GASZTRO

Hirtelensült metélt

Szerző:
Szabó Anna
Készíts ínycsiklandó vagdalthúsragus metéltet. Egyszerű, finom, és a hozzávalókat is könnyű beszerezni hozzá. Elő a mélyhűtőben lapuló darált hússal. Pillanatok alatt elkészíthető. 

Hirtelensült metélt

250 g szélesmetéltet 1 ½ l forrásban lévő sós vízbe teszünk, felforraljuk, időnként átkeverjük, kb. 8 percig főzzük, majd a metéltet átszűrjük, hideg vízzel lemossuk, lecsepegtetjük.

2 hagymát és 1 fokhagymagerezdet letisztítunk, mindkettőt kockákra vágjuk.1 evőkanál vajat felolvasztunk, a hagyma és a fokhagymakockákat üvegesre pároljuk benne, 500 g vagdalt húst (fele marha-, fele sertéshús) hozzáadunk és keverés közben átpároljuk, közben a húscsomókat kissé szétnyomjuk, a vagdalt húst sóval, borssal, fűszerpaprikával, kakukkfűvel fűszerezzük.

500 g paradicsomot megmosunk, leszárítunk, a szárvégződéseket kivágjuk, a paradicsomot feldaraboljuk, a vagdalthúshoz adjuk, kb. 5 percig együtt pároljuk, sóval, borssal, paprikával fűszerezzük.

A metélt 2/3-át kikent tűzálló tálba töltjük, a vagdalthúsragut rátesszük, a maradék metélttel letakarjuk, rétegezzük, megszórjuk 100 g reszelt sajttal, a vajból apró darabkákat csipkedünk a tetejére, és előmelegített sütő rácsára helyezzük.


Villanysütőnél: 225-250 fokra
Gázsütőnél: 5-6 fokozat
Sütési idő: 35-40 perc

Tipp: Vegyes salátát fogyasszunk mellé

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL