SZÉPSÉG

Házi Szépségdrogéria - Avagy otthoni szépségpraktikák

Szerző:
Szabó Anna
Sokat hallottál és olvastál már a házilag elkészített kenceficékről, de fogalmad sincs, hogyan állíts elő egy-egy terméket? Úgy gondolod, elrontanád és macerás művelet, ezért még a kedved is elmegy az egésztől? Garantáltan kedvet kapsz a következő szépség praktikákhoz, egy-két keverés és már kész is! Legyen saját házi drogériád!

Tojás sampon

Garantáltan ismerheted a tojás sampont, hiszen a boltok polcain is megtalálható volt egy időben, ma már inkább drogériákban kapható. De miért mennél el az üzletekbe beszerezni, ha saját magad is elkészítheted? Ráadásul az eredmény: ragyogó fényű haj. A citromnak fertőtlenítő hatása van, a tojás ragyogást kölcsönöz a hajnak, az olíva olaj selymességet varázsol, és az illóolajoktól finom illatú lesz a haj. Íme, a tojássampon receptje:

Normál hajra

Hozzávalók:

• 2 egész tojás

• 4 evőkanál citromlé

• 1 evőkanál olívaolaj, ha nem olívaolajjal, hanem illóolajjal készíted el, akkor ízlés szerint pár csepp

Elkészítés: a 2 tojást válaszd ketté! A fehérjét verd fel habbá, majd a tojássárgáját keverd össze a citrom levével, és a fehérjével! Ezt a száraz hajadra kend fel, majd dörzsöld bele és mosd le alaposan!

Zsíros hajra

Hozzávalók:

• 2 tojássárgája

• 4 evőkanál citromlé

• pár csepp teafa vagy rozmaring illóolaj

Az előzőekhez hasonlóan készítsd el.

Száraz sampon

Ismered azt az érzést, amikor túl fáradt vagy ahhoz, hogy egy hosszú nap után megmosd a hajadat, pedig tudod, hogy már aktuális lenne és másnap ráadásul fontos programjaid is lesznek, ahol nem árt, ha ápoltan jelensz meg. Nos, elalszol és reggel a zsíros hajaddal szembesülsz a tükörbe pillantva. Tanácstalan vagy, most mihez kezdj és el is aludtál, így a reggelre tervezett hajmosás is meghiúsult. A következő szárazsampon elkészítésével mindez a múlté, hiszen nyugodt leszel, ha a fürdőszoba polcod lakója lesz.

Hozzávalók:

• 1 evőkanál szódabikarbóna

• 1 evőkanál kukoricaliszt

• ha sötétebb a hajad 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés: Nincs, más teendőd, csupán keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd öntsd bele egy szórófejes üvegcsébe! Szórd rá a hajadra és dörzsöld bele, majd fésüld át és voilá, kész is a friss, üde haj.

Testradír

Ha valami igazán természetes hatású testradírra vágysz, mert egyszerűen nem váltak be azok, amiket eddig vásároltál, akkor próbáld ki az otthoni testradírt, amelyet igen egyszerű elkészíteni! Amennyiben szereted a kávét, akkor ezt a testradírt neked találták ki, ugyanis nem másról van szó, mint a kávézaccos olíva olajas variációról. Ugye milyen jól hangzik, hogy a kávéd kifőzése után a zaccot felhasználhatod? A kávé serkenti a vérkeringést és zsírégető a hatása, az olívaolaj pedig hidratáló-tápláló.

Hozzávalók:

• a lefőzött kávé megmaradt zacca

• kb. a kávézacc mennyiségével megegyező cukor (ha a cukros verzióval készítjük)

• 3 kávéskanál olívaolaj

Elkészítés:

Csak keverd össze a hozzávalókat, majd a benedvesített bőrödre kend fel és finom mozdulatokkal kezd el dörzsölni. Ha elkészültél, mosd le jó alaposan, majd fürödj meg, amennyiben nem szeretnéd magadon érezni a kávé illatát, ugyanis nagyon intenzív kávéillatú lesz tőle a bőröd!

Házi készítésű rúzsok több színben

Mit szólnál ahhoz, ha saját magad készíthetnéd el a rúzsodat? Ha hihetetlen, ha nem, lehetséges! Szerezz be hozzá méhviaszt és sheavajat, amitől a rúzsod sima lesz, továbbá jojobaolajat, mely ápoló védelmet nyújt. Ahhoz, hogy a rúzsod színes legyen, kell a céklapor, mely piros színű rúzst eredményez, a fahéjtól barnásvöröses színű rúzst kapsz, a kurkuma rezes színt kölcsönöz, a kakaó pedig barnás, bronzosabb árnyalatú rúzst varázsol.

Hozzávalók:

• 1 teáskanál méhviasz/méhviaszgyöngy

• 1 teáskanál sheavaj

• 1 teáskanál jojobaolaj

• a kiválasztott természetes színezékből (céklapor, fahéj, kurkuma, kakaó) annyit tegyél bele, amennyire szeretnéd, hogy rúzsod élénk legyen

Elkészítés:

Az alap hozzávalókat olvaszd meg mikrohullámú sütőben kb.30 percig, majd jól keverd össze azokat. A színező alapanyagot ízlés szerint adagold hozzá, majd keverd el.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL