Kutya

Aki szereti a kutyákat, és amiért szereti

Egy nő számára a kedvenc kutyája egy férfi jelképe. Még akkor is, ha nőstény az a kutya. Ha megnézed a kutyát, azt is látni fogod, milyen tulajdonságokat tart a gazdi fontosnak egy hapsiban. Egy nagy testű juhászkutya azt jelenti, hogy a gazdinak védelemre van szüksége, valakire, akire tényleg támaszkodhat. Az a nő, aki francia bulldogot választott, a rajongást becsüli nagyra, a megbízhatóságot, az állandóságot, és szereti, ha a partnerének van humorérzéke. A doberman-gazdinak hatalmas a saját akaratereje, és szereti kihívni a hapsikat: Na, ki képes még ennél jobban is megvédeni engem? Az a hölgy, akinek kicsi, démonszerű, gyáva de harapós állatka ül a karján, sokat követel a férfiaktól, mindig többet várna el, mint amennyi reális, ezért aztán ritkán él boldog házasságban.

A férfi mindig saját magát definiálja a kutyájával. Ezért van az, hogy a békés könyvvizsgálóról - ha bullterriert vezet pórázon -, lehet tudni, hogy lelke mélyén agresszív. Az a férfi, akinek hosszú szőrű collie-je van, szentimentális, sebezhető, de ha kritikus helyzetbe kerül, bátor, és a végsőkig védelmezi a rá bízott „falkát”. Ez a jellemvonás egyébként minden férfira illik, aki pásztorkutyát választott. Akinek rottweilere van, az éles jellem, jobb szereti a magányt, és könnyen leküzdi a nehézségeket. A kutyatulajdonosok általában, mindegy, milyen neműek, nehezen fogadják el mások önállóságát, szeretik ők irányítani a hozzájuk közel álló emberek életét.

A gyerek barátot és védelmezőt keres a kutyában. Ha annyira nagyon és mindenáron kiskutyát szeretne, az azt jelzi, belülről magányos, fél az élet kihívásaitól, és csak ritkán szól arról, hogy vidám játszótársat keres. Nem lesz elég csak kiskutyát venni neki, foglalkozni, beszélgetni, játszani kellene vele.



És aki nem szereti

Az emberek azt hiszik, hogy csak az nem szereti a kutyákat, aki rosszindulatú és kegyetlen. Az, aki nehezen tűri őket, rendszerint csak bátortalan, fél a harapós és hangos ragadozótól, ami azért minden kutyában benne van valahol. Vagy jobb szereti a barátait az emberek közül választani, és nem érti, miért kellene neki egy apró farkast tartani otthon? Sok embert az tart vissza, hogy nem akar „megtörni” egy másik élőlényt, márpedig a kutyaneveléshez az kell, hogy a gazdi legyen a falkavezér.


Vissza a cikkhez »


SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL