REJTÉLY-MISZTIKA

Az ismeretlen telefonhívás

Szerző:
Szabó Anna
Az orvostudomány gyorsütemű fejlődése ellenére világunk még mindig tele van elmebetegek és zavarodott egyénekkel. Lépten-nyomon belefutunk egy kegyetlen fantázia alkotásának vélt esetbe, ám a történetben az az igazán lehengerlő, hogy az egész megtörtént. A valóság legalább annyira elvont és fiktív eseményeket tud alkotni, mint a legvadabb fantázia.

Ez az igaz történet Amerikából származik Columbia, Missouri városából. Az események a West Boluevard-on, a Stewart Road-i Romack család házában zajlottak. Tudni kell, hogy számtalan verzió született és mivel mindenki mást mond, szinte lehetetlen kibogózni az eredeti történet szálait. Ezért itt most az egyik ismertebb, "szebb" varációt tárjuk az olvasó elé.

Teljes mértékben magunkénak érezhetjük az esetet, mivel egy számunkra is ismert és hétköznap helyen játszódott le. Sokkal hihetőbbnek hatnak az események, ha az egész egy falu kertes házában játszódott le, ami akár a mienk is lehetett volna.

Térjünk is magára a sztorira. 1950 március 18-a van.  A 13 éves Janett Christman vigyázott a kis 3 éves Gregory-ra, amíg ők elmennek szórakozni. A csemeték nagyjából három és öt évesek lehettek, a felügyeletüket biztosító lány pedig éppen hogy csak tizennyolc. A dolgok teljesen hétköznapi módon, szinte eseménytelenül zajlanak. A lány a televízióban keres magának a figyelmére méltó műsort, míg a két kicsi a háttérben játszik. Mire a felügyelet végre talál magának egy kellemesen untató sorozatot, a gyerekek vacsoráért kezdenek nyafogni.

A monoton szendvicskészítésből a telefon éles csörgése zökkenti ki a lányt, aki fürgén felkapja a kagylót és üde „Halló"-val üdvözli a hívó felet. A vonal másik feléről csupán a várakozás tisztán érezhető vibrálása válaszol, mire a bébiszitter egy, már az előzőnél türelmetlenebb „Halló"-val válaszol. A reakció csak ennyi: „Közel vagyok", majd leteszik a telefont. Az incidens nem ver szöget a lány fejébe, aki vacsora után neki áll elmosogatni, mire a telefon megint megcsörren.

-„Halló"
-„Közelebb vagyok."

Majd ismét lerakják a vonal másik felén. Az eset már-már zaklató mivolta miatt, a tini megkéri a telefonközpontot, hogy figyeltessék a vonalat és értesítsék, hogy honnan jön a hívás. Tíz percen belül befutott a harmadik hívás.

-„Halló"
-„Már látlak, és nagyon élesen."

Mielőtt a pánik ellephetné a lány fiatal agyát, a telefonközpontból is jelentkeznek:

-„Hölgyem azonnal menjenek ki a házból! A hívás a házból jött. Értesítettem a rendőrséget."

A lány megragadta a kicsit és kirohant a házból. Beszálltak az autóba és magukra zárták az ajtót. A rendőrök gyorsan kiértek és átkutatták a házat, ám elsőre nem találtak bent senkit. A második próbálkozásnál a padlás egyik sötét sarkában egy vigyorgó férfi gubbasztott mobillal és egy bonckéssel a kezében. A férfi a 27 éves Robert Mueller, aki fél mérföldnyire lakott csak Janett-től és rajongott érte. 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL