2018. szeptember 23. - Tekla
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 23. - Tekla
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Amikor Drekavac, a szláv mumus elordította magát

Mate Lea

Üvöltés. Letépett állati testrészek, megcsonkított haszonállatok, tucatszám elpusztult házi kedvencek, és a Drekavac karmai. Aki a Balkánon kimerészkedik éjszaka, olyan meglepetés érheti, amit soha nem felejt el.

A Drekavac azon gyermekek lelkéből származik a dél-szláv mitológiában, akik meghaltak, mielőtt megkeresztelték volna őket. Nem talál békét, és üldözi azokat, akik vétkeztek ellene életében. Gyönyörűséges pettyezett, hosszúkás testén aránytalanul nagy és vérszomjas fej éktelenkedik. Többféle állati testrész fedezhető fel benne, úgymint madár, kutya, róka, hátsó lábai leginkább a kenguruéhoz hasonlatosak.

Látták már gyermeki alakot öltve, temetők mellett, amint hívogatta a járókelőket, keresztelkedni. Aki kimerészkedik, azt megtámadja, a hátára ugrik és kényszeríti a szünet nélküli gyaloglásra első kakasszóig. A legjellemzőbb vonása, amit mindenki tapasztalt, a szörnyűséges kiáltás. Ha az áldozat nem teljesíti az elvárásokat, neki esik karmaival.

Általában sötétedés után jelenik meg, mint gyermek halált jósol, mint állat a szarvasmarhák megbetegedését. Különös módon, fél a kutyáktól.

Gyakran használják gyermekek ijesztgetésére. Hatékonyabb módszere, mint kísértetekre hivatkozni, tekintve az állati hangokra, melyek időről-időre megtörik az éjszaka csendjét. A rémisztő bőgést a Drekavacnak tulajdonítják, elhiszik létezését és nem kóborolnak el otthonuktól távol.

1992-ben Kravcikában a falusiak egy semmihez sem hasonlítható állat maradványait találták és váltig állították, hogy Drekavacra bukkantak. 2003-ban Tometino Polje közelében juhokat csonkított meg valami, 2011-ben pedig Bosznia vidékein jelentettek fura eseményeket, gyereksírásszerű szörnyű ordításokat, hátborzongató lényeket trappolni. Efféle hangok hallatán mindenki óvakodik a vadászattól, hiába van éhség a faluban, senki nem akar áldozat lenni, vagy épp vacsora.

A közelmúltban Kragujevacban jelent meg a lény, úgy tűnt, hogy pirotechnikai eszköz robbant fel, de semmilyen jele nem volt tűznek. Csak a hang, meg a letépett csirke lábak és fejek, na meg a vér mindenütt. Két hónapon keresztül a elviselhetetlen félelemben voltak a helység lakói. Döngött az ajtó, kinéztek, senki. Baltával gyülekeztek, őrjáratot szerveztek éjszakára, felhalmozták az összes botot, fejszét, vasvillát, ami a faluban létezett. Volt köztük, aki már harminc évvel azelőtt is látta. Egy alkalommal ötvenen vártak rá, és az első jelre célba vették. Hiába. Három lépés kellett ahhoz, hogy elérje a szomszédos mezőt. Az embereknek száz.

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Mi vár rád a zodiákus ciklus második felében? - Megmondja a személyes éved száma

Mi vár rád a zodiákus ciklus második felében? - Megmondja a személyes éved száma

Szeptember az a hónap, amikor a 12 zodiákus feléhez érkezünk, és erőteljesen uralkodik a 9-es szám vibrációja. A számmisztika szerint ez az egyetlen hónap, amikor fokozottak az energiáink. Igen ám, de mi történik ezt követően? Hiszen ha a zodiákust vesszük alapul, még csak a ciklus felénél járunk. Tudd meg, mi vár rád a ciklus második felében!

Tovább »
Napi Tarot - Vasárnap

Napi Tarot - Vasárnap

A Torony az anyagiasságot, ez ego által irányított gondolkodásmódot vagy helytelen meggyőződést, kapcsolatot, életmódot jelképezi. Egy szellemi megvilágosodással járó esemény van kilátásban, amely romba dönti a hamis gondolatokat, hitrendszereket és szokásokat.

Tovább »
A vasárnapi nap angyalüzenete

A vasárnapi nap angyalüzenete

Ez most a tanulás és az információgyűjtés ideje. Élvezd, hogy diák vagy, mert a jövőben a tudásodat tettekben fogod kamatoztatni.

Tovább »

Kalkulátor

A főzés technikája

Minden nő életében eljön az a pillanat – sőt talán a férfiakéban is –, amikor fakanalat vesz a kezében és alkotni kezd a konyhában. Vagy legalábbis próbál. Mert a kezdőknek minden fogalom, még a legalapvetőbb is új, ám a receptek többnyire nem

Még több kalkulátor »

Szakértők

Wilda Jósnő

Cigány, tarot kártya jós, átok-rontás szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Wilda Jósnő

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép