REJTÉLY-MISZTIKA

Vajon ki az Antikrisztus és mikor jön el?

Szerző:
Szabó Anna
Az Antikrisztus röviden tömören, Jézus ellenfele, aki azért jön el, hogy romba döntse a világot és Isten tervét, hogy pusztulást hozzon a fejünkre és átvegye a világ feletti hatalmat. Nem hangzik valami fényesen, ugye? Különösen a tény, hogy állítólag már köztünk van. Talán már tudhatjuk is ki az? Erre kapunk útmutatást a Bibliából!

Kicsoda Ő és mik a tervei?

Az antikrisztus eredeti jelentése görögül az „ellen", a „valamivel szemben", és a „Felkent" (Messiás) jelentésekkel bír. Tehát nagyjából annyit tesz: „Krisztus ellenfele, ellentettje, helyettesítője".

Az Antikrisztusról elsősorban a Bibliából szerezhetünk fogalmat, aki a Jelenések könyvében is felbukkan. A története úgy szól, hogy „utolsó időkben" a Sátán küldötteként egy rövid időszakra a Krisztus helyébe lép és Istenként állítja be majd magát. Ő a nagy „hitegető", a „hazugság atyja".

A Bibliából az is kiderül, hogy az Antikrisztus nem lesz egyedül. Mint ahogy Isten oldalán is az angyalok seregei, plusz a földön a megváltott gyermekei harcolnak, úgy a Sátán oldalán ott lesznek a démonok és a földi követők. Az utóbbiak pedig természetesen már régóta és napjainkban is azon fáradoznak, hogy előkészítsék az eljövetelét.

Állítólag az ő művük az egyre szaporodó gazdasági problémák, a háborúk, az ökológiai katasztrófák vagy éppen a technológiai újítások. Ezek mind-mind a káoszt és az emberek félelmét hívatott kelteni. De jó páran ide sorolják a globalizációt is. Azok, akik már része a politikai életnek, pont azért hagyják levegőhöz jutni az országokat és segítenek nekik talpon maradni. Próbálják összefogni az országokat, hogy aztán egységesen dönthessék őket romba, és idézzék elő azt a gazdasági világcsődöt. Aztán mikor bekövetkezik a teljes gazdasági összeomlás színre lép Antikrisztus, aki azt ígéri, hogy véget vet a káosznak, amit ő maga idézett elő. Mindenkivel elhiteti majd, hogy ő hozza el a békét és gazdasági stabilitást hoz a Földre, mint egy fajta politikai „szuperman" ahogy néhányan emlegetik. A legtöbb ember a béke emberének, és egy bölcs és megnyerő vezetőnek tartja majd. Mindenki azt fogja hinni, micsoda önzetlen egy ember, de valójában a saját céljait kívánja megvalósítani, méghozzá a világ feletti teljes hatalomátvételt. Háborúkat indít majd, éhínség lesz, és az emberek rengeteget fognak szenvedni, sőt, sokan meg is halnak. Tehát a Földből egy merő Pokol lesz, és akik a gonosz oldalán állnak, dúskálni fognak a jóban, a hatalomban, a szexben, mindenben, egy merő hedonizmus lesz az életük.

Ahhoz, hogy ezt a nagy, végső célt elérje, a szükséges az erőt magától az ördögtől kapja majd, aki az utolsó időkben a sátán meg is szállja, ekképp maga lesz a megtestesült gonosz (Dániel 8:24, II. Thessalonika 2:9, Jelenések 13:2-4, 7-8). Egyébként korábban mindezt a hatalmat Sátán felajánlotta Jézusnak is, mikor megkísértette őt a sivatagban.

Miről lehet felismerni?

Mivel nem túl kecsegtető ajánlatokkal érkezik a Földre, ezért sokan szeretnék azonosítani még az eljövetel előtt. Igaz vannak, akik azt állítják, hogy feltűnése a jövőben várható. Mások meg azt mondják, hogy már, az ókori Róma korában megjelent. A Biblia azonban egyenesen azt hirdeti, hogy ma is köztünk van.

Dániel könyve 7. fejezetében kapásból fel is sorol kilenc azonosító jegyet, hogy könnyebben ismerhessük fel a gonoszt. Ezek a következők:

1. A „kis szarv" illetve ez a király „támadt közülük" − a tíz szarv közül, amelyek a tíz nyugat-európai országot jelentik (Dán 7:8). Ily módon ez egy kis ország lesz valahol Nyugat-Európában.

2. Egy ember áll az élén, aki beszél e hatalom nevében (Dán 7:8).

3. Ki fog szakítani, meg fog semmisíteni három királyságot. (Dán 7:8).

4. „Különbözik" a többitől, más lesz a tíz másik királysághoz képest (Dán 7:24).

5. Hadakozni fog a szentekkel, „megrontja" illetve üldözi őket (Dán 7:21,25).

6. A pogány római birodalomból – vagyis a negyedik világbirodalomból − fog előbukkanni (Dán 7:7,8).

7. Isten népe (a szentek) „az ő kezébe adatnak ideig, időkig és fél időig" (Dán 7:25).

8. „Sokat szól a Felséges ellen" azaz káromolja Istent (Dán 7:25). Jelenések könyve 13:5-ben a Biblia ugyanezzel a hatalommal kapcsolatban azt mondja, hogy „adatott néki nagy dolgoknak és káromlásoknak szóló szája".

9. „Megváltoztatja az időket és törvényt" (Dan 7:25).

A Biblia többi is része is útmutatóul szolgál arra, hogy könnyebben ismerjük fel és nézhessünk szembe vele:

Tagadja, hogy Jézus a Krisztus (Messiás), vagy azt, hogy ő Isten Fia (1János 2:22).

Ellenszegül Krisztusnak, Isten felkentjének (Zsoltárok 2:1, 2; Lukács 11:23).
Krisztusnak mondja magát (Máté 24:24).

Üldözi Krisztus követőit. Amit velük tesz, azt Jézus úgy veszi, mintha vele tenné (Cselekedetek 9:5).

Kereszténynek vallja magát, de közben törvénytelenséget művel, vagy becsap másokat (Máté 7:22, 23; 2Korintusz 11:13).

Akkor most csak várjunk ölbe tett kézzel?

„E világon nyomorúságtok lészen; de bízzatok: én meggyőztem a világot." (János 16:33) Vagyis ez időszak átmeneti lesz csupán és egy sokkal szebb jövő vár a világra, amikor Jézus visszatér, hogy kimentse gyermekeit az Antikrisztus hatalmából és véget vessen uralmának. „És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé." (Jelenések 21:4)
Szóval lényegében forgassuk sűrűn a Bibliát, mert abban benne van minden, amit tudnunk kell, ami segít a felkészülésben,a felismerésben, és ami erőt, reményt, hitet ad, amíg kivárjuk, hogy Jézus befusson. És ne bízzunk a túl jónak látszó szupermanben...

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL