Hozzávalók
1 kakaós piskótalap
8 dl tejszín
20+5 dkg étcsokoládé
fél dl rum
2 evőkanál porcukor
1 bögre magozott meggy
Elkészítés
A krémhez minimum 60%-os kakaótartalmú csokoládét használunk. A tejszínt elkezdjük melegíteni, beletördeljük a 20 dkg csokoládét, beletesszük a cukrot, majd ha elolvadt és kihűlt, a hűtőbe tesszük, és legalább egy éjszakát állni hagyjuk.
Elkészítjük a piskótalapot, ha viszont nem szeretnénk bajlódni vele, vehetünk készen is, és máris nekiláthatunk a krémnek.
A csokoládés tejszínt habverővel felverjük, legalább tíz percen keresztül. A krém a pihentetésnek köszönhetően magától össze fog állni. Félúton tegyük bele a rumot is. A végén pedig az alaposan lecsepegtetett meggyet is forgassuk bele.
Ha kész a krém, akkor halmozzuk a piskótára, formázzuk meg. A maradék csokoládét reszeljük le és szórjuk be vele a tortát, majd meggyel diszítsük.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK