SZÉPSÉG

Bőrápolási tévhitek

Szerző:
Szabó Anna
A víz tényleg jól tonizál, a csoki pedig tényleg pattanásokat okoz? És hogyan előőzhetjük meg a bőr öregedését? Most leleplezzük a legelterjedtebb tévhiteket a bőrápolásról. Lássunk hozzá...
Első tévhit: A zsíros bőr egyenértékű a koszos bőrrel

Akinek zsíros a bőre, annak nagyon is ismerős az az érzés, hogy az arcbőre mindig koszos, és legszívesebben állandóan megmosná, miközben tudja, hogy a bőre nem koszos. Azonban a túl sok tisztítás még zsírosabbá teheti a bőrt. Ha túlzásba viszed az arcmosást, akkor a természetes olajat is lemosod, és emiatt a faggyúmirigyek még több olajat fognak termelni. És ami még rosszabb, a pórusok is kitágulnak, hogy az olaj könnyebben a bőr felszínére kerülhessen. Mi tehát a megoldás? Naponta legfeljebb kétszer mosd meg az arcot, amikor pedig fényes kezd lenni a bőröd, használj mattosító termékeket. Ezek felszívják a felesleges zsírt, és kényelmesebben fogod magad érezni.


Második tévhit: A víz jól tonizál

A tonizálás célja az, hogy az arcbőrt egyensúlyba hozza, és így az a lehető legjobban fel tudja szívni a tonizálás után alkalmazott arckrémet. Az arcbőr enyhén savas, a víz pedig lúgos, ezért ha tonizálás helyett csak vizet fröcskölsz az arcodra, akkor a bőröd azzal lesz elfoglalva, hogy a víz lúgos hatását semlegesítse, és emiatt olajat fog termelni. Ezért a tonizálás jelentős változásokat okozhat a bőr állapotában és megjelenésében – sokkal egészségesebbé és szebbé teszi a bőrt.



Harmadik tévhit: A csokitól pattanások alakulnak ki

Ez a tévhit sem bizonyult igaznak. Persze ha minden áldott csak semmi mást nem eszel, csak csokit és egyéb édességet, akkor az nem fog jót tenni az arcbőrödnek. Ha azonban egészségesen étkezel, akkor alkalmanként egy-két csoki nem árthat – sőt, még jót is tehet, hiszen a csokievés boldogsághormonokat szabadít fel. A pattanások valódi oka a túlságosan zsíros bőr, a hormonok, valamint a túl sok alkohol és cigi lehet.


Negyedik tévhit: Csak a száraz bőr lehet dehidratált

A száraz bőr azt jelenti, hogy a bőrben nincs elég olaj. A dehidratált bőr ezzel szemben vízben szenved hiányt – ez bármelyik bőrtípusnál előfordulhat. Ha nem iszol elég vizet, túl szélsőséges az időjárás, vagy központi fűtést használsz, akkor dehidratálttá válhat a bőröd, különösen a téli hónapokban. Ha zsíros a bőröd, de élettelennek látszik, akkor egy kis extra hidratálásra van szüksége.




Ötödik tévhit: Az öregedésgátló termékek használatát a lehető legkorábban el kell kezdeni

A megelőzés természetesen jobb (és olcsóbb), mint a gyógyítás/kezelés. A bőrápolásban ez annyit jelent, hogy már tizenéves korban ki kell alakítani a bőr rutinszerű ápolását (tisztítás, tonizálás, hidratálás, napvédő termékekkel). Amikor pedig valamikor a harmincas években megjelennek az első vékony ráncok, lehet olyan termékeket használni, amelyeket kifejezetten a halvány ráncok leküzdésére fejlesztettek ki. Ha túl hamar kezdesz el öregedésgátló termékeket használni, akkor a bőröd annyira hozzászokik ezekhez, hogy amikor tényleg szüksége lenne rájuk, már nem fognak olyan jól hatni, és neked erőteljesebb hatást kiváltó (és drágább) termékeket kell majd használnod.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL