdítő finomság a nagy nyári kánikulában. Főzés nélkül elkészíthető. A sárgadinnye magas karotin- és jó C-vitamin tartalommal rendelkezik. Nyersen naponta akár 30 dkg-os mennyiséget is fogyaszthatunk belőle.

Hideg sárgadinnye leves

Hozzávalók:
- 1 db közepes nagyságú sárgadinnye
- 2 dl tejszín
- 50 g méz
- 2 dl muskotályos bor
- 10 g friss gyömbér
- 100 g tejszínhab
- 20 g pirított mandula
- mentalevél
- vaníliafagylalt

A dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk.
(Tipp: ha van otthon karalábévájónk, akkor azzal apró gömböket vájhatunk a dinnyéből)
A megmaradt dinnyét turmixoljuk le. A tejszínt, a mézet, a muskotályos bort, és a finomra vágott friss gyömbért jól összekeverjük. Ezek után adjuk hozzá a leturmixolt dinnyét. Porcukor és frissen facsart citromlé hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket. Óvatosan keverjük a leveshez az apró kockára vágott dinnyét vagy a dinnyegömböket, ez lesz a leves betétje.

Tálalásig jól lehűtjük. Előhűtött csészében tálaljuk.
Tejszínhabrózsával és pirított mandulaszeletekkel díszítsük.

Tipp: Végezetül egy gombóc vaníliafagylaltot tegyünk a levesbe.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL