2018. július 16. - Valter
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 16. - Valter
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Közeleg a III. világháború? - A Fátimai jelenések 2. rész

Wadolowska Balogh Orsolya

Azt már tudjuk, hogy Szűz Mária létezik, a Vatikán elfogadta és csodának minősítette a jelenéseket, illetve azt is, hogy a híres Fátimai jóslatokból kettő már beteljesült. De mi a helyzet a harmadik jóslattal? A II. Világháborúnál is rosszabb vár ránk?

A negyedik jelenés

Augusztus 13-án már legalább 15.000 néző jelent meg a Cova da Iriában. Ellenben dél időre járt, és a látnokok nem voltak sehol. Kiderült, hogy a gyermekeket letartóztatták és börtönbe zárták. A körülállók éppen elindultak volna a kerületi elöljáróhoz, amikor hirtelen mennydörgés hallatszott. Villám cikázott és a tölgyfa körül gyönyörű felhő képződött. Tíz perc múlva felemelkedett a felhő és eltűnt. A Szűzanya betartotta a szavát és megjelent. Augusztus 15-én végül elengedték a gyerekeket.

Augusztus 19-én, Lúcia és Francisco együtt őrizték a nyájat a kisfiú bátyjával, Jánossal, a Valinhos nevű helyen. Hirtelen észrevették, hogy a levegő átszíneződik, ahogy a jelenések előtt. Máris jött a villám és Lúcia azonnal hívatta Jacintát. Az Úrnő újból figyelmeztette a gyermekeket a rózsafüzér-imádságra és kérte őket, hogy a következő két hónapban tartsák be pontosan a megbeszélt időpontot.

Az ötödik jelenés

Szeptember 13-án már több mint 20.000 ember jelent meg a jelenés színhelyén. Délben elhomályosodott a Nap fénye, majd a kíváncsiak és a hívők legnagyobb ámulatára fénylő gömb jelent meg az égen, amely lassan lebegve haladt kelet felé. Ötödik látogatása alkalmával azt mondta a Szűzanya a kicsiknek, hogy csak folytassák a rózsafüzér-imádságot, hogy kikönyörögjék a háború végét. Azután megígérte, hogy októberben Szent Józseffel és a Kisded Jézussal tér vissza. Meghagyta nekik, hogy a jövő hónap 13-án biztosan jöjjenek el.

A hatodik jelenés – A napcsoda

Október 13-án már 70.000 ember sereglett a helyszínre. Esős, hűvös nap volt. Mindenki tanúja akarta lenni a beígért nagy csodának. Mária, mint mindig, óramű pontossággal megjelent.

A jelenés elmondta, hogy ő Rózsafüzér Királynője és az a kívánsága, hogy ezen a helyen kápolnát építsenek a tiszteletére. Hatodszor is ajánlotta a mindennapi rózsafüzér imádságot. Hozzátette még, hogy a háború már a vége felé közeledik és a katonák hamarosan hazatérhetnek. Azután rögtön visszatért üzenetének lényegéhez: ,,Az emberek javuljanak meg és kérjenek bocsánatot bűneikért.", és  ,,Ne bántsák meg többé az Urat, akit úgyis annyiszor megbántottak már!" Ez volt Mária végső szava és a Fátimai üzenet lényege. Azután széttárta a kezét, amelyből fény sugárzott és ujjával a Napra mutatott. Az eső hirtelen elállt és a napkorong láthatóvá vált. Ám nem aranyszínben, hanem ezüstösen csillogott, mint a Hold. Majd forogni, „táncolni" kezdett a saját tengelye körül, mint egy tüzes kerék, sárga, zöld, vörös, kék és ibolyaszínű sugarak szórt maga körül. Egy pillanatra megállt, majd újból forogni kezdett. Ismét megállt és megint elindult, harmadszor is forogni kezdett és még tovább szórta a tündöklő színeket. Aztán hirtelen, mintha a Nap leszakadna a mennyboltról és feléjük zuhanna.

A gyermekek a Nap mellett hirtelen megpillantották a Szent Családot, ahogy azt Mária ígérte, és Lúcia még magát Istent is megcsodálhatta. Mint kiderült a csodát sokan látták még, öt vagy még több kilométernyi távolságban Fátimától.

A fotó a Napcsoda napján készült

A történet vége

A három gyerek közül kettő spanyolnáthában meghalt. Francisco 1919-ben, Jacinta 1920-ban. Az egyedüli túlélő Lúcia volt, aki először Dorottya-rendi, majd karmelita apáca lett. Évekkel később Lúcia nővér azt is leírta, hogy 1916 áprilisa és októbere között háromszor jelent meg neki egy angyal, aki imádságra és bűnbánatra szólította fel. Lúcia, 2005.02.13-án halt meg 93 évesen.

1930.10. 13-án Isteni Gondviselés című rendeletében a jelenéseket hivatalosan elfogadottnak nyilvánította, és engedélyezte a Szűzanya tiszteletét Fátimában.

A harmadik titok

A Vatikán 2000. 06. 26-án nyilvánosságra hozta a harmadik fátimai titkot, amit Lúcia egy másik levélben hagyott meg. Kérése csupán az volt, hogy 1960-ig ne nyissák ki a borítékot. Miért halogatták hát még 40 évig a felolvasását? Mert az akkori pápa úgy hitte, hogy a levél tartalma pánikot keltene a világban.

„J. M. J.

Az 1917. július 13-án, a fatimai Béke-völgyben kinyilatkoztatott titok harmadik része:
Az én Istenem iránti engedelmességből - aki Őexcellenciája, a Főtisztelendő leiriai Püspök úr, valamint Ön és az én szentséges Anyám által adott erre parancsot nekem - írok Önnek.


A két, már korábban elmondott rész után Miasszonyunk bal oldalán, egy kicsit magasabban láttunk egy angyalt, bal kezében lángpallossal; szikrázva lángokat bocsátott ki magából, mintha föl akarná gyújtani a világot; de a lángok kialudtak, amikor találkoztak a Miasszonyunk felénk nyújtott jobbjából áradó sugárzással. Az Angyal jobb kezével a Földre mutatva hangos szóval mondta: "Bűnbánat, bűnbánat, bűnbánat!" Egy igen nagy fényességben, ami Isten, láttunk "valami olyasmit, mintha tükör előtt vonultak volna emberek", láttunk egy fehérbe öltözött püspököt "akiről úgy gondoltuk, ő a Szentatya". Sok más püspök, pap, szerzetes és szerzetesnő ment föl egy meredek hegyre, melynek csúcsán nagy kereszt állt fatörzsekből, mintha hántolatlan paratölgy lett volna; a Szentatya, mielőtt odaért, egy félig lerombolt, félig düledező városon ment keresztül botladozó léptekkel, fájdalommal és aggodalommal telve imádkozott az út mentén heverő holtak lelkéért; fölérve a hegy tetejére, térdre borult a nagy kereszt lábánál, és egy csoport katona lőfegyverekkel és nyíllal tüzelve rá, megölte őt.


Ugyanígy haltak meg egymás után csoportokban a püspökök, papok, szerzetesek és szerzetesnők, különféle világi emberek, különböző társadalmi osztályokból és állásokból való férfiak és nők. A kereszt két szára alatt két angyal állt, mindegyiknél kristály öntözőkanna, melybe összegyűjtötték a vértanúk vérét, s öntözték vele az Istenhez közeledő lelkeket.
Kelt Tuyban, 1944. március 1."

Ezek alapján úgy fest, a Szűz anya megakadályozott egy lehetséges atomháborút (vagy bármi más katasztrófát), amikor az angyal kinyújtotta volna a kardját, hogy lesújtson ránk. Vagy ez talán nem is a múlt?

Ami a pápával kapcsolatos részt illeti: 1981.05 13-án merényletet követtek el II. János Pál ellen. Ekkor döbbent rá, hogy a szöveg róla szól. Meg kellett volna halnia, de Mária megmentette. Majd következett a második merénylet, a fátimai látogatás során. Ezután hozta meg a legfőbb döntést, amit Mária kérésére Lúcia már annyiszor indítványozott a korábbi pápáknak. II. János Pál összehívta az összes püspököt, az ortodox egyháztagokat is beleértve, és felszentelték Oroszországot, 1984.03. 25-én. A kommunizmus bukása megkezdődött.

Ámde sokak szerint ez nem a teljes üzenet, és van még valami. Azon a napon, amikor a pápa felfedte a titkot, aki látta a szöveget, azt mondta, hogy úgy 20-25 sornyi írásról van szó. Csakhogy a Vatikán példánya 62 soros, és azon, amit a pápa felolvasott, nem volt rajta Lúcia aláírása, pedig mindegyik hiteles levél végén megtalálható volt. Persze mindenki azt állítja, hogy az egészet elmondták. De ha így van, miért féltek felolvasni 40 éven keresztül? Egyesek szerint, a harmadik titok egy nukleáris fenyegetésről szól. Éppen ezért nem kevesen gondolják azt, hogy nemzeteket eltörlő háború lesz vagy pedig a világbéke jön el. De vajon melyik?

A képen a néhai II. János Pál pápa és Lúcia látható

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Felismered az országokat a körvonaluk alapján? - Játékos teszt

Felismered az országokat a körvonaluk alapján? - Játékos teszt

Gyerekkorunkban sokunknak volt földgömbje és imádtuk forgatni, nézegetni, miközben arról álmodoztuk, hogy felkeressük az összes helyet vagy legalábbis a kedvenc országainkat. De ha földgömböd tán nem is volt, akkor az iskolában a földrajz atlaszt lapozgatva ragadtak rád az országok, városok nevei és talán a formáik. Képes vagy felismerni az országokat úgy, hogy csak a körvonalukat látod?

Tovább »
Válassz egy holdat és tudj meg valami egészen érdekes dolgot magadról! - Képes személyiségteszt

Válassz egy holdat és tudj meg valami egészen érdekes dolgot magadról! - Képes személyiségteszt

Ezt a tesztet egy londoni pszichológuscsoport állította össze, melyben a Hold különböző színei szerint határozták meg az egyes személyiségtípusokat. Attól függően, hogy melyiket választod, megtudhatsz magadról néhány érdekes dolgot. Komoly felismerések lehetnek ezek. Felkészültél az igazság pillanatára? Akkor ne várj tovább, teszteld magad!

Tovább »
Idézd meg életedbe az egyetlen igaz szerelmedet! - Ikerláng varázs

Idézd meg életedbe az egyetlen igaz szerelmedet! - Ikerláng varázs

Bizonyára te is hallottál arról a misztikus és csodálatos szerelemről, amit az ikerláng szerelem képes adni. Talán már elszántan keresed is a másik feledet a világban, azt, akiből csak egy van. Ha egy csettintésre nem is varázsolhatja elő ez a mágia, de meghívhatja az életedbe, hogy mielőbb egymásra leljetek, hogy újra egyesüljetek és beteljesítsétek a sorsokat. Végezd el az ikerláng varázst, ha szeretnél mielőbb az egyetlen igaz szerelmeddel lenni!

Tovább »

Kalkulátor

Álombiblia

Az álmoknak mindig üzenete van számunkra, ezért fontos, hogy meg is fejtsük, vajon mit jelent, mit akar tőlünk?

Még több kalkulátor »

Szakértők

Seress Attila

Keresztény jövőlátás (jóslás)

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Seress Attila

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép