LELKIPATIKA

Milyen vonzerővel rendelkezel? - Önismeret

Szerző:
Szabó Anna
A vonzerő mindig belülről fakad. Van, aki már a puszta jelenlétével képes magára vonni mások figyelmét, és lenyűgözni a környezetét, pedig nem biztos, hogy a külsejét ítélve szépnek nevezhetnénk. Vajon mi lehet a karizmatikus személyiség titka?

A régi görögök az istenek ajándékának tekintették a karizmát. A szó eredetileg kegyelmi adományt jelentett. Mostanában inkább azt a tehetséget értjük alatta, amellyel valaki képes arra, hogy a puszta jelenlétével magával ragadja az embereket. Hosszú ideig a pszichológusok is azon a véleményen voltak, hogy a kisugárzást a bölcsőből hozzuk magunkkal, ám ma már tudjuk, hogy igenis lehet dolgozni azon, hogy változtassunk rajta.

Először is ne ábrándozz manökenalkatról, inkább törődj bele a belső szépségedbe! Mert az mindenkinek van, egytől egyig. Aki karizmatikus egyéniséget birtokol, az nyitott az újdonságokra, szeretné megérteni mások érzéseit, gondolatvilágát és nem utolsó sorban megvalósítani ötleteit, elképzeléseit. Tisztán látszik tehát, hogy a kíváncsiság, a beleérző képesség és az egészséges önbizalom elengedhetetlen feltétele annak, hogy a mindennapokban érvényre jusson a kisugárzásod. Lássuk, mit is tehetnél ennek érdekében!

1. Próbálj minden helyzetben derűs maradni!

Ez annyit tesz, hogy törekedj arra, hogy ha csak teheted, őrizd meg a jó hangulatodat és a derűdet. Talán nem is hinnéd, de néha egyetlen pici mosoly is elég ahhoz, hogy oldódjon a feszültség. Ha pozitívan állsz a dolgokhoz és megpróbálod minden helyzetben beleképzelni magad a másik helyzetébe, könnyebben átvészelheted a kínos szituációkat. Egy példa: nem kell a szívedre venni azonnal, ha reggel, félkómásan az egyik munkatársad morcosan reagál egy kérdésedre. Lehet, hogy előző este összeugrott a párjával, vagy éppen reggel lekéste a buszt, és egy megállót gyalog tett meg. Ne engedd tehát, hogy a másik ember hangulata – és főleg a rosszkedv – átragadjon rád. Bármit is mond vagy tesz, próbálj a leghiggadtabban és legkedvesebben reagálni.

2. Légy nyitott és érdeklődő!

Ha kérdésed van, vagy érdeklődsz valaki iránt, minden helyzetben nyitottan közeledj felé. Légy egészségesen kíváncsi, de ne viselkedj tapintatlanul és tolakodóan. Őszinte érdeklődéseddel könnyen elnyerheted környezeted rokonszenvét.

3. Ne szégyelld kimutatni az érzéseidet!

Ha társaságban vagy, nyugodtan mesélj arról az élményről, amely a legutóbb történt veled, és amikor a boldogságtól még a könnyed is kicsordult. A többiek irigyelni fognak, mert titkon mindenki vágyik ilyesfajta mély érzelmekre. Az igazán karizmatikus emberek nem szégyellik megmutatni a gyenge pontjaikat sem, sőt, az is megesik, hogy pont a sebezhető oldalukat tárják fel. Ugyanakkor szívesen és szenvedélyesen mesélnek a nagy érzelmekről: szeretetről, boldogságról vagy szerelemről.

4. Mindig emelt fővel járj!

Húzd ki magad, ugyanis a testtartásoddal nagyon is befolyásolhatod az érzéseidet, és főleg a tudatalattidat. Tesztek bizonyítják, hogy ha emelt fővel, leengedett vállal közlekedsz, és egyenes háttal ülsz a széken, nem termelődnek stresszhormonok, sőt, ezekben a pózokban rengeteg boldogsághormon szabadul fel. Ezt pedig minden bizonnyal a környezeted is észreveszi.

5. Szeresd önmagad!

Kutatások bizonyították, hogy azok az emberek, akik a saját gyengeségeikkel együtt felvállalják és elfogadják önmagukat, még a rossz napjaikon is háromszor annyi bókot zsebelnek be, mint azok, akik kétségekkel és önbizalomhiánnyal küzdenek. Fogadd el tehát magad olyannak, amilyen vagy! Ha kell, minden reggel dicsérd meg magad, amikor először belenézel a tükörbe. Így tartósan megerősítheted az önbizalmadat, ami aztán pozitívan hat a kisugárzásodra is.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL