REJTÉLY-MISZTIKA

Lourdes-i jelenések

Szerző:
Szabó Anna
Egy 14 éves parasztgyermeknek Szűz Mária összesen 18 alkalommal megjelent. A kislány közlését, miszerint a közelben lévő barlangnál megbúvó patak gyógyító erejű, eleinte hitetlenkedés fogadta, később azonban az egyház is mellé állt. Lourdes azóta is a gyógyulni vágyók egyik legközkedveltebb zarándokhelye, ahol a mai napig csodáknak lehetünk szemtanúi.

A 19. században Bernadette Szűz Mária-jelenéseit a falu népe, a helyi pap, és az egyház is kétkedéssel fogadta. A kislány, akinek a Szűzanya sugárzó fehérbe öltözött alakja 18 alkalommal megjelent, s szólt is hozzá, a településhez közeli barlangban csobogó patakot mutatta fel állításai igazául, amit maga az Istenanya mutatott meg neki.

A sorra bekövetkező csodálatos gyógyulások mindenkit meggyőztek Bernadette igazáról, és teljesítették Szűz Mária kérését, amit a kislány tolmácsolt, miszerint emeljenek templomot és építsék zarándokhellyé a csodatevő patak környékét. Bernadette, akinek életét örökre megváltoztatták a jelenések, szerzetesnőnek állt, s a kolostorban temették el, 35 éves korában bekövetkezett korai halálakor. Mikor 30 évvel később boldoggá avatásakor feltárták sírját, teste olyan érintetlenül feküdt nyughelyén, mintha aludna, nem fogott rajta az enyészet, s ez is hozzátartozik a Bernadette-legendához, mely ezáltal a csodahívők szemében még meggyőzőbbnek bizonyult. Az azóta eltelt 120 évben több mint 7000 csodálatos gyógyulásról beszélnek Lourdes kapcsán, azonban a katolikus egyház mindössze 67-et ismer el. Mégis, a zarándokok áramlata a mai napig tart, és több ezer gyógyulásra vágyó keresi fel a kegyhelyet évente, Szent Bernadette látomásainak színhelyét.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL