2018. július 22. - Magdolna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 22. - Magdolna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A titkos hatalommal rendelkező ember

Mate Lea

A XX. század talán legrejtélyesebb figurája az olasz-amerikai Angelo Faticoni. Az egész világ csodálta a „Human Cork”, azaz emberi parafa dugó néven híressé vált, Freakshow művészként és gumiemberként fellépő férfit, aki elsüllyeszthetetlen volt.

Egy olyan időszakban, mikor a gazdasági nehézségek szertefoszlatták az emberek reményeit, álmait, a semmiből előkerült egy olasz származású amerikai, és bravúros képességeivel elvarázsolta a világot. Gyerekkorában fedezte fel fenomenális képességét, mi szerint az átlagosnál jóval hosszabb ideig képes lebegni a vízfelszínen, de csak később, felnőttkorában használta az ámuló nézősereg szórakoztatására.

Képes volt aludni az oldalán, miközben lebegett a vízen, órákig a felszínen tudott maradni, annak ellenére, hogy ólomsúlyt rögzítettek a bokájára. Az egyik tanú megjegyezte, hogy azt hitte, halott, mikor törékeny teste sodródott a vízben. Ökölbe szorult keze mellkasán ugrált, szeme csukva volt, telt az idő, a nézők alig hittek a szemüknek.

Saját kezűleg varrt zsákban, ágyúgolyóval a mellkasán dobták a vízbe egy súlyos, tömör kapura láncolva. A fagyos vízben fejjel lefelé, teste nyolc órán át alig mozdult, közben még el is szenderedett. Újságírók már előre jelentették, hogy kidugja fejét az zsákból, de nem történt meg, órákat tévedtek. Az előadás végén aztán egykedvűen kikandikált a zsák tetején, és fogadta a lelkes közönség hatalmas ovációját. Egy másik alkalommal, súlyokkal terhelt székhez kötözve úszott át a Hudson folyón.

A Harvard Egyetem orvosai 20 kilogrammos súlyt kötöztek rá, 15 órán át maradt a medence vízének felszínén. Hatalmas tömeg - diákok, tanárok és orvosok - lelkesedése kíséretében hűltek ki még a csontjai is. Miután megvizsgálták, arra a megállapításra jutottak, hogy Faticoni testében nincsenek rendellenes belső szervek és nem találtak semmiféle magyarázatot arra, hogy mi okozhatja az elképesztő felhajtóerőt.

A legtöbben természetesen valamiféle trükkre gyanakodtak, de bármilyen magyarázatot eszeltek ki, egyik sem volt elfogadható. Nem voltak rejtett vezetékek vagy húrok, amik támogathatták volna testét, a több ezer bámészkodó, fürkésző szempár nem láthatott efféle segédeszközöket, miközben lebegett.

Számos előadást tartott tavakban, folyókban és medencékben a lenyűgözött közönség ismétlődő megrökönyödésére világszerte. Egyedül azoknak okozott csalódást, akik csalást szimatoltak.

A korabeli média szerint szokatlan képességeit túlvilági erők generálták, testét szellemek segítették a felszínen maradni. Voltak, akik mindenáron be akarták bizonyítani, hogy Faticoni szimulálta képességeit valamilyen módon, de próbálkozásaik sikertelenek voltak. Nyomozók aprólékos részletességgel boncolgatták, méregették, vizsgálgatták előadásainak a körülményeit. Meggyőződésük volt, hogy átverésről volt szó, vagy ha nem, hát összejátszott az ördöggel. Szinte napi rendszerességgel jelentek meg az újságokban az „emberi parafa dugó" misztikus képességeivel kapcsolatban mindenféle történetek, agyrémek. Rajongói és a kétkedői az egész világ tudni akarták, újságírók hada könyörgött neki, hogy árulja el, mi a fantasztikus felhajtóerő titka.

Faticoni azonban csendben maradt. Ígéretet tett arra, hogy felfedi titkát, de 1931. augusztus 2-án, mikor rokonlátogatóban járt Floridában, baleset érte.

Bármilyen titkos hatalommal rendelkezett, hirtelen bekövetkezett halálával képessége az örökre megfejthetetlen rejtélyek sorába lépett.

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

7 pénzvonzó tárgy a lakásban - Ne hagyd figyelmen kívül!

7 pénzvonzó tárgy a lakásban - Ne hagyd figyelmen kívül!

A Feng Shui – szó szerinti jelentése: szél és víz – ősi kínai életbölcselet, amely egyebek között a minket körülvevő tárgyak kiválasztásával és elhelyezésével is segít megteremteni a harmóniát. Elvei szerint, a megfelelő tárgyak hasznosítják és erősítik a csít, az életerőt körülöttünk. Néhány tárggyal azonban a gazdagságod érdekében is sokat tehetsz.

Tovább »
3 logikai teszt, aminek megfejtésébe belesajdulhat a fejed

3 logikai teszt, aminek megfejtésébe belesajdulhat a fejed

Mennyire bízol az intelligenciádban és a logikádban? Ha kétségeid vannak azzal kapcsolatban, hogy mennyire vág eszed, most mindjárt le is tesztelheted magad! Persze ezek csupán játékos fejtörők, de attól még rendkívül hatásosak, ha arról van szó, hogy tornáztatni kell az agyunkat vagy felmérni annak a logikai szintjét. Próbálj csak megbirkózni ezzel a három feladattal!

Tovább »
Melyik a kedvenc illatod? - Megmutatja személyiséged legrejtettebb pontjait

Melyik a kedvenc illatod? - Megmutatja személyiséged legrejtettebb pontjait

Kutatók tanulmányozták, hogy az illatok hogyan kapcsolódnak a személyiséghez, illetve az egyének vásárlási szokásaihoz. A „A környezet illatának hatása a preferenciákra és a választási magatartásra” című tanulmány, Madzhrov, Block és Morrin (2015) munkássága. A kutatás során érdekes dolgokat találtak arról, hogy a különböző illatok hogyan befolyásolják az egyének viselkedését. Mielőtt elmagyaráznánk, hogy mire is jutottak, válassz egy illatot!

Tovább »

Kalkulátor

Általános női bántalmak

Sajnos egy nő gyakran ki van téve különféle „női problémáknak”. Elkeseredni azonban nem kell, mert van megoldás.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Antalné Putnik Judit

Természet-gyógyász

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Antalné Putnik Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép