2018. július 20. - Illés
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 20. - Illés
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Amikor Drekavac, a szláv mumus elordította magát

Mate Lea

Üvöltés. Letépett állati testrészek, megcsonkított haszonállatok, tucatszám elpusztult házi kedvencek, és a Drekavac karmai. Aki a Balkánon kimerészkedik éjszaka, olyan meglepetés érheti, amit soha nem felejt el.

A Drekavac azon gyermekek lelkéből származik a dél-szláv mitológiában, akik meghaltak, mielőtt megkeresztelték volna őket. Nem talál békét, és üldözi azokat, akik vétkeztek ellene életében. Gyönyörűséges pettyezett, hosszúkás testén aránytalanul nagy és vérszomjas fej éktelenkedik. Többféle állati testrész fedezhető fel benne, úgymint madár, kutya, róka, hátsó lábai leginkább a kenguruéhoz hasonlatosak.

Látták már gyermeki alakot öltve, temetők mellett, amint hívogatta a járókelőket, keresztelkedni. Aki kimerészkedik, azt megtámadja, a hátára ugrik és kényszeríti a szünet nélküli gyaloglásra első kakasszóig. A legjellemzőbb vonása, amit mindenki tapasztalt, a szörnyűséges kiáltás. Ha az áldozat nem teljesíti az elvárásokat, neki esik karmaival.

Általában sötétedés után jelenik meg, mint gyermek halált jósol, mint állat a szarvasmarhák megbetegedését. Különös módon, fél a kutyáktól.

Gyakran használják gyermekek ijesztgetésére. Hatékonyabb módszere, mint kísértetekre hivatkozni, tekintve az állati hangokra, melyek időről-időre megtörik az éjszaka csendjét. A rémisztő bőgést a Drekavacnak tulajdonítják, elhiszik létezését és nem kóborolnak el otthonuktól távol.

1992-ben Kravcikában a falusiak egy semmihez sem hasonlítható állat maradványait találták és váltig állították, hogy Drekavacra bukkantak. 2003-ban Tometino Polje közelében juhokat csonkított meg valami, 2011-ben pedig Bosznia vidékein jelentettek fura eseményeket, gyereksírásszerű szörnyű ordításokat, hátborzongató lényeket trappolni. Efféle hangok hallatán mindenki óvakodik a vadászattól, hiába van éhség a faluban, senki nem akar áldozat lenni, vagy épp vacsora.

A közelmúltban Kragujevacban jelent meg a lény, úgy tűnt, hogy pirotechnikai eszköz robbant fel, de semmilyen jele nem volt tűznek. Csak a hang, meg a letépett csirke lábak és fejek, na meg a vér mindenütt. Két hónapon keresztül a elviselhetetlen félelemben voltak a helység lakói. Döngött az ajtó, kinéztek, senki. Baltával gyülekeztek, őrjáratot szerveztek éjszakára, felhalmozták az összes botot, fejszét, vasvillát, ami a faluban létezett. Volt köztük, aki már harminc évvel azelőtt is látta. Egy alkalommal ötvenen vártak rá, és az első jelre célba vették. Hiába. Három lépés kellett ahhoz, hogy elérje a szomszédos mezőt. Az embereknek száz.

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Az 7 legnépszerűbb katonai összeesküvés-elmélet

Az 7 legnépszerűbb katonai összeesküvés-elmélet

Soha nem is szálltak le a Holdon az amerikaiak? A Bermuda-háromszög valójában egy titkos víz alatti katonai bázis? Az Antarktiszon meg egy még titkosabb ufó vagy náci kolónia él? Azt hihetnéd, hogy ezek mind légből kapott agymenések, de a különböző összeesküvés-elméletek hívei igen szép, majdhogynem meggyőző „bizonyítékokkal” álltak elő… vajon tényleg csak a képzeletük szüleménye vagy erősen súrolják az igazság határát?

Tovább »
Látod a számokat a képeken? - Látástréningező színes vizuális teszt

Látod a számokat a képeken? - Látástréningező színes vizuális teszt

Engedd meg, hogy ma is gondoskodjunk az egészségedről és a jó kedvedről azáltal, hogy lehetőséget adunk arra, hogy elvégezz egy szórakoztató, de ugyanakkor rendkívül hasznos vizuális tesztet! Igazán könnyű dolgod lesz, csak meg kell figyelned a színes képeket és megmondani milyen számokat látsz rajtuk! Ezáltal te magad is hozzájárulsz a napi sikerélményedhez és a látásod egészségének fenntartásához!

Tovább »
Válassz egy csillogó szemet és tudd meg a legfőbb igazságot önmagadról! - Vajon milyen az igazi éned

Válassz egy csillogó szemet és tudd meg a legfőbb igazságot önmagadról! - Vajon milyen az igazi éned

Gondoltál már arra, hogy miért is esik egy-egy adott dologra a választásod? Nos, az, amiért egy adott dolog vonz, és amiért vágysz valamire, az mind a tudatalatti miatt van. A tudatalatti felelős ugyanis a választásaidért. Vizsgáld meg az alábbi képeket és válaszd ki azt a szemet, amely leginkább vonz. Miután ezzel megvagy, máris olvashatod a választott szemhez tartozó személyiségelemzést.

Tovább »

Kalkulátor

Gyógynövények gyermekbetegségekre

Nem kell feltétlenül a patikába rohannod gyógyszerért, ha rosszul van gyermeked. A természet patikája nagyon sok tünetre ad gyors és kíméletes gyógyírt!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Maya jósnő

Angyalkártya jós

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Maya jósnő

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép