KÖZÉRZET

Készíts otthon vitaminbombát!

Szerző:
Szabó Anna
Az egészséges táplálkozás hívei már régóta kerülik a boltban kapható gyümölcsleveket, ízesített vizeket a magas cukortartalmuk miatt. Könnyedén készíthetsz azonban finom és tápláló frissítőket otthon is.

A fogyni vágyók tökéletes társa lehet az ásványvíz alapú, saját kezűleg készített ízesített hűsítő. Elkészítésekor csak egy alapszabályt kell figyelembe venni: a minőségi alapanyagokat. Válasszunk ásványi anyagokban gazdag vizet, ehhez pedig három féle gyümölcsöt kombináljunk. Érdemes befőttes üvegbe tenni a hozzávalókat, majd pihentetni a hűtőben egész éjjel. Reggelre összeérnek az ízek, egész nap vitaminban és ásványi anyagban gazdag innivalót kortyolhatunk az irodában, káros anyagoktól mentesen.

A kalóriadúsabb verzió a rizs-, mandula- vagy kókusztej alapú smoothie. Válasszuk inkább reggeli mellé, de kiváló tízórai/ uzsonna is lehet belőle. Legalább három féle gyümölcsöt turmixoljunk a bázis folyadékba, így feltölthetjük a vitaminraktárainkat. Mindenképpen frissen fogyasszuk el, néhány jégkocka kíséretében.

Receptek

Méregtelenítő lime-os vitaminvíz

Lime
Citrom
Kígyóuborka
Mentalevél
Ásványvíz

Zöldteás vitaminvíz

Szeder
Eper
Áfonya
Zöldtea (előre elkészített, lehűtött)

Vaníliás smoothie

Mandulatej
Banán
Eper
Vanilia aroma
Fahéj

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL