REJTÉLY-MISZTIKA

A Sátán Bibliája - Avagy a világ 8. csodája?

Szerző:
Szabó Anna
Codex Gigas, azaz Óriások Könyve, ami más néven a Sátán Bibliája. De hogyan is keletkezett ez a sátáni mű? Vajon van alapja annak a legendának, hogy eredetét a Sátántól származtatják? Vagy csak egy szerzetes akart magának nevet szerezni, netán egy újabb városi legenda? Nézzünk utána!

Keletkezése

Hogy az alábbi történetből mi a valóság, és mi a köré fonódott legenda, azt kideríteni szinte lehetetlen. Állítólag egy 13. századi cseh bencés szerzetes írta meg a 624 oldalas könyv – régi nagy méretű könyvre kell gondolni, mint a kódexek – minden egyes lapjának, minden egyes szavát. A történet azonban itt kezd érdekes lenni, ugyanis a könyv állítólag egyetlen egy éj alatt készült el. Feltételezzük azt, hogy ez a rész igaz és tényleg egy éjszaka alatt íródott a könyv, de akkor jogos a kérdés, vajon hányan írták? Modern tudósok vizsgálták a művet, és amit egyértelműen kimutattak, hogy egyetlen egy személy írta az egészet, legalábbis a kézírás és a tinta alapján erre következtettek. Vagyis egy szerzetes leült a kis gyertyája fényénél és reggelre el is készítette a 624 oldalas művet, tökéletes írással és teljes grafikával. Elég valószínű, hogy így történt, ugye? Hát igen.

A legenda szerint megidézte a Sátánt és tőle kért segítséget, aki a lelkére kötött alkuért cserébe segített elkészíteni neki a művet. Sőt, a véréből a tintába is kevert, ezzel is segítve a munkát. Ezzel a tintával készültek az illusztrációk is, melyek közül az egyik magát a Sátánt jeleníti meg. Ez az oldal állítólag azt jelképezi, hogy mennyi gonoszság van a világban. Minél több a sötét erő, annál jobban elfeketedik az oldal - mondjuk, ennek lehet a magyarázata az is, hogy mindig ezen az oldalon nyitják ki, így a folyamatos érintkezéstől feketedik meg a Sátán oldala.

Tartalmazza

• A Vulgata-t – kivéve az Apostolok cselekedeteit, valamint a Jelenések könyvét
• Sevillai Szt. Izidor enciklopédiáját
• Josephes Flavius „De Bello Judaico" művét
• A Prágai Kozma Krónikát
• A Bencések Szabályzatát
• A Podlazicei kolostor frátereinek listáját
• Démonűző szövegeket, varázslatokat, gyógyító praktikákat

Hogy a szerzetes hogyan is volt képes megírni ezt a művet és ki is segített benne valójában, az rejtély, de a sátánisták szent könyvüknek tekintik.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL