GASZTRO

Lúdláb torta bűntudat nélkül

Szerző:
Szabó Anna
A lúdláb torta az egyik legfinomabb csokoládés sütemény, de van, aki túl soknak találja a vajas krémet, ezért úgy döntöttünk, az eredeti helyett egy lágyabb, könnyű krémet mutatunk be.


Hozzávalók

1 kakaós piskótalap
8 dl tejszín
20+5 dkg étcsokoládé
fél dl rum
2 evőkanál porcukor
1 bögre magozott meggy

Elkészítés

A krémhez minimum 60%-os kakaótartalmú csokoládét használunk. A tejszínt elkezdjük melegíteni, beletördeljük a 20 dkg csokoládét, beletesszük a cukrot, majd ha elolvadt és kihűlt, a hűtőbe tesszük, és legalább egy éjszakát állni hagyjuk.

Elkészítjük a piskótalapot, ha viszont nem szeretnénk bajlódni vele, vehetünk készen is, és máris nekiláthatunk a krémnek.

A csokoládés tejszínt habverővel felverjük, legalább tíz percen keresztül. A krém a pihentetésnek köszönhetően magától össze fog állni. Félúton tegyük bele a rumot is. A végén pedig az alaposan lecsepegtetett meggyet is forgassuk bele.

Ha kész a krém, akkor halmozzuk a piskótára, formázzuk meg. A maradék csokoládét reszeljük le és szórjuk be vele a tortát, majd meggyel diszítsük.

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL