EZOTÉRIA

A híres Szondi teszt, mely feltárja legmélyebbre rejtett énedet

Szerző:
Szabó Anna
Ezt a tesztet a XIX. században egy magyar pszichiáter, Szondi Lipót fejlesztette ki. Célja az volt, hogy a személyben feltárja a legmélyebben elnyomott impulzusokat a szimpátia vagy unszimpátia alapján, mely ösztönbetegek fotóin alapult. Elmélete szerint azon személyiségjegyek, melyek zavarnak minket másokban, magunkkal szembeni ellenszenvet okoznak életünk korai szakaszában, ezért elnyomjuk őket. Te mit nyomsz el magadban?

A teszt 8 olyan ösztönbeteg fényképét tartalmazza, akiknek diagnózisa, kórtörténete és családi háttere pontosan ismert. A teszt működése a „hasonló hasonlót választ" elvén alapul, vagyis a vizsgált személy azokat az arcképeket fogja rokonszenvesnek vagy éppen unszimpatikusnak találni, amiken ugyanazok a tendenciák lelhetők fel, mint saját magában. A vizsgálat tehát azzal a feltevéssel él, hogy ösztöntörekvéseink az arcunkra vannak írva, és ezek annál inkább látszódnak, minél erősebbek az öröklött ösztöntörekvések. Alább a teszt egy rövidített változata található, ugyanis a teljes teszt kiértékelése komoly pszichológiai feladat.
Néhány pszichológiai kifejezés a teszt megkezdése előtt

Elfojtás: Freud szerint ez a legfontosabb védekezési mechanizmus, amivel rendelkezünk. Azokat a gondolatokat, melyek számunkra a legkellemetlenebbek és feszültséget okoznak, igyekszünk kizárni a tudatunkból.

Tagadás: Egy mentális folyamat, ami által abszolút megtagadjuk a legmélyebb impulzusainkat és a zavaró tényezőket, és a kívánt viselkedés teljesen ellenkező mintáját öltjük magunkra.

Fontos: Semmi esetre se értsd félre a teszt eredményét, ugyanis az nem jelenti azt, hogy bármiféle mentális rendellenességed lenne. A teszt azért készült, hogy összegzést készítsen a lehetséges elnyomott impulzusokról minden fajta személyiségnél a pszichoanalízis elméletével szoros összefüggésben.

Nézd meg alaposan ennek a 8 embernek a fényképét, és válaszd ki azt, akivel nem szívesen találkoznál éjjel a sötétben, mert megjelenése undort, vagy félelmet kelt benned, majd olvasd el a hozzá tartozó leírást!

 

  

  

 

 

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

ezotéria személyiségteszt önismereti teszt pszichológai teszt
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL