FÉSZEK

Grillpartira fel!

Szerző:
Szabó Anna
Nincs nyári hétvége grillparti nélkül. Már most érdemes beszerezened a megfelelő konyhai eszközöket, hogy időben felkészülhess egy mindent elsöprő nagy sütkérezésre.

Az ételek előkészítése:
- A legfontosabb, hogy grillezés előtti este már előkészítsd a sütni való finomságokat.
A felszeletelt húsokat pácban érleld egy éjszakán át hűtőben.
- A zöldségeket is érdemes előre elkészíteni és tányérra téve, fóliázva a hűtőbe tenni.

A sütés előtti pillanatok:
Fontos, hogy legalább már egy órával a sütés megkezdése előtt hozzáláss a tűzrakáshoz. Ne feledd, a jó parázshoz minimum egy óra szükséges. Ha már a széndarabkáknak fehér színük van, akkor megkezdhetitek a sütést, ilyenkor a legmegfelelőbb a hőfok a grillezéshez. Előbb sose rakjuk a rácsra a húsokat és a zöldségeket, mert csak megégnek, megpörkölődnek. Mielőtt a parázs alkalmas sá válna a sütésre, érdemes kivenni a hűtőből az előző nap elkészített nyersanyagokat. Az ételek íze pikánsabb, szaftosabb lesz, ha egy fél órát állni hagyjuk.

A grillnél:
A grillrácsot kenjük meg szalonnával vagy olajozzuk át, majd tegyük a parázs fölé. Akkor tegyük a rácsra a sütnivalókat, ha az már átforrósodott. Konyhai húsfogót használjunk a húsok, zöldségek forgatásához. Praktikusabb mintha villát vagy más konyhai eszközt használnánk, mert így bitosan nem veszik kárba az értékes-tápláló lé, ami a húsokból eltávozik. Ezzel megakadályozzuk a húsokat a kiszáradástól. Mielőtt készre sülnének a finomságok, friss fűszernövények hozzáadásával pikánsabb ízhatást érhetünk el. Babérlevelet, rozmaringot, kakukkfüvet, ledarált olajos bazsalikomot adhatunk a sültekhez.

Íme a legpraktikusabb konyhai eszközök:

Grilla grill serpenyő:
Tapadásgátló bevonattal ellátott serpenyő, mely igen praktikus. Védi a nyersanyagok letapadását és leégését. Könnyen tárolható, kisebb helyen is elfér. Nem nehéz, kis súlya miatt könnyedén hordozható, még akkor is, ha van benne étel. Alumíniumból készült, így igen gyorsan felmelegszik, és az étel percek alatt elkészíthető. Tapadásgátló bevonata miatt nem szükséges elmosogatni. Papírtörlőkendővel is kitisztítható. Kizárólag kézzel mosható el.


Hol használhatod?
- gáztűzhely
- kerámialapos tűzhely
- vasmagos főzőlap

Prompt grillező rács: Tapadásmentes teflonbevonattal ellátott. Rozsdamentes acél.
Tipp: A sütés megkezdése előtt érdemes a sütőformát olajjal vagy vajjal vékonyan kikenni.

Koncis grillező és rács: Rozsdamentes acél. Praktikus, mosogatógépben elmosható.


365+ konyhai fogó: Ideális teflon bevonatú serpenyőkhöz. Mosogatógépben elmosható.


365+ forgatólapátok: Teflon bevonatú serpenyőkhöz. Mosogatógépben elmoshatóak.


Reda, tetővel ellátott keverőtálak: A tálak alkalmasak tárolaásra is. Könnyen kimérhető bennük a főzéshez szükséges folyadék. Használható mikróban. Mosogatógépben mosható.


Syntes Klar tálak: Üveg, sütőben és mikróban is használhatóak. Mártások tárolására és salátástálnak kiválóan alkalmas.


A nem teflon bevonatú grillező esetében, kerti sütésnél természetesen rozsdamentes acélból készült konyhai fogókat használjunk

Képek: IKEA

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL