Fokhagymás-tejszínes csirkeragu
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirkemell
- 4 evőkanál olaj
- fél mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál oregánó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csapott kiskanál só
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A megmosott, lecsepegtetett csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Az olajat nagyobb széles serpenyőben közepesen felforrósítjuk, majd a hagymát rátesszük, és megdinszteljük. Vigyázzunk, nehogy megbarnuljon! A húst hozzákeverjük, és nagy lángon, többször átforgatva 3-4 percig pirítjuk. Megborsozzuk, oregánóval és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A csirkemellet összeforgatjuk a fűszerekkel, majd fél perc elteltével ráöntjük a tejszínt. Csak most sózzuk meg, és épp csak egy percig forraljuk. Ha a leve kevés lenne, tejszínt önthetünk még hozzá. Párolt rizzsel tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK