2018. április 25. - Márk
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. április 25. - Márk
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Amikor Drekavac, a szláv mumus elordította magát

Mate Lea

Üvöltés. Letépett állati testrészek, megcsonkított haszonállatok, tucatszám elpusztult házi kedvencek, és a Drekavac karmai. Aki a Balkánon kimerészkedik éjszaka, olyan meglepetés érheti, amit soha nem felejt el.

A Drekavac azon gyermekek lelkéből származik a dél-szláv mitológiában, akik meghaltak, mielőtt megkeresztelték volna őket. Nem talál békét, és üldözi azokat, akik vétkeztek ellene életében. Gyönyörűséges pettyezett, hosszúkás testén aránytalanul nagy és vérszomjas fej éktelenkedik. Többféle állati testrész fedezhető fel benne, úgymint madár, kutya, róka, hátsó lábai leginkább a kenguruéhoz hasonlatosak.

Látták már gyermeki alakot öltve, temetők mellett, amint hívogatta a járókelőket, keresztelkedni. Aki kimerészkedik, azt megtámadja, a hátára ugrik és kényszeríti a szünet nélküli gyaloglásra első kakasszóig. A legjellemzőbb vonása, amit mindenki tapasztalt, a szörnyűséges kiáltás. Ha az áldozat nem teljesíti az elvárásokat, neki esik karmaival.

Általában sötétedés után jelenik meg, mint gyermek halált jósol, mint állat a szarvasmarhák megbetegedését. Különös módon, fél a kutyáktól.

Gyakran használják gyermekek ijesztgetésére. Hatékonyabb módszere, mint kísértetekre hivatkozni, tekintve az állati hangokra, melyek időről-időre megtörik az éjszaka csendjét. A rémisztő bőgést a Drekavacnak tulajdonítják, elhiszik létezését és nem kóborolnak el otthonuktól távol.

1992-ben Kravcikában a falusiak egy semmihez sem hasonlítható állat maradványait találták és váltig állították, hogy Drekavacra bukkantak. 2003-ban Tometino Polje közelében juhokat csonkított meg valami, 2011-ben pedig Bosznia vidékein jelentettek fura eseményeket, gyereksírásszerű szörnyű ordításokat, hátborzongató lényeket trappolni. Efféle hangok hallatán mindenki óvakodik a vadászattól, hiába van éhség a faluban, senki nem akar áldozat lenni, vagy épp vacsora.

A közelmúltban Kragujevacban jelent meg a lény, úgy tűnt, hogy pirotechnikai eszköz robbant fel, de semmilyen jele nem volt tűznek. Csak a hang, meg a letépett csirke lábak és fejek, na meg a vér mindenütt. Két hónapon keresztül a elviselhetetlen félelemben voltak a helység lakói. Döngött az ajtó, kinéztek, senki. Baltával gyülekeztek, őrjáratot szerveztek éjszakára, felhalmozták az összes botot, fejszét, vasvillát, ami a faluban létezett. Volt köztük, aki már harminc évvel azelőtt is látta. Egy alkalommal ötvenen vártak rá, és az első jelre célba vették. Hiába. Három lépés kellett ahhoz, hogy elérje a szomszédos mezőt. Az embereknek száz.

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Mindent megpróbáltál, de semmi nem segít? - Ezt tedd a fogadra és a fájdalom azonnal elmúlik!

Mindent megpróbáltál, de semmi nem segít? - Ezt tedd a fogadra és a fájdalom azonnal elmúlik!

Egy egyszerű mosollyal sok mindent kifejezhetünk. Megmutatja az élet örömét, a szimpátiát, az őszinteséget, sőt az udvariasságot is. A mosoly önbizalmat és önbecsülést tükröz. Ám a szép mosolyhoz óvnunk kell fogainkat. Valójában, ha a fáj a fogunk, mosolyunk, fájdalmas vicsorgásba torzul. Hogy visszanyerd a mindennapok örömét, megszabadulj a fájdalomtól, fedezz fel egy gyors megoldást!

Tovább »
Ha megoldod ezt a 4 rejtvényt, akkor egy észkombájn vagy

Ha megoldod ezt a 4 rejtvényt, akkor egy észkombájn vagy

Elsőre könnyűnek találhatod ezt a 4 feladatot, de ha komolyabban kezdesz foglalkozni velük, akkor rá fogsz jönni, hogy nem is olyan egyszerűek. Ahhoz, hogy megfejthesd őket, alaposabban szemügyre kell venned a feladványokat és nagy figyelmet fordítani a részletekre. Mert néha egészen apró dolgokon múlik a siker! Ne hagyd, hogy egy kis figyelmetlenség álljon a sikerélményed útjába!

Tovább »
Mit látsz meg először a képen? - Megmutatja rejtett gyengeségedet

Mit látsz meg először a képen? - Megmutatja rejtett gyengeségedet

Személyiségünknek egyaránt vannak erős és gyenge oldalai is. Bár ezt nehéz beismerni, de jó, ha tudjuk, hogy mi is a gyengepontunk. Nem lehetük minden területen kiemelkedők, van, amiben jók vagyunk és van, amiben nem. Van, aki például túlságosan hamar elveszti a türelmét, míg más túl érzelmes.  Nézd meg a képet, és derítsd ki a személyiséged gyenge oldalát.

Tovább »

Kalkulátor

Parfüm horoszkóp

Olykor nem is olyan könnyű kiválasztani a személyiségedhez illő parfümöt. Ebben lesz segítségedre ez a kalkulátor. Válaszd ki a csillagjegyet, amelyben születtél, és megtudod, mely parfüm illik hozzád.

Még több kalkulátor »

Szakértők

S.Tóth Márta

Life-, business coaching

Kérdezz! »
Összes szakértő »
S.Tóth Márta

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép