ÁLLATI CUKISÁGOK

Ludovika válaszol - Egy macska szavai mindennapi életéről és két gazdijáról

Szerző:
Szabó Anna
Nem tudom, ki hogy van vele, de engem mindig is érdekelt, hogy miként vélekednek rólunk azok az állatok, amelyek családunk részeként megosztják velünk mindennapjaik örömeit, és problémáit. Ezért „interjút készítettem” a kismacskámmal, hogy Ő maga mondhassa el a véleményét.

 

Gazdi (továbbiakban G): Kedves Ludovika, miként vélekedsz új otthonodról, mi a véleményed a gazdáid eddigi teljesítményéről?


Ludovika (továbbiakban L): Először kedvesem szeretnék eloszlatni egy félreértést: nekem nincsenek gazdáim, viszont van két emberem, akik eleddig mondjuk úgy, elfogadhatóan viselkedtek velem.


G: Miért csak elfogadhatóan?


L: Először is, volt ez az örökbefogadási kérdés, amit ugyan kelletlenül, de elfogadtam. Úgy voltam a helyzettel, hogy amíg megkapok mindent, amire szükségem van, nem csinálok ügyet az egész költözésből.


A következő lépés, már egészen elképesztően felháborító volt. Te, aki gazdinak nevezed magad, beleraktál egy ún. szállító kosárba, és azt sem mondtad meg, hova megyünk. Na persze, ha tudtam volna, hogy állatorvoshoz, akkor a húsz körmöm minden diplomáciai erélyét latba vetettem volna, hogy meggyőzzelek terveid abszurd, és tökéletességgel elfogadhatatlan volta felől.


G: De mi csak azért vittünk oda, hogy megkapd az oltásokat, és...


L: Igen, és... a műtét. Ezt a dolgot már nem mered olyan bátran felvállalni. Tudom én nagyon jól, hogy amikor a macskák nászának időszaka van, akkor kevésbé vagyok önmagam, és nehéz velem szót érteni. De nem értem, hogy mi szükség volt egy ilyen beavatkozásra, hiszen csak három hetenként fordult volna elő velem az ilyesmi.


G: Még egyszer, hadd fejezzem ki sajnálatomat az üggyel kapcsolatban. Esetleg valami pozitív dolgot meg tudnál említeni velünk kapcsolatban?


L: Bár hihetetlennek tűnhet, de valóban vannak dolgok, amelyekben még én sem tudok kifogást találni.


G: Mint például?


L: Az étkeztetésemre nincs panaszom. Az a táp, amit adsz nekem, abban nincs gabona. Ennek kifejezetten örülök, a gabonától puffadok. És amikor friss húst is kapok, olyankor kifejezetten sokat gondolok rátok elismerően. Az pedig, hogy az almomat rendesen tisztán tartod... na, az mondjuk alap.

G: Végezetül szeretnél kérni valamit, amire úgy érzed, hogy szükséged lenne, viszont eddig nem megfelelően biztosítottuk azt a számodra?


L: Igen, arra kérlek, hogy amikor az öledben alszom, ne mocorogj össze-vissza, mert zavarsz a pihenésben.

Ludovika válaszolt, én pedig rohanok, mert ha nem kapja meg idejében a vacsoráját, a karmaival ad nyomatékot igényeinek. Mert egy gazdi addig boldog, amíg a macskája is boldog.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL