Tejfölös csirkepaprikás
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
3 evőkanál olaj
1 zöldpaprika
1 paradicsom
pirospaprika
só
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és megsózzuk.
Az olajat felhevítjük, a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát világosra pirítjuk, rádobjuk a pépesített fokhagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Vízzel fölengedve, fedő alatt puhára pároljuk, közben beletesszük a lehéjazott, felaprított paradicsomot és paprikát. Az elfőtt levet a húsra öntjük, majd mártás sűrűségűre főzzük. Végül gazdagon megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és frissen kifőtt galuskával tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK